8. desember 2023 20:27
Drømmer du om å reise på golftur? USA har et Stort utvalg for golferen. Mange tror kanskje at det er dyrt å dra til USA for å spille golf, men det er det absolutt ikke.

USA har et enormt utvalg av golfdestinasjoner til enhver smak. Bare staten Florida har over 3500 golfbaner, og det er flere golfbaner enn hva Europa har til sammen.

I denne guiden skal du få en guide over fem flotte destinasjoner du kan dra til om du vil spille golf i USA, samt andre tilbud destinasjonene har å tilby. I USA finner du store valgmulighetene enten du vil spille på profesjonelle eller prisgunstige baner, nemlig fordi de to kategoriene ofte går hånd i hånd i dette landet.

#1 Orlando, Florida

Florida har et enormt mangfold av golftilbud for alle type golfere. Enten om du er en nybegynner, en som ønsker de profesjonelle banene eller en som ønsker å finne gode baner til en rimelig pris. Alt finnes i Florida.

Er du en av de som ikke ønsker å bruke opp hele årslønnen på å spille golf så er banene i Orlando prisgunstige og et godt valg. Mange av banene i Orlando holder en mye høyere standard enn de aller fleste banene hjemme i Norge.

De beste banene trenger du ikke betale mye for. Disney Resort sine golfbaner holder en høy standard med en lav green-fee.

Er det noen med på turen som ikke er så golfinteresserte så er tilbudene mange. Her kan du eventuelt sende resten av familien til Disney World eller til byen Orlando som har mange gode tilbud for tilreisende.

Ønsker du å spille på de profesjonelle banene så kan for eksempel West Palm Beach Golf Course anbefales hvor blant annet Honda Classic spilles hvert år. Det som er fantastisk med å golfe i Florida er at været er stort sett perfekt hele året. Her blir det aldri kaldt og du kan føle deg trygg på at golfturen du har planlagt ikke bli ødelagt på grunn av dårlig vær.

#2 Scottsdale, Arizona

The Boulders Resort golfbane, Arizona. Foto: TheStar
The Boulders Resort golfbane, Arizona. Foto: TheStar

Hele Phoenix området i Arizona er et ypperlig valg om du ønsker å spille golf. I Scottsdale (en del av Phoenix) finnes baner i verdensklasse rundt vakre omgivelser. Her finner du baner som er laget i mellom urgamle daler og kampesteiner i klassisk amerikansk western-stil.

I Scottsdale finner du baner som vil passe alle nivårer. Her finner du noen av de mest dramatiske fjellbanene og de vakreste baner som er bygget i ørkenområder. Avbildet ovenfor har du Boulders Resort sin golfbane, som absolutt er å anbefale om du ønsker å spille golf i Scottsdale.

Banen tilbyr spektakulære naturopplevelser med utrolige fjellomgivelser og vakre ørkensolnedganger. Mange omtaler dette som en golfdyrehage hvor det ikke er uvanlig å se rødgaupe, prærieulv, kaniner og navlesvin mens man er ute å spiller.

I Scottsdale er det i gjennomsnitt 330 soldager i året så her kan du la regntøyet ligge igjen hjemme. Phoenix området er også kjent for sine gode restauranter med mye Southwestern og Mexicanskinspirerte mattilbud. Naturopplevelser mangler det heller ikke på i staten. Dette er absolutt en av de aller beste golfdestinasjonene USA har å by på.

#3 New York

Van Cortland Golf Course, New York. Foto: NY Golf Shuttle
Van Cortland Golf Course, New York. Foto: NY Golf Shuttle

New York er kanskje ikke kjent for mange som hoveddestinasjonen med tanke på golfturer. Sannheten er at New York er et fantastisk område når det kommer til golf. Tilsammen harNew York City 13 baner som er åpen for alle.

Her finner du blant annet banen Van Cortlandt Golf Course som er den eldste offentlige golfbanen i hele USA. Banen har en rimelig greenfee og Har en meget sentral beliggenhet. Dette er en bane som kun ligger noen t-banestopp fra Manhattan, og hvor fiffen fra New York City drar for å kose seg med lange golfrunder. Dette er en meget lang bane, så forbered deg på en god del timer med spill.

I staten finner du også de mest eksklusive banene i hele landet som for eksempel Pine Valley Golf Club, New Jersey, som er et mysterium for mange fordi klubben er ekstremt hemmeligholdt og privat. I samme by finner du også Bayonne Golf Club hvor du kan ankomme i via privat båt, yacht eller helikopter.

