I det som bare kan beskrives som et annerledes år i idretten har både nye og erfarne spillere dukket opp igjen på baner og turneringer over hele verden. Vi har derfor tatt oss tiden til å se nærmere på tre unge golftalenter som allerede har gjort et navn for seg, men samtidig knapt har begynt det som kan bli lange og spennende karrierer.

Viktor Hovland (23)

Ingen liste over unge talenter er fullkommen uten nordmannen Viktor hovland. Helt siden han tok seieren i norgesmesterskapet i 2014 i en alder av bare 16 år, har Hovland raskt gjort seg anerkjent på internasjonale baner. Etter seieren på hjemmebane fikk han raskt oppmerksomheten til en rekke amerikanske skoler og endte til slutt opp på Oklahoma State University. Under studietiden i USA ble han den første nordmann til å vinne US Amateur i 2018. Han har deltatt på en rekke anerkjente turneringer med invitasjon til blant annet The Masters Tournament, the US Open Pebble Beach og the Open Championship på Royal Portrush. Den unge spilleren har sjarmert golfverden med sine talenter og vi kan bare vente i spenning for å se hvor ferden går videre. 

Sungjae Im (21)

Et annet ungt talent som har vekket oppmerksomhet i internasjonal golf er sørkoreanske Sungjae Im. I 2019 ble han PGA Tour Rookie of the Year som raskt gjorde at han steg i popularitet verden over. Den unge spilleren ligger foreløpig på en 25 plass i verden, men har lenge vært en favoritt blant både fans og sportsbetting sider. Blant annet var han en av de mest populære spillerne på sider som Mobilebet når han konkurrerte under The Honda Classic i mars, samt Arnold Palmer Invitational der han endte opp på en tredjeplass. Han har raskt steget i gradene med sine ferdigheter, men i en alder av bare 21 år har den unge spilleren fortsatt mye å gå på. Alt ligger derfor til rette for en lang og spennende karriere for den unge sørkoreaneren

Rasmus Højgaard (19)

Som den tredje yngste spilleren til å vinne European Tour har danske Rasmus Højgaard gjort en lynkarriere i internasjonal golf. Den unge spilleren har allerede en rekke seiere til sitt navn og kan vise til blant annet Junior Ryder Cup, Danish International Amateur Championship og McGregor Trophy. Som utfordrer fullførte han 2020 på en 21 plass i Challenge Tour. I dag befinner han seg på en 11 plass i European Tour og stiger raskt oppover den internasjonale verdens listen (121 plass). Unggutten har allerede vist at han har ferdighetene som skal til og vi blir derfor ikke overrasket om oddsen fortsetter i hans favør når 2021/2022 turneringene nok en gang inviterer eliten ut på gresset.

Kort fortalt

Med en rekke nye og lovende talenter kan det være vanskelig å vite hvem man bør følge med på. Derfor har vi sett nærmere på tre spillere som gjentatte ganger har bevist sine ferdigheter for det internasjonale golf miljøet ved å ta både seiere og utfordrer roller. Det alle tre spillerne har til felles er at kun fantasien setter grenser for hvor de kan ta karrieren sin videre.