Ricoh Women's British Open endte med delt fjerdeplass og sesongens niende topp-10-plasseringen for Suzann Pettersen. Stacey Lewis tok en populær og overraskende seier.
tuttas-niende-topp-10-i--aring-r-

NOK EN TOPP-10: Det ble årets niende topp-10, og den tredje i en major, for Suzann Pettersen i Ricoh Women’s British Open på Old Course St. Andrews.

tuttas-niende-topp-10-i--aring-r-

SIN ANDRE MAJORTIUMF: Stacey Lewis tok karrierens andre majorseier da hun gikk til topps i Ricoh Women’s British Open på Old Course St. Andrews.
tuttas-niende-topp-10-i--aring-r-

Turnering: Ricoh Women’s British Open
Dato: 1. – 4. august
Bane: Old Course, St. Andrews, Skottland, par 72, 6101 meter
Premiepott: 11,9 millioner kroner, hvorav 2,2 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Jiyai Shin
Norske deltakere: Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord

tuttas-niende-topp-10-i--aring-r-


To ganger har Suzann Pettersen vunnet i år, én gang på LPGA og én gang på LET. Men karrierens andre majorseier har uteblitt.

Hittil i år har hun delte tredjeplasser i Kraft Nabisco Championship og Wegmans LPGA Championship samt misset cut i U.S. Women’s Open.

På forhånd hadde Tutta bestemt seg for at Ricoh Women’s British Open på Old Course St. Andrews var majorturneringen hun bare skulle vinne.

Håpet svant på hull 10 og 11

Vinden gjorde at både tredje og fjerde runde måtte spilles søndag. Etter å ha kommet inn på par på tredjerunden, lå Pettersen på delt tredjeplass før siste runde.

Gjennom siste runde var Tutta med i tetkampen hele veien, men mistet i realiteten muligheten på to påfølgende hull.

Både på hull 10 og hull 11 var det uflaks som avgjorde. Birdieputten fra et par meter på hull 10 stakk plutselig til høyre på hullkanten og rullet rundt hullet

Utslaget på hull 11, det siste par-3-hullet på Old Course, var oppe på greenen, men ble blåst ned igjen og havnet bak bunkeren.

Tutta måtte chippe til siden for hullet, og klarte ikke å sette parputten fra fem meter. To bogeyer til på vei inn førte til to over par, 74, for dagen og -5 totalt, tre slag bak Stacey Lewis.

Birdie-birdie-avslutning

Amerikanske Stacy Lewis sikret trofeet, og sin med andre majortriumf, med to avsluttende birdier på Old Course.

Na Yeon Choi tre slags ledelse før siste runde, men rotet bort muligheten med tre bogeyer på sine siste seks hull.

— Jeg følte meg så komfortabel der ute, jeg følte nesten at det var ment at jeg skulle vinne, sa Lewis, som satte en stopper for ti asiatiske majortriumfer på rad.

Hun var også den siste ikke-asiatiske spilleren til å vinne en major da hun gikk til topps Kraft Nabisco Championship i 2011.

Skarpnord fornøyd

Marianne Skarpnord avsluttet med to runder på tre over par, 75. Det ga Moss og Rygge-spilleren +5 totalt, og delt 36.-plass.

— Det var en ok turnering, oppsummerer hun til Golferen.no.

— Bortsett fra to hull som ødela for meg to ganger er jeg fornøyd.

Premien som beste amatør ble delt mellom New Zealands Lydia Ko og Englands Georgia Hall etter at begge spillerne avsluttet mesterskapet på seks over par, 294.

Se også: Resultater fra St. Andrews


Runde 2:
Tutta satte på turboen, Choi leder

Andrerunden av Women’s British Open på Old Course St. Andrews ble en opptur for Suzann Pettersen, som bare er tre slag bak ledende Na Yeon Choi.

Suzann Pettersen flesket til med en bogeyfri fem under par 67-runde fredag, og føk som en rakett gjennom feltet.

Det gir sju under totalt, og delt fjerdeplass med sørkoreanske Jee Young Lee.

Marianne Skarpnord var flott med i 15 hull, der hun lå -5 totalt etter to birdier. En avslutning på bogey-dobbelbogey-bogey førte henne imidlertid til delt 30.-plass med -1, to slag foran cutgrensen.

Totalhavari

Skarpnords havari var imidlertid ingenting mot stakkars Camilla Lennarth fra Sverige.

Etter å åpnet med seks under par, 66, og delt ledelse falt hun som en stein etter ti over par, 82.

Dermed ble det 148 slag, tre for mange til å få spille alle fire rundene.

Choi stjeler glansen

Mens øynene denne uken er på Inbee Park og hennes jakt på sin fjerde strake majortittel, stjal en annenn talentfull sørkoreaner rampelyset fredag.

I sterk vind klarte verdensfirer Na Yeon Choi å karre seg inn til imponerende fem under par, 67.

Med samme resultat i bagasjen fra torsdagens runde, leder Choi med ett slag over Japans Miki Saiki.

Amerikanske Morgan Pressel fortsatte sitt solide spill fra torsdag, og er på tredjeplass på -8 sammen med Nicole Castrale, også hun USA.

Nøkkelen til Chois runde lå i hennes mesterlige prestasjon på de vanskelige, vindsvepte siste ni, der vinden også påvirket retningen på puttene.

Med birdier på hull 12 og 15, kombinert med syv jevne par, kom 25-åringen fra Seoul hjem med 34 slag, og var én av bare en håndfull spillere som spilte de siste ni under par.

— Jeg er veldig fornøyd med de to siste rundene. Spesielt i dag, da var været ikke bra. Det var veldig vanskelig. Men fokuset var veldig bra og min caddie hjalp meg mye, sier Choi, som var U.S. Open-mester i 2012, til LET.


Runde 1:
Svensk ledelse, Skarpnord beste norske

Etter første runde av Women’s British Open på Old Course St. Andrews er svenske Camilla Lennarth i ledelse. Marianne Skarpnord er bra med på -3.

Svenske Camilla Lennarth deler teten med Morgan Pressel, og den svenske jenta måtte gjennom kvalifisering for å komme med i sitt første British Open.

— Jeg er virkelig veldig fornøyd, ja, sier hun om seks under par, 66-runden.

— Jeg traff alle fairwayene og alle greenene, og det fløt ganske bra der ute, oppsummerer hun.

Også Skarpnord fornøyd

— Jeg slo ikke ballen superbra, men var heller aldri i store problemer, forteller Marianne Skarpnord om tre under par 69-runden, som gir delt 18.-plass etter første dag.

— Jeg satte et par putter, og da blir golf brått litt enklere.

Suzann Pettersen kom inn på to under par, 70, etter fire birdier og to bogeyer, som gir delt 38.-plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.