Også avslutningen av damenes VM utenfor Dublin bød på norsk fremgang. Norge avanserte to plasseringer til topp 10, Renate Grimstad spratt opp til 17.-plass individuelt.

Bergenseren Renate Grimstad, som representerer Stavanger GK, ble dagens store, norske beholdning under Lag-VMs finalerunde.

Med fire under par, 67, gikk hun fra +2 til –2 totalt, og fra 35.-plass til 17.-plass på på den individuelle resultatlisten.

Den solide avslutningsrunden var også et meget sterkt bidrag til at Norge avanserte to plasseringer til tiendeplass i Espirito Santo Trophy, som VM-turneringen offisielt heter.

Her ble Norge nest beste skandinaviske nasjon, ett slag bak Danmark på delt åttendeplass. Men ett slag foran Sverige på ellevteplass.

Individuelt endte Karoline Stormo som delt 40 med +2 etter én under par, 70, siste dag. Dorthea Forbrigd ble delt 46 med +4 etter å ha avsluttet med en runde ett slag over par.

USA vant VM med -29, ti slag foran Japan og tolv slag foran Sør-Korea på bronseplass.

Les mer: VMs hjemmeside

Runde 3: Fikk sving på sakene

Tredje dag av VM ved Carton House-banene utenfor Dublin bød på en etterlengtet norsk opptur. Alle jentene forbedret seg, og Norge avanserte 21 plasseringer til tolvteplass.

Med tre under par, 70, fredag spratt Renate Grimstad 51 plasseringer og Karoline Stormo 54 plasseringer oppover den individuelle listen på en dag der de fleste konkurrentene tapte terreng.

Med to ganger -3 fikk det norske laget -6 som tellende score i tredje runde. Som var dagens beste lagscore, ett slag foran Frankrike.

Med tolvteplass ette tre dager bærer det mot en spennende avslutning lørdag. Norge ligger på +2, to slag bak Danmark, som har tiendeplassen. USA leder på -19, Sør-Korea har -14 og Japan -13.

Medaljene kommer høyst sannsynlig ti l å gå til disse tre landene, Irland på fjerdeplass ligger hele ni slag bak japanerne.

Individuelt har Renate Grimstad +3 på delt 35.-plass mens Karoline Stormo og Dorthea Forbrigd deler 43.-plassen på +4.

Runde 2: Fra vondt til mer vondt

Norge gikk fra en beskjeden VM-start til nærmest fritt fall u runde to av VM ved Carton House-banene utenfor Dublin. Dorthea Forbrigd er best av våre på delt 55.-plass.

Vi vil tro VM-damene og deres støtteapparat er i en noe mismodig stemning etter to av fire runder av 72-hulls-konkurransen. På den individuelle listen finner vi altså en delt 55.-plass som best samt en delt 86.-plass og en delt 97.-plass.

I  lagkonkurransen, som utgjør selve VM, har Norge falt ni plasseringer, som betyr at VM-damene ligger på delt 33.-plass med Tsjekkia med +8 halvveis.

USA leder med -18, ett slag foran Sør-Korea og med › på tredjeplass to slag bak dem igjen. Danmark er beste nordiske land på niendeplass med -3, Sverige er på delt tolvteplass med -1.

Dorthea Forbrigd hadde en andrerunde på tre over par, 75. Som også gir +3 som totalscore, 16 slag bak lederduoen Ayean Cho fra Sør-Korea og japanske Yuka Yasuda.

Renate Grimstad kom inn på den beste norske scoren torsdag med én over par, 73, som sendte henne fire slag oppover den individuelle listen til delt 86.-plass med +6. Karoline Stormo kom inn på samme score for dagen som Dorthea Forbrigd: Tre over par, 75. Det gir sørlendingen +7 totalt på delt 97.-plass.

Runde 1: Beskjeden norsk start for VM-damene

Etter første dag av VM ved Carton House-banene utenfor Dublin ligger de norske damene et godt stykke ned på listen. Individuelt hevder Dorthea Forbrigd seg best på delt 20.-plass.

Esperito Santo Trophy, som den tradisjonsrike VM-turneringen for damer offisielt  heter, har vært spilt hvert annet år siden 1964. Årets utgave går i Irland, der de norske jentene hadde en kledelig beskjeden åpning.

Turneringen er over 72 hull, og medaljene deles ut i lagkampen. Det er også premiering for de beste indviduelle scorene. Norge stiller med Dorthea Forbrigd fra Oslo GK, Renate Grimstad fra Stavanger GK og Karoline Stormo fra Arendal og Omegn GK.

På den individuelle resultatlisten finner vi Dorthea Forbrigd på delt 20.-plass etter sin 73-runde på par. Som er sju slag bak ledende Yuka Yasuda fra Japan.

Karoline Stormo åpnet på delt 75.-plass fire over par, 77. Renate Grimstad brukte ett slag mer, og ligger på delt 90.-plass.

Også beskjeden laginnsats

I lagkampen er de to beste scorene fra hver nasjon tellende hver dag. Norge har dermed +4 som lagscore etter første runde, som gir delt 24.-plass blant de 57 landene som deltar i VM.

Sør-Korea er tittelforsvarere fra 2016-turneringen, som ble spilt i Mexico. Her endte Norge, ved Stina Resen, Marthe Wold og Renate Grimstad, på 20.-plass. medRenate Grimstad som best individuelt på delt 21.-plass på +4.

Carton House-banene The Montgomerie og The O’Meara er begge satt opp til rundt 5800 meter. Førstnevnte minner om en linksbane, mens O’Meara-banen er en moderne parkbane med en hel del trær langs fairwayene.  Mange av verdens beste amatører er på plass, inkludert seks av de ti beste på damenes verdensranking for amatører.

Japan leder på -7, Danmark og Sverige er beste nordiske nasjoner på delt 18.-plass med +3.