Foto: Morten Rakke Photography

Mandag ble det spilt kvalikturneringer på elleve steder til U.S. Open, som starter mellom San Fransisco og Los Angeles i California 13. juni. Andreas Halvorsen og Aksel Olsen var med i kvaliken. Halvorsen kom inn i turneringen, og får plass i feltet sammen med Viktor Hovland.

U.S. Open på den legendariske Pebble Beach-banen i Monterey, California, er årets tredje majorturnering. Og den andre verdens beste amatør, Viktor Hovland, får være med i.

Larvikspiller Andreas Halvorsen, som er nummer åtte på PGA Latinoamerica-rankingen, spilte sin kvalik på Big Canyon CC/Newport Beach CC i Newport Beach, California.

Med 69 og 65 slag endte 22-åringen på delt fjerdeplass, som én av fem spillere som gikk videre. Kvaliken i Newport Beach ble vunnet av amatøren Chun An Yu etter runder på 64-67.

U.S.  Open på

Se også: Resultater fra kvaliken i Newport Beach

Starttider Halvorsen og Hovland torsdag

(norsk tid)

17.57: Andreas Halvorsen møter Noah Norton (a) og Nick Hardy, begge USA

22.47: Viktor Hovland (a) møter Fransisco Molinari, Italia, og Brooks Koepka, USA

Olsen med tre slag for mange

Stavanger-spiller Aksel Olsen spilte på Walton Heath Golf Club utenfor London, der han på endte på -4 etter runder på 69 og 71 slag. Det var dessverre tre slag for mange til å komme blant de 14 som fikk plass til Pebble Beach.

U.S. Open på

Kvaliken i England ble vunnet av sørafrikaneren Dean Burmeister med -16, fire slag foran egnelskmannen Sam Horsefield.

Unge Marcus Kinhult fra Sverige ble delt femtemann med -9, og kan rolig sette seg på flyet til California som én av mange som kvalet inn mandag. Se den komplette listen her.

Der han blant andre skal måle krefter mot Viktor Hovland, som ble beste amatør i The Masters på Augusta i april.

Se også: Resultater fra kvaliken i England

U.S. Open på sjokktap
SKAL SPILLE U.S. OPEN: Regjerende U.S. Amateur-champion, Viktor Hovland, er klar for sin andre major for året. Foto: Oklahoma State