Foto: Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad

Den nye Adventuregolf-banen ble åpnet til Fredrikstad Cup i pinsen. Med over 500 spilte runder i åpningshelgen er banen allerede blitt en godt besøkt attraksjon.

Fredag 25. mai klippet Fredrikstads ordfører snoren på anlegget som offisiell åpning av Adventuregolf-anlegget, som er en del av Bøckmann-konsernets  Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad.

Til forskjell fra ordinær minigolf, med definerte rammer rundt banen, spilles Adventuregolf i et naturlig åpent miniatyrmiljø. Her er  bygninger, bunkere og vannsystemer bygget inn i banen, akkurat som på en vanlig golfbane.

Gjennom banens hull tas spilleren med over Vindebroen og forbi modeller av Gamlebyens historiske bebyggelse. Og videre gjennom Gamlebyens tunneler, for så å forsere de velkjente kanonene og Vaterlands bro på veien mot Kongsten Fort.

Banen består av 12 hull med varierende vanskelighetsgrad. Banen går over kupert terreng, og har flere doserte ballbaner. Så her er det utfordringer både for liten og stor. Mange av hullene på banen kan løses på flere alternative måter, og er du riktig god, ligger muligheten åpen for en aldri så liten Hole-in-one.

13 år gamle planer bak Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad

Planene om Aktivitetsbyen dateres tilbake til 2005. Visjonen og et grunnleggende premiss for Aktivitetsbyen er bedre folkehelse og gode muligheter for fysisk aktivitet.

Tilbudene skal «påvirke folks levekår som beboere, opplevelsesmuligheter for oss som bor i byen og for tilreisende, samt påvirke identiteten til Fredrikstad som festningsbyen ved Glomma,» heter det i kommunens områdeprogram for Gamle Fredrikstad.

Aktivitetsbyen legger også stor vekt på et godt tilbud innen overnatting, mat og drikke. Det er etablert 100 bobilplasser, 18 hytter og 24 rom. Den nyoppussede kafeen har en hyggelig, sydvendt terrasse. Tilbudet føyer seg inn i det gode utvalget som preger Fredrikstad som destinasjon, og som så mange søker i sommermånedene.

Aktivitetstilbudet inneholder 18-hulls golfbane, 9-hull Pay and play-bane, fotballgolf, tennisbane, 12 hull adventuregolf samt driving range i to etasjer.

Aktivitetsbyens hjemmeside, finnes en portal for online bestilling, der nye aktiviteter vil bli lagt til fortløpende.