Med solid og smart spill klarte Viktor Hovland å nedkjempe Denny McCarthy sin hete putter, og kunne runde av helgen med sin aller største seier på PGA Touren så langt.

Helgen 1. til 4. juni var PGA Touren kommet til The Memorial på Muirfield Village Golf Club, Dublin, Ohio, hvor designer av banen, legenden Jack Nicklaus, var vert.

Hovland spilte solid og smart hele uken, og avsluttet solid med dagens eneste birdie for hele feltet på hull 17, og en solid par på banens vanskeligste, hull 18. Med det satt Hovland i klubbhuset på -7, og i lufta hang et håp om omspill, eller kanskje seier. I gruppen bak kom nemlig lederen, amerikaneren Denne McCarthy, som takket være en helt magisk putter lenge hadde klamret seg fast til en trygg ledelse på -8. Men på det vanskelige siste hullet måtte McCarthy dessverre gi tapt til sitt mer vinglete langspill og røk på sin første bogey på 28-hull.

Dermed var scenen satt for et omspill mellom Hovland og McCarthy, som skulle spilles på hull 18. Med en bogey på siste hull var McCarthy allerede litt bakpå, og som første mann ut klarte Hovland å utnytte det presset ytterligere med en solid drive i fairway. Det gikk som det måtte med McCarthy dessverre, som slicet driven ut i tjukk rough. Derfra klarte ikke amerikaneren og komme seg helt opp på green, og ble liggende med en vanskelig pitch opp som tredje slag. Tross et litt tricky leie for Hovland, inntil roughkanten i fairway, klarte han å slå et solid innspill opp bakken mot den forhøyde greenen, godt beskyttet av dype bunkere. På greenen hadde dermed Hovland et solid overtak før sin lange birdie-putt, men gav amerikaneren et lite håp ved å etterlate seg 2 meter for par. Da McCarthy misset sin 4 meter for par, og Hovland så vidt fikk lurt i sin, var seieren for nordmannen et faktum.

En godt fornøyd Viktor ble møtt av verten, og Gullbjørnen selv, Jack Nicklaus etter avslutningen på 18-ende green og utvekslet noen ord. Han valgte nok ikke like sterke ord i møtet med The Golden Bear, men at Hovland syntes det var en skikkelig «møkkabane» er vi her hjemme i hvert fall blitt gjort oppmerksom på. Men som nordmann føler man seg kanskje hjemme på «møkkabaner» der man kan bli straffet for gode golfslag?   

Med i tetkampen var også Scottie Scheffler. Fra å akkurat klare cuten spilte han seg solid inn mot slutten, slik vi har sett han ved flere anledninger i det siste, og satt to timer i klubbhuset på -6, hvor seier ikke så helt utenkelig ut. Som vanlig var det også en del finale-favoritter som falt helt ut av det mot slutten. Rory McIlroy, som gikk ut i lederballen sammen Si Woo Kim, slet med jern- og wedge-spillet og klarte ikke redde seg inn fra alle problemene han skapte for seg selv. Si Woo Kim på sin side kjørte berg-og-dalbane fra 3 bogeys på de første 4 hull før et strekke på 4 birdies på de neste 5, og fortsatte litt i den stilen før han til slutt endte på -5 og 4. plass bak Scheffler.