Utenlandsk presse lovpriser golf i Norge

Ni europeiske golfjournalister var nylig på pressereise til fire norske golfbaner. «En fantastisk opplevelse og fantastiske baner,» sier sjefredaktøren av Deutsche Golf Zeitung til Golferen.no.

utenlandsk-presse-lovpriser-golf-i-norge


OVERVELDET: Sjefredaktør Gerd A. Schaefer i Deutsche Golf Zeitung er overveldet og overbegeistret etter å ha spilt fire norske golfbaner. Eneste skår i gleden var at ikke landsmannen Florian Fritsch klarte å beholde ledelsen helt til siste slutt i Norwegian Challenge på Miklagard GK.

— Det har vært en fantastisk golftur. Jeg er veldig overrasket. Fantastiske golfbaner og fantastisk hyggelige mennesker, sier sjefredaktør Gerd. A. Schaefer i Deutsche Golf Zeitung begeistret.

Den lidenskapelige golferen har stoppet på Miklagard for å få med seg siste runde av Norwegian Challenge før har tar flyet tilbake til Hamburg.

— Banene er gode, og maten har vært utsøkt. Ørreten jeg fikk servert på Staur Gård er den beste noen gang, sier redaktøren med overbevisning.

Fire baner

De ni journalistene spilte Miklagard, Oslo, Losby og Atlungstad i løpet av det fem dager lange oppholdet.

For Schaefer er det ikke bare første gang han spiller golf i Norge, det er også hans første besøk noen gang.

— Jeg visste det var vakkert her, men at golfbanene holder så høyt nivå hadde jeg ikke anelse om. Hver av banene er fantastisk på hver sin måte, alle er forskjellige og det blir umulig for meg å velge én bane framfor en annen, sier han.

Men klarer ikke helt å skjule at om han må velge ett øyeblikk som topper alt annet, så blir det da han stod på Atlungstads 17. utslag.

— Synet vil følge meg resten av livet, og dette frister til gjentagelse! utbryter Schaefer begeistret.

Heller ikke engelske Steven Jackson eller franskmannen Roland Machenaud har vært i Norge tidligere. Og er akkurat like begeistret som sin tyske kollega.

— For meg var hull 4 på Losby den største golfopplevelsen. Jeg tror aldri jeg har sett et så flott golfhull, sier Jackson. Uten et snev av påtatt høflighet; dette kommer fra hjertet.

Franske Machenaud er, som sine kollegaer, overstrømmende over det han har opplevd.

— Da jeg ringte min mor, som er 90, i går kveld og fortalte om opplevelsene her, begynte hun å gråte. Hun var så glad på mine vegne, og fortalte at hun alltid har drømt om å komme til Norge, forteller han.

Stolt over å være norsk

Presseturen er kommet i stand som et samarbeid mellom 1golf Media AS og Norges Golfforbund. Med viktige bidrag fra hotellene og golfbanene.

— Alle involverte har behandlet gjestene på en måte som gjør meg stolt over å være norsk! sier Arne J. Vigstad i 1golf Media.

Han håper derfor å kunne gjenta opplegget med flere utenlandske golfjournalister, og gjerne til andre deler av landet også.

Viktig for norsk golf

Daglig leder Tore Waagø i Miklagard Golf var blant dem som hadde gleden av å få de europeiske golfjournalistene på besøk.

— De var overveldet over det de hadde opplevd, sier Waagø til Golferen.no.

— Flere av dem sa at Miklagard var den mest velpleide banen de har spilt, og greenene våre var de imponert over. Vi fikk utrolig mye skryt, og de satte pris på å spille når banen var satt tøft opp for Norwegian Challenge, fortsetter han.

Waagø forteller at klubben normalt ikke får så mange golfjournalister på besøk. Men at av og til dukker en og annen opp på bakgrunn av omtalen i Rolex Golf Guide og klubbens ranking ellers.

— Jeg tror dette kan være veldig viktig for norsk golf framover, og at det ligger et uforløst potensiale i golfturisme. Miklagard har allerede et veldig godt navn i Skandinavia, og det er ingenting i veien for at ikke det ryktet kan spres til flere, mener Waagø.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: LMizhuho Americas Open ( 1. - 4.juni)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.