Foto: Torsten Pamp

I en større by. Ti minutters gange til stranden. T-bane til shopping- og restaurantområdene. Stort hotell og en spennende golfbane. Men bare nesten perfekt ...

Etter en liten halvtimme i buss fra flyplassen er vi ved golfhotellet til Alicante Golf. Anlegget på Costa Blanca har forutsetningene for  å kunne være det perfekte golfreisemålet. Men leverer ikke varene helt.

NÆROMRÅDET BESTÅR AV VARIERT bybebyggelse. Leilighetskompleksene dominerer langs den brede avenyen og tverrgatene rundt, mens rekkehusene er i flertall på og rundt golfbanen.

Hotellet kan skilte med fire stjerner, og er et populært sted for brylluper. Rommene er store, enten med balkong eller med større uteplass mot golfbanen. Om du ønsker et alternativ til hotellrestauranten, men likevel vil bli værende på hotellet, tilbyr baren forskjellige småretter.

Alicante Golf designet av Ballesteros

I garasjen under hotellet står golfbilene oppstilt, og det er bare å ta heisen direkte ned hit. Etter en liten tur i tunnel under gaten, og så 100 meter bortover, er vi ved klubbhuset.

BANEN SEVE BALLESTEROS HAR LAGT UT ER ANNERLEDES og meget variert, med seks hver av par-3-, par-4- og par-5-hull. Som er lagt ut i seks klynger á tre hull med ett fra hver kategori.  Om ikke dette gjør banen annerledes nok, spiller du over og rundt en romersk landeiendom fra året før Kristi fødsel.

Ruinene ble først oppdaget da banen var under bygging i 1997, og ble gravet ut og markert som GUR, Grunn under reparasjon. Med fri dropp dersom ballen havner der inne når du forsøker å spiller over ruinene på et av par-5-hullene.

Artikkelen fortsetter under bildet

golf alicante h14
HVA GJØR JEG NÅ? Den over 2000 år gamle ruinen på hull 14 ble oppdaget under banebyggingen i 1997. Hull 14 er et par-5-hull, og eneste vei til greenen er å spille over ruinene. Havner du nedi, får du fri dropp.

Et golfens Venezia

Da vi spilte her første gang tidlig på 2000-tallet, følte vi at vi nesten var i et grønt Venezia. Med fairwayene som kanaler og med rekkehusene som bybebyggelse.

OMTRENT HVERT ENESTE HULL ER KANTET AV HUS, og i blant er det lange strekninger mellom hullene der vi krysser gater eller kjører i tunneler under bebyggelsen for å komme til neste tee. Hvite UT-markeringer er det nesten overalt. Men fairwayene er egentlig brede nok til at du kan unngå å havne i problemer.

Derimot er det vanskeligere å unngå de fem store dammene, og som er i spill på tolv av hullene. Ballesteros’ layout innbyr både til å ta sjanser og til å spille med innsiden av hodet. Og på hver tee føler du at du står overfor en ny utfordring. Alt dette gjør Alicante Golf til en utrolig morsom bane å spille.

Detaljen som trekker ned

Men så var dette med å bare nesten levere varene: I vår kjøpte klubben nye klippere. Og klippet for hardt, som gjorde at de tidligere så fine greenene i månedsskiftet september-oktober var sterkt skadet, med mange sår.

Kanskje ikke så merkelig etter en sommer med temperaturer opp mot 40 grader, som går dårlig sammen med å klippe gresset for kort. Da vi var der, var det fortsatt godt og varmt. Som gjorde at greenkeeperne verken turde å klippe for kort eller flytte flaggene fra dag til dag.

Etter at sjokket fra den første runden hadde lagt seg klarte vi i løpet av de neste par dagene å tilpasse oss greenene, og kunne nyte det lange spillet.

Serviceinnstilling?

Hotellet er absolutt greit, men kanskje ikke helt finstemt når det gjelder service. Under Ryder Cup måtte vi som var interessert sloss om den relativt begrensede plassen rundt tv-en i baren. Den var nemlig den eneste i huset med tilgang til en golfkanal.

Og da vi etter en runde i 29 graders varme ville kjøle oss ned med en kald øl ved bassenget, så var bassengbaren stengt.

— Sommeren er forbi, var svaret.

Dagen etter gikk vi dit for en kjølende dukkert. Men da hadde de stengt bassenget for vinteren.

DET FINNES IMIDLERTID ALTERNATIV: Det er bare 900 meter til den lange sandstranden, en ti minutters promenade langs gater fulle av små spisesteder. 1. oktober var det fortsatt 25 grader i vannet, solstolene og parasollene var på plass. Men strandbaren var i ferd med å stenge for sesongen.

Shoppinggatene, marinaen og restuarantområdene kommer du enklest til ved å ta T-banen, som har stasjon like ved hotellet. Vil du spise utenfor hotellet, men likevel i nærheten, finner du en bra restaurant på golfklubben samt et par mindre spisesteder rundt et torg ved siden av.

Om Alicante Golf er et sted å reise tilbake til? Ja, det synes vi absolutt, dersom greenene er bra.

Plusser og minuser

På plussiden: Plasseringen, layouten, nærheten til alt

På minussiden: Du må ha golfbil (for langt å gå mellom hullene), servicen på hotellet

Beste baneforhold: Normalt i april. I 2017 skal greenene hullpipes (luftes) 6.-7. mars, 22.-23. mai og 11.-12. september

Se mer: Klubbens hjemmeside

golf alicante beach
NYDELIG STRAND: Det tar cirka ti minutter å rusle de 900 meterne fra hotellet ned til den flotte bystranden. Her kan slapper du av i stort velbehag etter golfrunden.