10. desember 2023 21:06

Foto: Pål A. Næss

Det ble dessverre en gradvis utvikling feil vei dag for dag for Eirik Tage Johansen i BMW International Open i Tyskland. Beholdningen for siddisen er klart cut også denne gangen.

Eirik Tage Johansens tredje opptreden på europatouren denne sesongen endte som de to første: Han klarte cutten, men endte et godt stykke ned på listen.

Denne helgen ble han delt 69 på +7 etter 72-75-7375, og Tage delte plasseringen med svenske Peter Hanson. Det er et godt og høyt nivå på europatouren, og det er sterkt at 36-åringen fra Stavanger har klart cutten i alle sine europaturneringer i 2018.

på europatouren

69.-plassen var verdt 35.000 kroner (3725 euro), som bragte ham til 232.-plass på pengelisten med 225.000 kroner (23.879 euro).

Turneringen ble vunnet av engelskmannen Matt Wallace på -10, ett slag foran hjemmehåpet Martin Kaymer, danske Thorbjørn Olesen og finnen Mikko Korhonen.

Se også: Resultater fra Tyskland

 


Runde 2: Svakere andre dag

Eirik Tage Johansen måtte tre over par dag to av BMW International Open i Tyskland. Siddisen kom seg videre, hans tredje klarte cut på tre forsøk på europatouren i år.

Det er med andre ord bra jevnhet på prestasjonene på europatouren så langt i år for Eirik Tage Johansen. Og så er det bare å hoppe at han denne uken klarer å toppe 47.- og 48.-plassene han har på øverste tournivå i 2018.

Etter to runder ligger Tage på delt 53.-plass med +3. Han starter sin runde klokken 9.34 på lørdagens Moving day, i gruppe med tyskeren Christopher Mivis.

Scott Hend fra Australia leder på -6, ett slag foran svenske Henric Sturehed og Nico Geiger fra Chile. Topp-10 går ved -3.

 

 


Runde 1: Grei åpning på europatouren

Eirik Tage Johansen er i Tyskland og spiller BMW International Open med en rekke store stjerner i feltet. Siddisen gjorde sine saker bra på åpningsdagen.

Han er to slag bak topp-10 med par delt 23.-plassGolfClub Gut Laerchenhof, hans tredje opptreden på europatouren i 2018-sesongen.

Tage har klart cutten i begge de tidligere turneringene.  Rocco Forte Sicilian Open endte med delt 48.-plass, mens  Shot Clock Masters plasserte ham ett knepp høyere på resultatlisten.

I tyske Pulheim deler Tage 23.-plassen med blant andre danskene Søren Kjeldsen og Lucas Bjerregaard samt tyskernes store spiller, Martin Kaymer. De ligger fire slag bak ledende Sebastian Gros fra Frankrike, som har ett slag å gå på til fire spillere på andreplass.

 

Fredag starter Eirik Tage Johansen sin andrerunde klokken 12.50 med Lucas Herbert fra Australia og amerikaneren Daniel Im.

 

Kommentarer