Eirik Tage Johansen hadde en runde på par, og ble med det delt 14.-mann, ett slag fra topp-10. «Skulle jo ønsket ting hadde tippet litt mer min vei,» sier han.
tage-skulle--oslash-nsket-litt-mer

RETT UTENFOR TOPP-10: Med en avslutnig på par endte Eirik Tage Johansen på -8, ett slag fra topp-10 i Montecchia Golf Open i Padova i Nord-Italia.

tage-skulle--oslash-nsket-litt-mer

tage-skulle--oslash-nsket-litt-mer

Turnering: Montecchia Golf Open presented by Polaroid
Dato: 2. — 5. mai
Bane: Golf Club della Montecchia, Padova, Italia, par 71, 6297 meter
Premiepott: 1,2 millioner kroner, hvorav 196.000 til vinneren
Tittelforsvarer: Ny turnering
Norske deltakere: Eirik Tage Johansen, Knut Børsheim, Anders Engell og Christian Aronsen

tage-skulle--oslash-nsket-litt-mer


— Men slik er det vel alltid, skriver Tage på sin blogg om at han veldig gjerne heller skulle vært topp-10 i Montecchia Golf Open i Padova i Nord-Italia.

Tage forteller at værmeldingen var så som så, og at det begynte å tordne under oppvarmingen, som ga 45 minutter utsettelse.

— Etter å ha varmet opp i regn så var det fint vær, selv om det blåste litt friskt, forteller han.

Tøff åpning

Hull 1 på Montecchia-banen er gjort om fra par-5 til par-4 for turneringen. I motvind gir det en meget tøff start på runden.

— Ikke ofte at jeg slår en bra drive, ligger fint i semi-roughen og må legge opp på et par-4-hull.

— Man får jo bare smile og le. Med en litt rufsete start, så kom spillet seg. Fikk jobbet scoren tilbake til par, forteller han om åpningen med bogey på de to første hullene, som senere ble utlignet av birdie på hullene 4 og 12.

Tage er alt i alt fornøyd med uken, og så er det bare å håpe at han får flere sjanser til wildcards framover.

14.-plassen var verdt 18.000 kroner, og på de to challengeukene har han spilt inn nesten 30.000 kroner, som gir foreløpig 47.-plass på pengelisten.

Brook Koopeka tok en suveren seier. Med -23 var amerikaneren sju slag foran Agustin Domingo fra Spania.

Se også: Resultater fra Italia


Dag 3:
Tage fem under par lørdag

Eirik Tage Johansen avsluttet den utsatte andrerunden lørdag morgen på to under par 69, og fulgte opp med tre under par, 68 på tredje runde. Med -8 totalt er han ett slag fra topp-10.

Hvilken spenning det blir søndag! For Eirik Tage Johansen er oppgaven krystallklar: Ende i topp-10, og dermed være sikret plass i neste turnering.

Uten egen ranking er det nemlig bare frikort (wild cards) og topp-10 som gir plass i turneringene.

Med solid spill både forrige og denne uken har Tage vist at det er i toppen han hører hjemme, og før søndagens finalerunde har han bare ett slag opp til topp-10.

Slange på nært hold

På sin blogg beskriver Tage et møte med en slange på Golf Club della Montecchias hull 15.

— Jeg går først til utslaget på hull 15, og så begynner det høye gresset ved tee-boksen å leve. Så kommer det en liten meter av en svart slange i full fart over grusstien.

— Jeg begynner å hoppe, trippe, vifte med armene, og skulle likt å sett mitt eget ansiktsuttrykk, forteller han.

Mest fornøyd med de siste ni

Av de tre ganger ni hull pluss 95 meter Tage spilte lørdag, er han mest fornøyd med de siste ni, som han gikk fire under.

— Laget en birdie på hull 10, som var mitt første fulle hull, og det ble med det, sier han om avslutningen av runde to.

— Legger man sammen lengden på parputtene mine fra avsluttningen av morgenrunden, så var det ikke mye over en meter, mange som lurte seg utenfor, forklarer han.

Lobbet i på TV

Tage har hatt en del chipper som har vært nære ved å gå i løpet av turneringen.

