Da PGA Catalunyas eier Denis O'Brian endelig også fikk kjøpt hotellet på resorten tok det ikke mer enn et drøyt år før den stygge andungen gjenoppstod som svane.

Det totalrenoverte hotellet er nå en Storspiller verdig. Ikke bare kan du spille på noen av Spanias beste golfbaner, men du kan samtidig oppleve storstilt interiørdesign og utmerkede matopplevelser – alt i nærheten av hverandre.

Det burde nesten ikke være mulig å gjøre et 4-stjerners hotell i østeuropeisk betongbunker-stil om til et 5-stjerners hotell i urban og tidsriktig stil. I alle fall ikke bare på litt over et år.

Det var derfor med en viss porsjon skepsis vi sa ja takk til invitasjonen om å ta det nyåpnede Hotel Camiral, en times tid nord for Barcelona, nærmere i øyesyn i sommer.

Vertskapet lovet oss en lifestyle experience, og da vi dro derfra et par dager senere var det i erkjennelsen av at PGA Catalunya-ledelsen absolutt har sine ord i behold.

5-stjerners til over 300 millioner

5-stjerners camiral bar
FREKK DESIGN: En vegg av flasker skiller bar og salong. Foto: PGA Catalunya Resort

Det er først og fremst innvendig nye Hotel Camiral har gjenoppstått. Fasadeendringene er der, men er så få og beskjedne at det egentlig ikke er så mye å snakke om.

Den kritikerroste interiørdesigneren Lazaro Rosa-Violán har imidlertid gjort underverker på innsiden.

Både i fellesområdene og i de 149 rommene, som lever opp til designerens ry for tidsriktig Urban chic-design, har han utnyttet det drøye 300 millioner kroner store budsjettet på en meget vellykket måte.

Nyåpningen av hotellet gjør også gastronomi og vinkultur til en attraksjon ved PGA Catalunya Resort, som hittil har vært mest kjent for å huse Spanias høyest rangerte golfresort.

Artikkelen fortsetter under bildet

5-stjerners hull 10 Stadium Course
SPANIAS MEST ANERKJENTE BANER: De to banene Tour Course og Stadium Course kommer alltid høyt på rangeringer av golfbaner i Spania. Her hull 10 på Stadium Course, den mest kjente av de to banene.

Hotellet tilbyr tre nye spisesteder, med à la carte-restauranten 1477 som hovedattraksjon. Her serveres det beste fra Europas kjøkken, med katalansk vri og påvirkning. I tillegg er det kommet en bistro og en pool bar, og alle de tre serveringsstedene setter sin ære i å tilby kortreist mat og drikke.

Flust med Michelin-restauranter

Kortreist er et stikkord på flere måter for golfere som har sans for å kombinere gode golfopplevelser med gode opplevelser for ganen.

Det er ikke mer enn et kvarters tid fra golfresroten og inn til den historiske byen Girona, provinshovedstaden som leder an innen verdens Avant garde-gastronomi.

Blant det store utbudet kvalitetsrestauranter her finnes det et titall som markerer seg med minst én Michelin-stjerne. Hvis feriebudsjettet ditt tillater deg å bli skjemt bort, så finner du en liste over provinsens stjernerestauranter her.

PGA Catalunya er mangeårig vert for Q-School finalen, i år fra 12. til 17. november. Spillerne som kommer seg gjennom det trange nåløyet setter pris å feire i livlige Girona. Som betydelig studentby finnes det nemlig rikelig med tradisjon også for annen festivitas enn gastronomi.

Les mer: PGA Catalunya Resort

5-stjerners folkeliv Girona
LIVLIG BY: I tillegg til gastronomi er Girona også senter for et utall festivaler. Her den årvisse musikkfestivalen, der det spilles i alle sjangre fra et utall utendørsscener over hele sentrum.