Toppidrettsvarlig Jon Karlsen innleder sin nye jobb med å innføre et traktprinsipp i toppidrettssatsingen: Mange proffer får en sjanse, men veien ut er veldig kort for de som ikke gjør bra nok jobb.
toppidrettssjefen-med-traktprinsipp-for-proffene

GJØR DØREN HØY OG PORTEN VID: Den nye toppidrettssjefen Jon Karlsen gir mange av proffene en sjanse. Men presiserer at veien ut av satsningen er veldig kort for de som ikke gjør en bra jobb.

toppidrettssjefen-med-traktprinsipp-for-proffene

Utøvere tatt ut til treningsleir i Spania 22.-29. november
Suzann Pettersen(Oslo GK), Caroline Martens(Haga GK), Marianne Skarpnord(Moss og Rygge GK), Marita Engzelius(Oslo GK), Tonje Daffinrud(Vestfold GK), Elias Bertheussen(Trondheim GK), Espen Kofstad(Losby GK), Christian Aronsen(Miklagard GK), Vilhelm Bogstrand(Oslo GK), Stian Wiik Hansen(Miklagard GK), Eirik Tage Johansen(Stavanger GK), Jason Kelly(Wentworth Rachel Raastad(Kjekstad GK), Ole Ramsnes(Stavanger GK), Sondre Ronold(Stavanger GK), Kenneth Svanum(Vestfold GK) og Kristian Krogh Johannessen(Drammen GK)

Karlsen presiserer at uttaket til samlingen ikke er ensbetydende med uttak til noen proffsatsning.

— Det er helt greit å kalle det et traktprinsipp når det gjelder at det er en stor åpning. Men jeg håper jo ikke det blir trangt i den andre enden, jeg håper alle tar vare på sjansen de nå får, sier Jon Karlsen til Golferen.no.

Sjansen han refererer til handler om hans første samling som toppidrettsansvarlig i Norges Golfforbund. Uttaket varsler nemlig betydelige endringer i proffsatsingen.

Hele 17 spillere, seks damer og elleve herrer, er tatt ut til treningssamlingen i Spania den siste uken i november (se ramme).

Blant dem finner vi veteraner som Suzann Pettersen, Eirik Tage Johansen og Christian Aronsen.

Men også ungdommer som Tonje Daffinrud, Vilhelm Bogstrand og Kenneth Svanum samt norskengelske Jason Kelly, som for aller første gang i karrieren tas inn i varmen for fullt.

Turneringsoppfølging og treningsleire

Jon Karlsen er ansatt i 60 prosent stilling i Norges Golfforbund, og skal bruke den resterende tiden på å videreføre sitt arbeid i Sverige.

Hos broderfolket har vestfoldingen nærmest fått kultstatus, både hos forbundet, men ikke minst hos proffer som Henrik Stenson og Peter Hanson, som begge hevder Karlsens puttemetoder har reddet karriene deres.

— Jeg kommer til å følge en del av de samme prinsippene vi har hatt suksess med i Sverige, sier Karlsen.

— Det betyr at vi både kommer til å ha tett turneringsoppfølging og mange treningssamlinger.

— Det blir imidlertid én viktig forskjell: Jeg kommer til å bruke 25 prosent av tiden på turneringer, 75 på samlinger. Med svenskene blir det større vekt på turneringsoppfølging fordi svenskene har så mange flere spillere på hver turnering.

Viktig å fylle gapet

Selv om Karlsen kommer til å jobbe mest med de norske proffene, er han som toppidrettssjef også ansvarlig for amatørene.

— Historisk har vi hatt mange juniorer som har hevdet seg, spesielt blant guttene.

— Men spranget fra å være god junior til å etablere seg som profesjonell er veldig langt. Min viktigste oppgave blir derfor å forsøke å tette dette gapet, sier Karlsen. Med referanse til gode ungdommer som Kristoffer Reitan, Viktor Hovland, Jarle Eikeland Arnøy, Andreas Halvorsen med flere.

Stort støttepparat

— Vi vil bygge et team av spillere med et støtteapparat som sammen jobber profesjonelt med utvikling, sier Karlsen i en pressemelding fra NGF.

Støtteapparat vil bestå av størrelser som Darren Webster-Clarke, Jonas Lilja, mentaltrener Cecilie Ystenes og fysioterapeut og fysisk trener Lars Hefte.

Karlsen åpner for at noen av de profesjonelle spillerne som ikke kommer med på Team Norway likevel vil få tilgang til Team Norways støtteapparat samt tilbud om deltagelse på treningsleirer. Noen spillere vil også få tilbud om å benytte forbundets treningsfasiliteter i vintersesongen.

— Kalrsen gjør tingene riktig

— Dette er veldig hyggelig, kommenterer Christian Aronsen uttaket til Golferen.no.

— Jeg kjenner Jon Karlsen fra tidligere, Han har litt å bidra med, og han gjør tingene riktig.

Lungebetennelse tidligere i sommer har gjort at Aronsen ikke fikk trent tilstrekkelig til å spillie europatour-kvalik. 37-åringen vil derfor prioritere Nordic League kommende sesong.

Les også: Presentasjon av Jon Karlsen på Golf.se

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.