10 kulturtips til deg som skal på golfferie til Spania

Mange nordmenn forbinder Spania med fotball, tyrefekting, flamenco, fiesta og tapas. Men Spania er så mye mer enn det, og noen ganger kan kulturforskjellene spille oss et puss. Her veileder vi deg til å forstå den spanske mentaliteten litt bedre med 10 nyttige reisetips som garantert vil bringe deg nærmere det autentiske Spania, og som […]

Mange nordmenn forbinder Spania med fotball, tyrefekting, flamenco, fiesta og tapas. Men Spania er så mye mer enn det, og noen ganger kan kulturforskjellene spille oss et puss. Her veileder vi deg til å forstå den spanske mentaliteten litt bedre med 10 nyttige reisetips som garantert vil bringe deg nærmere det autentiske Spania, og som gjør at du kan få mer ut av golfferien din.

God tid

I Spania tar alt litt lenger tid enn det gjør hjemme. Hvis du har vært på golfferie i Spania før, så har du helt sikkert opplevd hvor lang tid ting kan ta. Det er bare slik kulturen er, og de er ikke klar over at du som nordmann synes de er utrolig treige. Ta det bare helt med ro, sett deg ned og les litt i en bok eller finn frem mobilen og ta et spill eller to på et av de mange norske nettcasinoene eller noe helt annet som kan underholde deg så lenge.

Restaurantene stenger når du er sulten

panjolenes mage er forskjellig fra nordmennenes. Frokost serveres om morgenen akkurat som hjemme. Lunsj er vanligvis fra 14-17, og mange restauranter stenger etter lunsj og åpner ikke igjen før 21 for å servere middag. Hvis du blir sulten mellom 17-21, kan du prøve Spanias spesialitet tapas. Bestill en øl i den lokale baren. Vanligvis får du et stykke chorizopølse, manchegoost eller serrano skinke helt gratis.

Slik unngår du dubbede filmer

I Spania må du se langt etter amerikanske filmer med undertekster – det på tv som på kino. Både filmer og TV-serier er dubbet med spanske stemmer. Hvis du vil gå på kino, så skal du se filmer med merket ‘V.O’ – Det står for ‘voz original’ (original stemme). Brad Pitt snakker som han pleier, og undertekstene står på spansk.

Kinnkyss – forskjellig for menn og kvinner

 Spania hilser kvinner på gode venner eller kjærester av begge kjønn ved å gi to vennlige kyss (først til høyre, så til venstre). Menn kysser bare kvinner på kinnene mens de gir andre menn et håndtrykk eller et klapp på skulderen. Du kysser ikke med leppene dine, men legger kinnet mot den andre personen og kysser i luften. Hvis du rekker frem hånda for et håndtrykk, kan det virke provoserende og som en bevisst distansering. Ofte vil spanjoler le av denne refleksen.

De snakker ikke spansk til deg

Det offisielle språket i Spania er spansk (Castellano). I tillegg er det fire andre halv-offisielle språk, nemlig katalansk, galisisk, baskisk og oksitansk.

Siden hovedspråket er spansk, vil du kunne gjøre deg forstått de fleste steder. Noen ganger kan du oppleve i Baskerland eller i Catalonia at lokalbefolkningen ikke vil snakke spansk med deg, men f.eks. svarer tilbake på det lokale språket. Det er en intern tvist i Spania om mulige løsrivelser av disse regionene, og det kan derfor være politisk motivert å ikke ville snakke spansk. Ikke ta det personlig.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: Bank of Hope LPGA Match Play med Celine Borge 28. mai)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.