For tredje runde på rad gikk Aksel Olsen under par i Made in Denmark-turneringen. Det ble et litt mer fargerikt scorekort finaledagen, og med det en sterk 17.-plass i første europa-turnering.

Såvidt vi har klart å bringe på det rene, har ingen nordmann hatt en sterkere plassering i europatour-debuten enn det  Aksel Olsen leverte på Silkeborg-banen 40 kilometer vest for Århus.

Olsens kvalet seg inn i Made in Denmark gjennom sin ranking på eccotouren, og tok altså meget godt vare på sjansen han fikk.

Olsen  var mer nervøs før forrige Nordic League-turnering enn han var i europatour-debuten i Made in Denmark, forteller han til Norsk Golf:

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler jeg har så god kontroll på spillet at jeg bare måtte holde meg tålmodig og vente til det løsnet. Jeg nyter bare å være på denne turneringen, så det å spille bra er nesten bare en bonus.

Fra  eutopatouren bærer det nå tilbake til hverdagen for Aksel Olsen: Torsdag til lørdag denne uken spilles Bråviken Open på Nordic League i Sverige. Med Stavanger-spilleren som én av tolv spillere i feltet …

europatour-debtuten

Omspill mellom fire engelskmenn

Vinneren av Made in Denmark ble kåret etter omspill mellom fire engelskmenn, som stod likt på -19, sju slag foran Aksel Olsen: Jonathan Thomson, Lee Westwood, Steven Brown og Matt Wallace.

De to førnevnte ble eliminert med par på første omspillshull etter birdier Brown og Wallace.

Matt Wallace fulgte opp med nok en birdie på andre omspillshull, og tok med det sin fjerde europatourseier på Silkeborg Ry Golf Club.

Se også: Resultater fra Silkeborg

PS: Made in Denmark ble karrierebeste også pengemessig for Aksel Olsen. 17.-plassen ble belønnet med 189.000 kroner (19.400 euro).

Lørdag: Fortsetter fremgangen

Aksel Olsen hadde nok en knallsterk runde i Made in Denmark-turneringen. Det ble åtte birdier på kortet, som ellers bare ble skjemt av en dobbelbogey. Han er på 13.-plass før finalerunden.

Søndag er det én ting som er viktigere enn det meste annet i europatour-debuten for Aksel Olsen: Ende i topp-10, og dermed sikre seg plass også i neste ukes turnering.

Aksel Olsen har bare ett slag opp til de ti beste før avslutningsrunden, som han starter klokken 11.45 sammen med engelskmannen Matthew Fitzpatrick.

Klarer siddisen å holde det samme trykket siste dag som han hadde i fredagens fire under par 68-runde og lørdagens seks under par 66-runde, klatrer han virkelig høyt på den endelige resultatlisten.

Plass i neste ukes Omega European Masters betyr at Aksel Olsen får være med å spille om en pott på rundt 25 millioner kroner, ti millioner kroner mer enn i Silkeborg.

Lee Westwood fra England leder Made in Denmark på –16. Den tidligere verdenseneren jages av tre mann ett slag bak seg: Landsmennene Jonathan Thomson og Steven Brown samt tyske Thomas Detry.

PS: De beste norske resultatene på europatouren er to andreplasser: Til Øyvind Rojahn i Cannes Open 1995 og til Henrik Bjørnstad i Hong Kong Open 2001.

Fredag: Knallsterk andrerunde

Aksel Olsen leverte en feilfri andrerunde i siste gruppe sent fredag ettermiddag. Han gikk videre til helgespillet med to slags margin i Made in Denmark-turneringen i Silkeborg.

Det er slett ikke alle forunt å klare cutten i europatour-debuten. Men Aksel Olsen visste hva det gjaldt, og viste hva han er laget av da han gikk Silkeborg-banen fire slag under par fredag.

Etter den bogeyfrie andrerunden ligger han også fire slag under par før lørdagen. Som var to slag foran cut-grensen, på delt 37.-plass.

Lørdag starter Stavanger-spilleren klokken 9:18 i gruppe med australieren Millar Matthew. Med -4 ligger duoen tre slag bak topp-10.

Christiaan Bezouidenhout  fra Sør-Afrika har tatt ledelsen på -13, to slag foran engelskmennene Lee Westwood og Jonathan Thomson.

Torsdag: Kjemper for cutten i europatour-debuten

Aksel Olsen signerte et pent og ganske ryddig scorekort på par etter første runde av Made in Denmark. Par kan se ut til å bli et slag eller to for mye til helgespill for siddisen.

Par etter første runde av europatour-debuten gir Aksel Olsen delt 71.-plass. Det er ett slag over den stipulerte cutgrensen, som er trukket på leaderboard-en etter torsdagens spill.

Aksel Olsen åpnet med fem slag for mange til å blande seg i topp-10. Likevel var det en runde med en hel del å glede seg over. Det var ingen sprekker eller katastrofer underveis. Derimot solid og greit spill nesten på skinner hele veien.

Med siste starttid, klokken 14.30 fredag, er det bare å håpe at greenene ikke blir for slitt i løpet av dagen. Værforholdene ser ut til å bli ideelle med skyet vær og en lett bris fra nordvest, som gradvis dreier mot nordøst mot slutten av runden.

Jonathan Thomson fra England leder på -8, to slag foran en trio med blant andre hjemmespiller Lucas Bjerregaard. Thorbjørn Olesen, danske som kjemper om en plass i Ryder Cup neste måned, åpnet med +1 på delt 93.-plass.

Skjeberg-medlem Richard Green åpnet med to over par, 74. Som gir australieren delt 110.-plass.