Søndagens finalerunde av GolfBC Championship ble en solid opptur for tenåringen fra Larvik. Fem under par, 66, ga avansement til delt 11.-plass.

Den canadiske PGA Mackenzie Tour har så langt bydde på et aldri så lite gjennombrudd for tenåringen Andreas Halvorsen. Han har klart cutten i to av tre turneringer, med søndagens karrierebeste som toppen av kransekaken.

Avslutningsrunden bød på hele seks birdier og bare en eneste bogey, som kom på hull 4. Derfra og inn ramlet det birdier ned på hull 6, 9, 10, 12, 15 og 17.

Dermed endte Halvorsen på -12 over de fire rundene. Dan McCarthy fra USA tok en suveren seier på -25, hele sju slag foran canadiske Ryan Williams.

Team Halvorsen

Etter å ha misset cutten i den første av PGA Canada-turneringen fikk Halvorsen storebror Martin som caddie. Som resulterte i delt 52.-plass forrige uke, og altså delt ellevteplass på Gallagher’s Canyon Golf and Country Club i British Columbia denne helgen.

— Bra å ha broren til caddy, tror jeg. Han er god på å skravle om alt mulig utenom golf. Det kan være ok i stressa situasjoner, kommenterer mor Hilde til Golferen.

Ellevteplassen førte også til at Andreas Halvorsen ble reranket, og er sikret plassen på Mackenzie Tour Canada resten av sesongen. Det gjenstår åtte turneringer, med Dakota Dunes Open 23.-26. som neste oppgave.

Se også: Resultater fra Canada

Runde 3: Andre tre under par 68-runde på rad

Også lørdag ble det fire birdier pluss en enslig bogey for 19-åringen fra Larvik. Han liger som delt 25 før siste runde av GolfBC Championship.

Også lørdag ble det fire birdier pluss en enslig bogey for 19-åringen fra Larvik. Han ligger som delt 25 før siste runde av GolfBC Championship.

Lørdagens runde gir Andreas Halvorsen -7 totalt. Han er fire slag fra topp-10, og elleve slag bak ledende Dan McCarthy fra USA.

Runde 2: tre under par 68-runde

Med fire under totalt ligger Andreas Halvorsen bare tre slag fra topp-10 med to runder igjen. Han har seks slag opp til pallen, og er åtte slag bak ledende Caleb Sturgeon fra USA.

Runde 1: Tre birdier og to bogeyer

Én under par, 71, i GolfBC Championship gir imidlertid ikke 19-åringen bedre plassering enn delt 72.-plass, seks slag bak ledende Caleb Sturgeon fra USA.