Historien om «Dridaren», som gjør sitt fornødne i hullene til Stavanger GK, tas nå opp i store medier i blant annet USA. Opprinnelig var ikke klubben bare begeistret for omtalen.

Historien om serieskiteren som nattestid fylte hullene på Stavanger Golfklubbs bane ved Madlavannet, har nådd langt utover landergrensene.

Saken ble publisert av Rogalands Avis 8. juni, og deretter fulgt opp av TV2.

Les også: «Serieskiter» har terrorisert golfklubb i ti år

Nå har det amerikanske golfnettstedet Golf News Net publisert sin versjon av saken, som igjen er blitt snappet opp av USAs største sportsnettsted, Bleacher Report.

Les også:
GNN: A mystery pooper has been ravaging Norwegian golf course for 10 years
Bleacher Report: Person Pooping in Holes at Norwegian Golf Course Still at Large

Publisering hatt motsatt effekt

Daglig leder Steinar Fløysvik i Stavanger Golfklubb medgir overfor Golferen.no at han var en smule skeptisk til at media i det hele tok tak i saken.

Nå tyder mye på at medieomtalen har hatt motsatt effekt av det som var fryktet.

— Ja, i de sju ukene som har gått siden Rogalands Avis skrev om saken, så har vi ikke hatt noen nye episoder, sier Fløysvik.

Men klubben har fortsatt ingen anelse om hvem som har terrorisert klubben et tiår. Annet enn at det antageligvis er en mann. Og at han tar seg inn og ut av banen på sykkel.

— Størrelsen på det som legges igjen antyder at det er en mann. Og da vi fant etterlatenskaper i hull 17 en tidlig morgen, kunne greenkeeperen og jeg se tydelige sykkelspor i duggen, forteller Fløysvik.

I tillegg til amerikanske medier, har også medier i Polen snappet opp skittsaken fra Stavanger, kan klubbens polske banemannskaper fortelle.

Er det så slik at all reklame er god reklame? Det er ikke Fløysvik så sikker på. Men klubben kan i alle fall melde om en meget god sesong. Det er ikke ofte golf i Norge nevnes i utenlandske medier. I skrivende stund har saken på Bleacher Report allerede 119 kommentarer …

Se også: Stavanger GK hjemmeside