Årets første store golfturnering, Solastranden Open 13. og 14. april, er avlyst melder arrangørklubben i en pressemelding.
solastranden-open-avlyst

MÅ PRIORITERE Å FÅ BANEN I STAND: Solastranden Open er avlyst, og mannskapene på Solatranden GK må gjøre det beste for å få banen i stand. Selv med temperaturer over 10 grader vil det ta hele første halvdel av april før sommergreenene kan åpne.

solastranden-open-avlyst

solastranden-open-avlyst

solastranden-open-avlyst


Med værmeldinger om fortsatt vintervær fram til 10. april måtte turnerings- og klubbledelsen bite i det sure eplet og avlyse Solastranden Open.

Det skulle også være første turnering i Region Tour Rogaland.

Banemannskapet anslår imidlertid at telen går ned til 60-70 centimeter, og i pressemeldingen uttrykkes det spenning om gresset har overlevd den ekstreme tørken Rogaland har opplevd denne våren.

Stor påmelding

90 golfspillere fra hele landet var påmeldt, men må stagge konkurranselysten og smøre seg med tålmodighet.

Og det ikke bare for turnering. Også treningsutbyttet ser ut til å bli magert denne våren. I Rogaland er det fortsatt stor uvisshet når sommergreenene blir spilleklare.

Selv om temperaturen stiger til 10 varmegrader eller mer, forventes det å ta nærmere 14 dager før grunnen er gjennomtint.

Det betyr omkring én måneds forsinkelse i forhold til normalen. Og for en gangs skyld ønskes det nedbør på Vestlandet, og det fortrinnsvis som regn.

Vi får si, som det gamle værtegnet i nord:
— Når skaren bærer ved St. Hans, blir det sen vår.

Les også: Norge tiner langsomt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.