Heller ikke søndag klarte Suzann Pettersen å gjenta fredagens bogeyfrie storspill. For mange bogeyer sendte henne til delt sjuendeplass, ti slag etter vinneren Inbee Park.
tutta-under-par--men-bare-delt-sjuendeplass

PARK BLE ET NUMMER FOR STOR: Suzann Pettersen hadde for mange tapte slag mot banen, og var sjanseløs mot Inbee Park (i rødt), som bare hadde tre bogeyer i løpet av turneringen, og vant Women’s PGA Championship i New York med fem slags marin. Tutta endte på delt sjuendeplass, ti slag etter sørkoreaneren.

Søndag ble det fire birdier og tre bogeyer. Totalt tapte Suzann Pettersen elleve slag til banen de fire dagene i Women’s PGA Championship i New York, hvorav ni var bogey og to fra dobbelbogey fra lørdag.

Da blir 18 birdier og én eagle for snaut i kamp mot spillere som nesten ikke taper slag og i tillegg setter enda flere birdier enn Tutta.

Vinneren Inbee Park hadde bare tre tapte bogeyslag gjennom de fire rundene, og var med -19 fem slag foran Sei Young Kim på andreplass og ti slag foran 34-åringen fra Oslo.

Seieren var den sørkoreanske 26-åringens 23. profesjonelle seier siden gjennombruddet i 2008, og hennes sjette majortriumf.

Suzann Pettersen har én turnering på seg til å få spillet tilbake på sporet før den tredje av årets fire majorturneringer: U.S. Women’s Open i Pennsylvania 9. til 12. juli.

Se også: Resultater fra New York

Runde 3:
Tutta for langt bak til seier

Til tross for en tredjerunde på to under par og til tross for tredjeplass før siste runde: Suzann Pettersen kommer ikke til å vinne sin tredje majorseier i Women’s PGA Championship i år. Inbee Park er for langt foran.

Når Inbee Park slår til med sju under par, 66, på tredjerunden og når Sei Young Kim har fire under par, 69, blir Suzann Pettersens to under par, 71, lørdag for snaut.

Før finalen har de to sørkoreanerne henholdsvis -14 og -12 på de to øverste plasseringene mens Tutta & co på delt tredjplass har -8.

Søndag slår Suzann Pettersen ut klokken 19.40 norsk tid, og realistisk kjemper hun om å beholde plasseringen på pallen.

Runde 2:
Tutta fra sumpen til stjernene

Hvilken andrerunde Suzann Pettersen presteterte i årets andre majorturnering! Med dagens suverent beste runde avanserte hun 73 plasseringer til delt fjerdeplass i Women’s PGA Championship i New York.

Sju birdier og resten par var fasiten etter fredagens spill for Suzann Pettersen. Med +1 i bagasjen gir det -6 før helgespillet, bare to slag bak ledende Sei Young Kim.

Dermed er 34-åringen for alvor med i jakten på sin tredje majortittel, og den andre i dette mesterskapet.

Dersom Tutta vinner på søndag, blir det niende gang i historien at en spiller vinner kvinnenes PGA-mesterskap etter å ha vunnet foregående uke på touren.

Pettersens scorekort fredag inneholdt birdier på hullene 5, 7, 9, 10, 12, 13 og 15.

Med resten par kom Tutta inn på sju under par, 66, dagens beste runde med to slags margin. Lørdag starter Tutta klokken 19.30 norsk tid.

Se også: Livescoring fra New York

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.