Foto: LET

På en avslutningsdag som bød på de laveste scorene for uken, gikk Suzann Pettersens motsatt vei med én over par, 72, i Women's PGA Championship. Canadisk tenåring vant.

Tutta signerte et scorekort som bød på en eneste liten birdie, som kom på hull 7. Bogey på hull 8 og 18 ga én over for dagen og to over for turneringen, åtte slag bak Brooke M. Henderson for og verdensener Lydia Ko.

Det hele oppløste seg i en kamp med ungdommer i hovedrollen. Henderson, 18, og Ko, 19, endte på seks under par, 278,  med Aryia Jutanugarn, 20, ett slag bak på tredjeplass.

I omspillet trakk den canadiske jenta det lengste strået med birdie på den første omspillshullet.

Anna Nordqvist ble beste skandinav på delt åttendeplass med par.

Se også: Resultater fra Washington


Runde 3: Tutta tre bak før siste runde

Det ble ingen forandringer for Suzann Pettersens avstand til teten i Women’s PGA Championship. Før siste runde er hun fortsatt tre bak teten.

Tutta hadde en tredjerunde på par, 71, etter tre hver av birdie og bogey på kortet. Med det er hun tre slag bak ledende Lydia Ko, som hadde en runde på én under par, 70.

Amerikanerne Gerina Piller og Brittany Lincicome følger ett slag bak Ko, og de tre er de eneste spillerne under par før siste runde.

Svenske Anna Nordqvist er beste skandinav på delt fjerdeplass med par. Tutta starter sin finalerunde klokken 20.45 norsk tid søndag.

 


Runde 2: Tutta fortsatt tre bak

Bogeyer på hull 1, 4, 12 og 17, redusert av bare to birdier, sendte Suzann Pettersen ut av topp-10 halvveis i årets andre majorturnering, Women’s PGA Championship.

Med +1 totalt ligger Tutta på delt ellevteplass, tre slag bak lederduoen Brooke M. Henderson fra Canada og Minjee Lee fra Australia.

Det er tre slag det slett ikke er umulig å ta igjen på tøffe Sahalee Country Club, en halvtimes kjøring østover fra sentrum av Seattle. Men det kan bli tungt.

— Det var virkelig tøft utpå der. Jeg aner ikke hvor mange putter jeg brukte på de siste ni, men putteren reddet meg i dag, sa verdensener Lydia Ko etter runden.

Newzealenderen jager sin tredje strake majortriumf, og kom inn på én under par, 70, for dagen. Med det ligger hun i -1, ett slag bak lederne sammen med Gerina Piller (69 fredag) og Brittany Lincicome (70).

Tetduoen og trioen på delt tredjeplass er de eneste fem spillerne under par etter to dager av LPGA-mesterskapet.

 


Runde 1: Tutta åpnet på fjerdeplass

Suzann Pettersen ligger tre slag bak ledende Brooke M. Henderson etter første runde av årets andre majorturnering, Women’s PGA Championship.

På kortet til Tutta stod det fem birdier og fire bogeyer for én under par, 71, på Sahalee Country Club utenfor Seattle i Washington-staten på USAs vestkyst.

Hun var én av bare ni spillere som kom seg under par på åpningsrunden, Og tøffe baner er noe 35-åringen fra Holmendammen i Oslo liker.

– Banen er fantastisk bra. Det er nok en av de bedre jeg har spilt på de siste årene. Krevende og tøff, og strategi blir nøkkelen, sa Tutta til NTB før turneringen.

18-åring med HIO og ledelse

Canadiske Brooke M. Henderson hadde fem birdier og én eagle Hole in one, på hull 13, samt tre bogeyer på sitt kort for fire under par, 71. Det gir 18-åringen ledelse med to slag over Christina Kim fra USA og In-Kyung Kim fra Sør-Korea.

Tutta deler fjerdeplassen med sterke Ariya Jutanugarn fra Thailand og Minjee Lee fra Australia. Verdensener Lydia Ko er på delt tiendeplass med par.

Skandinavias forhåndsfavoritt, svenske Anna Nordqvist, åpnet med to over par, 73, som gir delt 37.-plass.