Er det nødvendig å betale firmaer for å få hjelp til en collegeplass? spør golfmamma Hilde Halvorsen i ukas blogginnlegg

Hilde Halvorsen (44) er mor til proffspiller Andreas Halvorsen, og har handicap 11. Hun  jobber med psykisk syke, og hjelper mennesker som har behov for å håndtere uhensiktsmessige tanker og handlinger. Hun blogger også om mental helse. 

College i USA har blitt populært for våre unge, norske, håpefulle golfspillere. Å kombinere golf og studier på College i USA ved hjelp av stipend er helt klart en fantastisk mulighet. Og en fantastisk opplevelse. Er det nødvendig å betale firmaer for å få hjelp til en collegeplass?

SEAN PACETTI, som er coach for herrelaget til University of Tennessee, anbefaler at spilleren selv tar direkte kontakt med golfcoachen på colleget. Dette kan gjøres per mail. Hvis da ikke en collegecoach selv tar direkte kontakt med spilleren.

Må også være god på skolen

Sean sier det er viktig at spilleren tar med skoleinformasjon, karakterer, en kort oppsummering av hva han eller hun har oppnådd innen golf, deres beste prestasjoner. Og send gjerne en link til en video av dgolfsving, chipping og putting.

Pacetti sier videre at skolekarakterene bør være forholdsvis gode. Men høy score på blant annet SAT-testen, kan også bidra mye. En spiller fra Norge må gjennomføre ACT- og SAT-test. Amerikanske læresteder har opptakstesten SAT som en del av opptakskriteriene til Freshman Year.

TESTENE MÅLER ELVENES KUNNSKAPSBASIS, og gir colleget en indikasjon på om eleven er klar til å ta fatt på studier ved deres universitet. Når man tar kontakt med et college er det viktig å fortelle scoren på testene, eller når testene er tenkt gjennomført.

 

Pacetti forteller videre at det ikke er en selvfølge at man får spille alle turneringene. Et golfteam består av flere spillere og fem spillere får være med i hver turnering. De fem spillerne blir valgt ut fra hvordan de spiller i kvalifiseringsrundene som colleget arrangerer. Og også hvordan de har spilt i tidligere turneringer. Sean forteller at en spiller må ha skolearbeidet under kontroll, ogholde coachene oppdatert på skolearbeidet hver uke. Altså stå til rette for sine skolemessige resultater.

Coachene som oftest selv gode spillere

Det er sikkert mange forskjellige erfaringer i forhold til hvordan man opplever en collegetrener. En coach må ha fire års utdannelse fra en godkjent skole. De fleste coachene har selv spilt golf på et bra konkurransenivå, og har erfaring fra golfundervisning.

Likevel har coachene hver sin måte å undervise på, og på hvordan følge opp en spiller i medgang og motgang. Å stille noen spørsmål rundt oppfølgingen man får hvis resultatene uteblir, kan sikkert være smart å finne ut av før en eventuell kontrakt signeres.

For mange spillere er de største utfordringene at de er langt hjemmefra, og at de har bosatt seg i et ukjent land. Det er derfor viktig at de muntlige ferdighetene i engelsk er rimelig gode .

Må kunne disponere egen tid

En annen ting som Pacetti presiserer er hvor viktig det er å være god til å disponere tiden sin, det er mye som skal gjøres i løpet av en dag. Både skolemessig og golfmessig. Det er viktig å raskt komme inn i gode rutiner, og raskt bli en del av miljøet, slik at man trives.

College er kostbart, og skolene deler ikke ut stipend i hytt og vær. Det er derfor viktig å finne ut hvor mye stipend som er tilgjengelig for kommende skoleår. I Tennessee har de fire og et halvt scholarship, som må deles på ni spillere. Det sier seg derfor selv at ikke alle kan få 100 prosent stipend.

I følge Sean Pacetti skjer det ofte at en spiller ikke blir tilbudt mer enn 50 prosent stipend. Prisen for et skoleår ligger på rundt 330.000 kroner (40.000 dollar). Man kan søke lån/stipend fra Statens lånekasse.

Mulighetene for våre unge håpefulle er mange. Og skulle man ikke lykkes med golf, er utdanning aldri bortkastet. Det finnes ikke noen fasit svar på hva som er riktig valg: College eller ikke college?

Men uansett hva valget blir, må motivasjonen for valget man tok være på topp!

Tidligere blogginnlegg fra Golfmamma

23. mars: Alle trenger en heiagjeng!

14. mars: Klubbene er endringsvillige. Men forstår de hva det innebærer?

7. mars: Foreldre bør bidra med andre ting enn svingtrening