Her er det rigorøse medlemskapskrav, men heldigvis holder de offentlige banene du kan spille på mer enn nok opp til par med de private i New York. Grunnen til at vi ønsker å skrive om New York som golfdestinasjon er nemlig også på grunn av alt det andre byen har å tilby.

Her finner du de beste restaurantene i verden, utallige utvalg av underholdning og sightseeing av byen som aldri sover. Her er det nok å gjøre etter en dag med golf og de som eventuelt er med for turens skyld kommer aldri til å kjede seg mens du er å spiller golf.

 #4 San Fransisco, California

Mira Vista Golf & Country Club, San Fransisco. Foto: Mira Vista
Mira Vista Golf & Country Club, San Fransisco. Foto: Mira Vista

For amerikanere er San Fransisco som regel favorittby nummer to etter sin egen hjemby. Dette er en by med lang tradisjon for golf, og et område som har meget gode og berømte baner.

Hele staten California er fantastisk for golf, men vi har valgt ut San Fransisco som base hvor du bor i en by med stor sjel som er innbydende, har gjestfrie innbyggere og ikke minst, eksepsjonelle golfmuligheter. Ønsker du deg en utfordring så finner du det her.

Kun to timer med bil utenfor San Fransisco finner du den meget berømte Pebble Beach Golf Resorts, hvor du kan spille på offentlige baner som er med i PGA Touren. Her finner du fem forskjellige baner, og om du ønsker en utfordring så anbefales Spyglass Hill Golf Course.

Hull 6,8 og 16 på denne banen er blant av de vanskeligste hullene på hele PGA-touren, og er fryktet av mange proffe spillere. Banen ligger rett ved kysten, så her har ofte sterk vind en stor faktor i spillet. Pass på at du tar med deg noe godt i golfbaggen, stopper opp og nyter den fantastiske utsikten du får av klippene ut over stillehavskysten.

Ønsker du å spille nærmere byen så finner du Presidio Golf Club, som ligger omtrent under den berømte Golden Gate-broen. Denne banen er åpen for alle, og passer for både nybegynnere og de med mer erfaring. Har du med familien, som kanskje også har andre interesser enn golf, er dette et godt valg. Her kan du praktisk ta deg tilbake til sentrum slik at dere kan få med dere andre aktiviteter før dagen er omme.

#5 Hawaii

Waikoloa Beach Resort Golfbane, Hawaii. Foto: Waikoloa Beach Resort
Waikoloa Beach Resort Golfbane, Hawaii. Foto: Waikoloa Beach Resort

Nå snakker vi nytelse og behag. Hawaii er drømmen for golferen som drar på ferie med familie, venner eller en stor gruppe. Her er det ingen som bryr seg om du stikker og slår noen slag golf mens resten av gjengen koser seg på solfylte strender.

Det fine med Hawaiis mange golfbaner er at de aller fleste er offentlige. Her finner du også mange baner som er prisgunstige. Ønsker du en bane med høy vanskelighetsgrad er en god anbefaling Mauna Kea Golf Course, som ligger på hovedøya.

Dette er en av de estetisk vakreste banene du kan finne, og har øvingsfasiliteter i verdensklasse. Ønsker du en bane med mest verdi for pengene kan du ta turen til Waikoloa Golf Club (avbildet) som også ligger på hovedøya.

Med fantastisk klima er Hawaii er perfekt sted å dra hvis du ønsker å ta med deg noen som ikke er så golfinteresserte. Det mangler ikke på ting å gjøre utenfor golf; oppleve den fantastiske kulturen, maten og naturen øyene har å by på.

Uansett hvilke av disse destinasjonene du drar til er det garantert at du kommer til å kose deg med golf på baner med høy kvalitet og standard. Ønsker du å oppgradere ditt golfutstyr eller finne billige billetter til USA er det lurt å gjøre alt via nettet.

Her finnes det utallige av sider som selger billig utstyr og flybilletter. Sider som saleduck.no samler på tilbud og rabattkoder på et enormt utvalg av sportsbutikker og reiseselskaper. Her er mulighetene mange for å spare store summer. Da har du heller mer penger å bruke på fantastiske golfopplevelser i USA.

En rødgaupe som koser seg på greenen i scottsdale. Foto: experiencescottsdalegolf
En rødgaupe som koser seg på greenen i Scottsdale. Foto: experiencescottsdalegolf

Kommentarer