Ti dager etter at han fjernet blindtarmen har Kristoffer Ventura spilt finalesteget i Web.Com Tourens av Q-School. Den siste av de fire rundene skulle vise seg å bli hans beste i turneringen.

Med fire under par, 68, i O-school-finalen forbedret 25-åringen fra Dilling i Rygge sin totalscore fra to over par til to under par. Som ga ham delt 129.-plass til slutt.

Det ble en avslutning som nok føles som en opptur etter en svak tre over par 75-runde lørdag.

Søndag stod det  hele seks birdier samt to bogeyer på scorekortet. Selv om han havnet 25 slag bak vinneren, amerikaneren Danny Walker, var det likevel en bemerkelsesverdig prestasjon bare halvannen uke etter det alvorlige kirurgiske inngrepet der han fikk fjernet blindtarmen.

Selv om Q-School resultatmessig ikke ble av det ypperste satte Oslo-spilleren like vel et solid avtrykk etter seg på Web.Com-touren, Ikke bare ved å spille som nyoperert, men også ved å være én av bare to spillere som gikk alle stegene fra forkvaliken og inn i finalesteget.

Q-School medførte at Ventura fikk en kategori på Web.Com Tour 2019. Hvor mange turneringer han får plass i er imidlertid uvisst i skrivende stund. Hadde han endt Topp 40 ville han fått en  kategori med garantert åtte turneringer neste år. De spillerne som endte Topp 10 vil få plass i tolv turneringer

Se også: Resultater fra Arizona