— Men ikke satt noen denne uken før jeg satt en lobb på hull 14. Var jo litt stas at de filmet slaget..

Tage starter sisterunden av Montecchia Golf Open i Padova i Nord-Italia klokken 8.30 søndag.


Dag tre:
Tage med ni hull og 95 meter igjen

Eirik Tage Johansen opplevde en dag med gjentatte væravbrudd i Italia fredag. Han har 95 meter på hull 9 pluss back-nine igjen av andrerunden, og er fire under totalt.

Med et fargerikt språk forteller Tage på sin blogg om en dag med flere væravbrudd i Montecchia Golf Open i Padova i Nord-Italia.

Torsdag var det lyn og torden, som gjorde at ettermiddagsfeltet ikke fikk spilt ferdig, skulle starte opp igjen klokken 7.30 fredag.

— For å toppe det igjen, så var det tåke på morningen slik at de ikke fikk startet før 9.00. Så min start tid som var 13.50 ble utsatt til 15.20, forteller Tage.

— Greit nok det, god tid til å ha en lang lunch. Startet å spille i solskinn. Så begynte det å bli mørkt på himmelen, og da vi gikk ned over nieren, så var himmelen helt sort.

Tage syntes det var fin timing siden gruppen var nær klubbhuset.

— De skulle starte igjen da klokken var 18.45. Men fem minutter etter de hadde sagt det, så lyste det opp over drivingrangen. Da var det like greit å bare bli sittende å vente, og omsider så var det ferdig for dagen.

— I morgen klokken 7.30 er det ut å fekte videre, er -1 etter åtte hull og har 95 meter igjen på nieren, avslutter han.

Resten forsvant

Såfremt ikke noe helt eksepsjonelt skjer under avlslutningen av andrerunden lørdag morgen, er det takk og farvel til de tre øvrige nordmennene i feltet.

Knut Børsheim er nærmest med par etter 70-72, to slag bak det som er cutgrensen når spillet starter lørdag.

Christian Aronsen (76-70) og Anders Engell (72-74) er begge fire over par.

— Den litt offensive spillestrategien førte med seg flere bogeys enn birdies, så da ble det ingen lav score. Men sånn er det bare noen ganger, konstaterer Anders Engell på sin blogg.


Runde 1:
Tre under par-åpning for Tage

Eirik Tage Johansen er beste nordmann på delt 27.-plass i den avbrutte åpningsrunden av Montecchia Golf Open i Padova i Nord-Italia.

Eirik Tage Johansen er den eneste av de fire nordmennene som fikk fullført sin åpningsrunde på Golf Club della Montecchia noen mil vest for Venezia på den italienske adriaterhavskysten.

De tre andre norske i feltet har ni hull igjen å fullføre fredag morgen.

Blant dem har Anders Engell det beste utgangspunktet med -1 på delt 72.-plass. Knut Børsheim har +1 mens Christian Aronsen følger på +2.

Avsluttet sterkt

På sin blogg forteller Stavanger-spilleren om en litt treg start.

Men det kom seg bra mot slutten med tre under par på de siste ni, forteller han.

På hans siste hull, banens hull 9, ble gruppen til Tage stående og vente på at gruppen foran skulle gjøre seg ferdig på greenen på det korte par-4-hullet.

— Så da sto en med et valg, skriver han på bloggen.

Det var 214 meter til forkant av greenen, 225 meter til midten, 238 meter til pinnen mens det var 180 meter for å legge opp kort av en bunker foran greenen.

— Pinnen sto på et lite platå helt bakerst på greenen. Med tre bunkere rundt greenen ville samtlige bunkerslag være litt mindre spennende slag til den pinnen.

Tage valgte å spille for midten av greenen med treerwooden, og forteller at han ble positivt overrasket da ballen tok et solid hopp og la seg en drøy meter fra pinnen.

— Det var dagens slag. Greenene her styrer litt av og til, så det ble ikke eagle, men en birdie.

På kortet Tage signerte stod det seks birdier og tre bogeyer. Med tre under par er han fire slag bak ledende Charles-Edouard Russo fra Frankrike.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.