10 kulturtips til deg som skal på golfferie til Spania

Mange nordmenn forbinder Spania med fotball, tyrefekting, flamenco, fiesta og tapas. Men Spania er så mye mer enn det, og noen ganger kan kulturforskjellene spille oss et puss. Her veileder vi deg til å forstå den spanske mentaliteten litt bedre med 10 nyttige reisetips som garantert vil bringe deg nærmere det autentiske Spania, og som […]

Mange nordmenn forbinder Spania med fotball, tyrefekting, flamenco, fiesta og tapas. Men Spania er så mye mer enn det, og noen ganger kan kulturforskjellene spille oss et puss. Her veileder vi deg til å forstå den spanske mentaliteten litt bedre med 10 nyttige reisetips som garantert vil bringe deg nærmere det autentiske Spania, og som gjør at du kan få mer ut av golfferien din.

God tid

I Spania tar alt litt lenger tid enn det gjør hjemme. Hvis du har vært på golfferie i Spania før, så har du helt sikkert opplevd hvor lang tid ting kan ta. Det er bare slik kulturen er, og de er ikke klar over at du som nordmann synes de er utrolig treige. Ta det bare helt med ro, sett deg ned og les litt i en bok eller finn frem mobilen og ta et spill eller to på et av de mange norske nettcasinoene eller noe helt annet som kan underholde deg så lenge.

Restaurantene stenger når du er sulten

panjolenes mage er forskjellig fra nordmennenes. Frokost serveres om morgenen akkurat som hjemme. Lunsj er vanligvis fra 14-17, og mange restauranter stenger etter lunsj og åpner ikke igjen før 21 for å servere middag. Hvis du blir sulten mellom 17-21, kan du prøve Spanias spesialitet tapas. Bestill en øl i den lokale baren. Vanligvis får du et stykke chorizopølse, manchegoost eller serrano skinke helt gratis.

Slik unngår du dubbede filmer

I Spania må du se langt etter amerikanske filmer med undertekster – det på tv som på kino. Både filmer og TV-serier er dubbet med spanske stemmer. Hvis du vil gå på kino, så skal du se filmer med merket ‘V.O’ – Det står for ‘voz original’ (original stemme). Brad Pitt snakker som han pleier, og undertekstene står på spansk.

Kinnkyss – forskjellig for menn og kvinner

 Spania hilser kvinner på gode venner eller kjærester av begge kjønn ved å gi to vennlige kyss (først til høyre, så til venstre). Menn kysser bare kvinner på kinnene mens de gir andre menn et håndtrykk eller et klapp på skulderen. Du kysser ikke med leppene dine, men legger kinnet mot den andre personen og kysser i luften. Hvis du rekker frem hånda for et håndtrykk, kan det virke provoserende og som en bevisst distansering. Ofte vil spanjoler le av denne refleksen.

De snakker ikke spansk til deg

Det offisielle språket i Spania er spansk (Castellano). I tillegg er det fire andre halv-offisielle språk, nemlig katalansk, galisisk, baskisk og oksitansk.

Siden hovedspråket er spansk, vil du kunne gjøre deg forstått de fleste steder. Noen ganger kan du oppleve i Baskerland eller i Catalonia at lokalbefolkningen ikke vil snakke spansk med deg, men f.eks. svarer tilbake på det lokale språket. Det er en intern tvist i Spania om mulige løsrivelser av disse regionene, og det kan derfor være politisk motivert å ikke ville snakke spansk. Ikke ta det personlig.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×