Polen er kanskje ikke det landet du først tenker på når det gjelder golf. Vi fant en fantastisk golfbane med enestående treningsfasiliteter, i passe avstand fra flyplassen.

— Don’t look at the ball! formaner Stewart Snedden på den bredeste skotske dialekten du kan tenke deg.

— Look five centimeters ahead of the ball!

Vi er på treningsanlegget til Mordry Las-banen, der ex-offiseren i den britiske hæren, nå Modry Las’ golfdirektør, regjerer med sitt Academy. Og Snedden har nettopp forelest om hvor viktig det dominante øyet er for å sikte riktig.

I hans tid i Afghanistan var riktig sikte et spørsmål om liv eller død. For oss er det kanskje ikke så avgjørende, vi skal bare forsøke å få en perfekt ballbane med femmerjernet på drivingrangen denne vakre sensommerdagen.

Snedden er den første til å medgi at hans synspunkter om å ikke se på ballen er uortodoks, og kanskje ikke passer for alle. Men vi gir det likevel et forsøk. Og erfarer fort at det nok er det sistnevnte som gjelder for oss …

Artikkelen fortsetter under bildet

Modry-Las-Stewart-Snedden
EGEN TEORI: Stewart Snedden er golfdirektør ved Modry Las Golf Resort. Bakgrunnen som offiser i den britiske hæren har gitt ham ideer som kan overføres til golf.

Gary Players første bane på Kontinentet

Det er tid for å slå ut på første hull på det som var Gary Players første bane i Sentral-Europa da den åpnet i 2009. Og det er ikke hvilken som helst golfbane Modry Las Golf Resort byr på!

Allerede på åpningshullet viser designeren seg fram ved å skape en illusjon av det er trøbbel foran greenen. Synet gjør at også bedre spillere enn oss blir en smule engstelig over innspillet til den lange, smale greenen på det 402 meter lange par-4-hullet.

I det hele tatt ses mesternes hånd på nesten alle greenområdene banen rundt. Og på måten hullene unytter terrenget og det av vann som er i spill.

Artikkelen fortsetter under bildet

NERVØS ÅPNING: Allerede på første tee får du beskjed om at Modry Las ikke er noen tur i parken. Men svinger du bare rolig, kommer du greit i gang.
NERVØS ÅPNING: Allerede på første tee får du beskjed om at Modry Las ikke er noen tur i parken. Men svinger du bare rolig, kommer du greit i gang.

Selv er Gary Player meget stolt over banen, og mener at hull 15 alene er nok til å få golfere til å reise hit til den polske landsbygda, en times tid fra flyplassen i Stettin, som har direkterute fra og til Gardermoen med Norwegian.

Hull 15 er et par-3-hull som måler 202 meter fra bakerste tee, og der vannet er i spill hele veien fram til greenen. Mens den som prøver å være klok og holde ballen til høyre for vannkanten, må kjempe med bunker både i forkant og i bakkant av greenen.

Kommer tilbake, med medlemmer

— Det er en fantastisk, fantastisk golfbane, og jeg gleder meg bare til å komme tilbake til våren med venner og medlemmer fra min golfklubb i Danmark! sier Lars Løgstrup begeistret.

Dansken er pro ved Simons Golf Klub i København, og er full av lovord om anlegget og gjestfriheten vi har blitt møtt med.

Rundt bordet i det provisoriske klubbhuset, som erstattes av et imponerende 1700 kvadratmeter klubbhus i 2017, snakker vi om hvor ideelt et anlegg som Modry Las er som treningsleir for et klubblag.

Tre hytter med fire sengeplasser i hver samt seks rom i et gjestehus, alt luksuriøst men likevel rimelig, gjør anlegget helt ideelt til treningsleir.

Banen er alltid disponibel, det er ikke kamp om starttider her. Treningsanlegget er i toppklassen, og den nyåpnede korthullsbanen Orli Las er en mesterskapsbane i miniatyr med par 27 fordelt over 560 meter.

Flytid til Stettin fra Gardermoen er 1 time og 30 minutter med Norwegian, og billigste pris da vi sjekket publiseringsdagen for artikkelen var 299 kroner hver vei. Transport fra Stettin til og fra Chroszczno kan arrangeres av Modry Las.

Se også: Modry Las hjemmeside

MESTERSKAPSBANE I MINIATYR: Nihullsbanen Orli Las ligger ved klubbhuset, og har morsomme, og ganske krevende, hull med lengder fra 31 til 91 meter. Foto: Jan E. Espelid
MESTERSKAPSBANE I MINIATYR: Nihullsbanen Orli Las ligger ved klubbhuset, og har morsomme, og ganske krevende, hull med lengder fra 31 til 91 meter.