Verdens fem beste unge golfspillerne i 2022

Golf er en av verdens største idretter med popularitet verden rundt – og selvfølgelig i Norge. Mens mange nyter golf som en hobby eller uformell treningsform, finnes det andre som dedikerer livet sitt og karrieren sin til golfen. Og selv om noen av de mest kjente navnene innen golfverden er eldre menn som Tiger Woods, dukker det stadig opp nye, unge ansikt som tar golfverdenen med storm.

I denne artikkelen skal vi liste fem av dagens fremste golfspillere som alle er under 30 år. Dette er personer å holde et øye med i kommende år, som slår rekorder og skaper nye muligheter. Dersom du ønsker å ta del i spenningen selv, finnes det mange nye casinoer og oddssider på nett hvor det er mulig å plassere spill på golfturneringer og mange andre sporter. Da kan disse navnene være verdt å bite seg merke i.

1. Viktor Hovland (24 år)

ørst ut har vi en nordmann som virkelig gjør det stort innen internasjonal golf. 24-åringen Viktor Hovland fra Oslo var den første nordmannen til å vinne U.S. Amateur i 2018 og har siden imponert mektig. Han ble profesjonell golfspiller i 2019 og har blant annet tre PGA-tourseire å vise til. I skrivende stund har han rangering 4 i verden, mens hans høyeste rangering har vært 3 (januar 2022).

2. Collin Morikawa (25 år)

I 2018 var Collin Morikawa ranket som verdens beste amatørspiller i tre uker og i 2019 vant han sin første PGA-tourseier. Totalt har han fem seire fra PGA-touren samt fire fra Europatouren. Andre nevneverdige meritter inkluderer at han ble verdens første amerikaner til å vinne Race to Dubai i Europatouren og han har vært på andreplass på Verdensrankingen i golf for menn (oktober 2021). Med så mange imponerende seire allerede i livet, er dette en ung mann som sikter høyt.

3. Jon Rahm (27 år)

Spanjolen Jon Rahm har vært profesjonell golfspiller siden 2016. I januar 2017 vant han sin første seier på PGA-touren og siden den gang har han fått mange seire og gode resultat. I 2020 ble Rahm listet på førsteplass på Verdensrankingen i golf for menn og han har hatt totalt 43 uker på topp. Han ble også verdens første spanske golfspiller til å vinne U.S. Open i 2021.

4. Scottie Scheffler (26 år)

I skrivende stund finner vi amerikaneren Scottie Scheffler på toppen av Verdensrankingen i golf for menn (siden 27. mars 2022). 26-åringen har vært profesjonell golfspiller siden 2018 og fikk sitt gjennombrudd i 2019 – året han vant to turneringer og ble kåret til «årets spiller» på Korn Ferry-touren. Totalt har han seks profesjonelle seire under sitt belte, hvor vi blant annet kan nevne han seier i the Masters Tournament i 2022

5. Joaquín Niemann (23 år)

En femte nevneverdig ung golfspiller er 23-år gamle Joaquín Niemann fra Chile. Chileneren er den yngste på listen vår og en person vi mener det er verdt å holde et øye med. Han ble profesjonell i 2018 og var før dette rangert som nummer én av verdens amatørgolfere. Joaquín har hele ni profesjonelle seire å vise til (to PGA) og hans høyeste rangering på Verdensrankingen så langt er 15 (april 2022). En ung mann med mye potensiale som kan ses på både PGA og andre turneringer i fremtiden.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.