Sol, sand og golf i Dubai

En spent folkemengde venter på at fonteneshowet skal begynne ved Dubai Mall. Foto: Edgardo W. Olivera

Vinterkulda har rammet oss for alvor, og da frister det kanskje med en tur til varmere strøk? Destinasjoner som Portugal, Spania og Costa del Sol er alltid sikre vinnere for sol- og golfhungrige nordmenn, men hvorfor ikke reise til Midtøsten?

I Midtøsten er det i de kaldeste vintermånedene fortsatt mulig å dra på stranden og oppholde seg ute i behagelige norske sommertemperaturer.

Golf i Dubai

Dubai kan tross alt skilte med et subtropisk klima, blå himmel og sol nesten hele året, noe som har gjort dette til en av verdens mest populære destinasjoner for mange golfentusiaster.

Enkelte av banene er til og med designet av legender innen sporten som Thomas Bjørn, Nick Faldo og Greg Norman. Dubais golfbaner er inndelt i tre grupper, som alle ligger i nærheten av hverandre, og det er lett å forflytte seg mellom dem med privatsjåfør eller leiebil. Du trenger heller ikke å stresse med å bringe ditt eget utstyr, siden du kan leie alt det du trenger ved ankomst.

Du kan spille golf hele året i Dubai på kjente baner som Arabian Ranches Golf Club, Dubai Hills Golf Club og The Els Club. De mest behagelige temperaturene får du fra november til mars når gradestokken ligger rundt 25 grader, mens det om sommeren fort kan bli i varmeste laget.

Før avreise kan du kan hente inspirasjon fra sportspill og siste nytt om golf på nettet, sånn at du står godt rustet før alvoret starter på greenen. Dubai er kjent som en luksuriøs feriedestinasjon, og banene holder derfor en ypperlig kvalitet. Tilknyttet golfklubbene finner du også noen av emiratets flotteste restauranter, og på femstjernersanleggene kan du selvsagt forvente en proff behandling og service i toppklasse.

Opplev arabisk kultur og museer i verdensklasse

Dubai har allikevel langt mer å tilby enn golf, og den siste tiden har det blitt åpnet flere interessante museer med den aller nyeste teknologien. På det nye Etihad-museet kan du lære mer om emiratenes fascinerende historie, og som en bonus kan vi nevne at dette ligger like i nærheten av den langstrakte Jumeirah-stranden.

I Dubais gamleby finner du også flere museer, og etter en bedre middag i havnen kan du vandre rundt i souqen og deretter stikke innom Dubai-museet. Kvelden avsluttes med et middagscruise, hvor du kan beundre Dubais storslåtte byggverk fra sjøsiden.

Dubai er et eldorado for shopping

Dubai er for mange synonymt med shopping, og emiratet kan tilby noen av verdens mest eksklusive kjøpsentre. Det beste er sannsynligvis Mall of the Emirates, hvor du finner noen av verdens mest kjente varemerker og til og med et eget vinterland, hvor du kan få en liten smak av snøen.

Dubai Mall er et enda større kompleks, hvor du kan oppleve den berømte Dubai-fontenen og verdens høyeste bygning. Burj Khalifa rager 828 meter over bakken, og det er hele 227 meter til den neste bygningen på listen. Utsikten herfra er helt fremragende, og du får garantert mange hyggelige

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Club Car Championship at The Landings Golf & Athletic Club med Kristoffer Ventura ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.