Amerikansk dobbeltseier i The Open

SIN TREDJE MAJOR: 23 år gamle Jordan Spieth hever idrettens mest prestisjetunge trofe. Foto: Rolex/Chris Turvey

To spillere fra USA og én kineser havnet på pallen i den 146. utgaven av The Open på Royal Birkdale i Southport på Englands nordvestkyst.

Jordan Spieth holdt hodet kaldt, og avsluttet med én under par, 69, for -12 totalt. Det var tre slag foran landsmann Matt Kuchar.

Den 146. utgaven av The  Open er Spieths tredje majortriumf, og 23-åringen fra Texas har med helgens seier havnet på en ekslusiv liste over bare 18 mannlige spillere som har vunnet tre forskjellige majortitler.

Og han er bare den andre som har oppnådd det før fylte 24 år. Den første er legenden Jack Nicklaus, som med 18 seiere er tidenes mestvinnende når det gjelder majortitler.

Tre viktige birdier og en eagle

Etter innledende runder på  65, 69 og 65, avsluttet Spieth altså med en 69-runde. Der birdier på hullene 14, 16 og 17 pluss en eagle på hull 15 ble nøkkelen til seieren.

Avslutningen gjorde ham også til den første spilleren i historien med alle fire rundene på 60-tallet i et Open på Royal Birkdale. Han er også bare den andre spilleren som har ledet gjennom alle fire rundene, etter Tiger Woods i 2005.

«En drøm gikk i oppfyllelse»

Etterpå satte Spieth ord på følelsen av å legge hendene på the Claret Jug:

«Det er utrolig. Dette er et av de mest ettertraktede trofeene i verden, og det mest eksklusive i idretten. Å få ha mitt navn på det, og se det med egne øyne, er en drøm som går i oppfyllelse. Mitt nye mål nå er å vinne alle fire majotrofeene.»

Skulle Spieth klare å vinne alle de fire majortitlene, blir han den sjette i historien som har klart det i løpet av karrieren.

Kinesisk fantomrunde

Spieth må finne seg i å dele noe av æren som dagens mann på Royal Birkdale-banen med kineseren Hootong Li. Den smilende 21-åringen fra Hunan avsluttet med en bogeyfri fantomrunde på sju under par, 63, for -6.

Rory McIlroy tok fjerdeplassen sammen med Rafael Cabrero Bello på -5. Alex Noren ble beste skandinav på delt sjetteplass med -4, ett slag foran landsmann og tittelforsvarer Henrik Stenson på delt ellevteplass.

Se også: Livescoring fra Royal Birkdale

The Open


 

Runde 3: Nordamerikansk dominans

Tre spillere fra USA og én canadier besitter de tre øverste plassene før siste runde.

Øverst troner Jordan Spieth, som han har gjort fra første dag. 23-åringen (som fyller 24 på torsdag) har -11 og tre slags margin til Matt Kuchar.

Som igjen har tre slag til U.S. Open-vinner Brooks Koepka og Austin Connelly fra Kanada. Tittelforsvarer Henrik Stenson er på delt sjuendeplass med -3.

The Open

 


 

 

Runde 2: Jordan Spieth tar kontrollen i The Open

Det gikk fra delt ledelse med to andre til ledelse med to slag for verdenstreer Jordan Spieth før helgespillet på Royal Birkdale i Southport.

Under tøffe forhold i The Open fredag var amerikaneren blant ganske få som klarte å komme seg inn under par på Royal Birkdale-banen.

Etter én eagle, tre birdier og fire bogeyer stod det én under par, 69, for dagen og seks under for turneringen for Jordan Spieth.

The Open

 

Kuchar, Koepka, Poulter jager

Delt leder etter første dag, Matt Kuchar, jager to slag bak Spieth. Tett fulgt av en duo med U.S. Open-vinner Brooks Koepka og engelske Ian Poulter på -3.

Rory McIlroy har avansert til delt femteplass med etter én under både for dagen og turneringen fredag. Alex Noren er beste skandinav på delt tiendeplass på par mens tittelforsvarer Henrik Stenson er delt 24 med +2.

 

 


 

Runde 1: Spieth, Koepka og Kuchar deler teten i The Open

Tre amerikanere troner på toppen med -5 etter første dag på Royal Birkdale på den engelske nodrvestkysten. Åtte mann følger innen to slag.

Den 146. utgaven av The Open Championship har fått en fengende start. Jordan Spieth tok en tidlig ledelse, og fikk følge av to landsmenn fra ettermiddagsøkten med fem under par, 67.

Charl Schwartzel har -4 på fjerdeplass, mens sju mann vaker på -3. Alex Noren er beste skandinav på delt tolvteplass med -2, danske Thorbjørn Olesen har -1.

 

Kommentarer

TAGS:

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: WM Phoenix Open Med Viktor Hovland (9. - 12.februar )

  DP World Tour :Singapore Classic med Kristian Krogh Johannessen (9. - 12.februar )

  Challenge Tour: Dimension Data Pro-Am  med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen (9. - 12.februar )

  Korn Ferry Tour: Astara Golf Championship presented by Mastercard med ristoffer Ventura (9. - 12.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya LDIES OPW

 • Ladies European Tour: Lalla Meryem Cup med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (9. - 11. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.