Foto: Simen B. Jensen

Viktor Hovland har imponert i de tre siste PGA-turneringene med scorer på 64, 65 og 64 slag på siste runde. Søndag lå det an til å ende enda lavere, men tre sene bogeyer ble skår i gleden.

Det er bemerkelsesverdig sterkt av 21-åringen fra Miklagard å klare å avslutte med supersøndag i tre turneringer på rad. Og med kjempeklyv på resultatlisten.

I John Deer Classic i Illinois lå Viktor Hovland på delt 39.-plass før finaledagen. Og avanserte 23 plasseringer med sin syv under par 64-runde.

Det var tre bogeyer på de siste seks hullene som ødela for Viktor denne gangen. Noe Eurosports kommentator Per Haugsrud ikke akkurat jublet for. Men samtidig tror han at det vil bli færre slike glipp framover:

— Igjen er han der på en søndag. Men vi skulle så gjerne ha unngått én av disse bogeyene. Men vi kan selvfølgelig ikke forvente bedre enn 64-runde på en søndag. Det er bare et tidsspørsmål før det løsner helt!

Søndag smalt Hovland til med hele fem birdier før runding, begynte klatringen på resultatlistene. Mens bogeyene på hullene 13, 15 og 18 ble dråper av malurt i begeret.

supersøndag

Viktor Hovland har én fribillett igjen til PGA-touren denne sesongen, og trenger et toppresultat for å få billett til neste års PGA Tour. Den delte 16.-plassen ga drøyt 800.000 kroner, og de siste ukene har han spilt inn omkring 3,4 millioner kroner.

Denne uken gjør de beste opp om The Open på Royal Portrush i Nord-Irland. Uten Viktor Hovland, som også tar fri uken deretter. Noe han han ser fram til, forteller han til Eurosport:

— Nå skal jeg ha to uker fri. Det blir godt!

Se også: Resultater fra John Deere Classic