29. september 2023 10:11

Foto: Maedi

Synes du det virker dyrt og besværlig å dra på golfferie i utlandet? Starttider og utstyr koster selvsagt, men selve reisen kan gjøres billigere enn du kanskje frykter.

Denne artikkelen handler om hvordan du kan reise rimelig til fem populære golfbaner i Europa, USA og Asia.

Husk forresten å bruke en reisesøkemotor når du leter etter flybilletter. Den sammenligner nemlig flyselskapenes priser og viser deg hva som er billigst. Travelmarkets søkemotor for flybilletter finner du på denne linken.

Lykke til med planleggingen!

The Old Course, St Andrews, Skottland

The Old Course i St Andrews i Skottland er en av verdens eldste golfbaner – her har det blitt spilt golf siden 1400-tallet! Banen er svært populær og blir av mange sett på som golfsportens Mekka.

Den er åpen for offentligheten og har i tillegg til The Old Course fem andre baner man kan bryne seg på. The Old Course er viktig for europeisk golfsport, og har avholdt British Open ikke mindre enn 29 ganger til nå.

Har du lyst til å dra til St Andrews? Banen ligger cirka 80 kilometer nord for Edinburgh, så det letteste er å fly dit. Ryanair har billige flyvninger fra Moss, som oftest med mellomlanding i London eller Dublin. KLM flyr dit fra Bergen, Stavanger og Trondheim, typisk med mellomlanding i Amsterdam.

Fra Edinburgh til St Andrews kan du for eksempel ta tog og shuttlebuss som til sammen koster rundt 16 pund. Les mer på denne linken.

Real Club Valderrama, Andalucia, Spania

Foto: Pablo Herero
Foto: Flickr/Creative Commons/Pablo Herero

Real Club Valderrama er en av Europas mest kjente golfbaner og ligger i Andalucia, som er den største regionen i Spania. Banen har flere ganger blitt kåret til en av verdens beste og er utrolig velholdt. Klubben er egentlig kun for medlemmer, men tilbyr et visst antall starttider for gjestespillere.

Har du lyst til å dra til Valderrama? Banen ligger cirka 100 kilometer fra Malaga International Airport, og til Malaga kan du enten dra via et charterselskap eller med rutefly. Både SAS, Norwegian og Ryanair har rimelige flybilletter til Malaga fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Dersom du har lyst til å kombinere golfspill med solferie og avslapning kan du for eksempel bestille en charterreise til Costa del Sol og dra på dagstur til Valderrama. Kanskje du til og med finner en billig restplass til området?

Augusta National Golf Club, Georgia, USA

Foto: Dan Perry
Foto: Flickr/Creative Commons/Dan Perry

Augusta National Golf Club er en av de mest kjente og eksklusive i verden. Banen er utrolig vakker, og har en historie som går helt tilbake til 1933. Augusta er berømt – ikke minst fordi det hvert år avholdes US Masters der. Golfklubben er dessverre privat, men kan besøkes når US Masters avholdes (neste gang arrangeres den mellom 4. april og 10.april 2016).

Har du lyst til å dra til Augusta? Blant annet flyr British Airways og American Airlines fra Oslo til Augusta med 2 mellomlandinger. Hvis du har mer tid enn penger kan du fly billig med Norwegian fra Oslo til Fort Lauderdale i Florida og ta en av de legendariske Greyhound-bussene til Augusta.

Turen tar rundt 15 timer, men til gjengjeld kan du spare et par tusen kroner. En tur gjennom landskapet kan også være en opplevelse i seg selv. Kanskje du kan ta den den ene veien og fly tilbake? Les mer om bussene på denne linken.

Sentosa Golf Club, Singapore

Foto: Ash Kyd
Foto: Flickr/Creative Commons/Ash Kyd

Sentosa er navnet på en liten øy som ligger på sørspissen av Singapore. Øyen har mange besøkende årlig, ikke minst på grunn av sine to golfbaner. Den mest kjente av dem heter Sentosa Golf Club og åpnet i 1974. I begynnelsen kunne den kun nås med båt, og dette forsterket klubbens eksklusive image.

Klubben er fremdeles eksklusiv, og visse krav må oppfylles for at du skal få spille på banen, så mange nøyes derfor med å dra dit for å få med seg HSBC Women’s Champions-turneringen eller the Asian Tour. Vil du heller spille selv? Se hvilke regler som gjelder ved å følge denne linken.

Har du lyst til å dra til Sentosa? Flyselskapene Emirates, Air China, Cathay Pacific og British Airways flyr mellom Oslo og Singapore, og det er flere måter man kan komme seg til Sentosa på. Det letteste er å ta en drosje fra lufthavnen til Sentosa. Dette tar cirka en halv times tid og ligger på rundt 25 dollar.

Hvis du tar buss må du regne med å måtte skifte flere ganger, så reisen tar rundt halvannen time. Denne koster til gjengjeld kun et par dollar. Velger du buss og tog kombinert må du ut med rundt 5 dollar, og denne turen tar litt over en time. Les mer om transporten til Sentosa på denne linken og på denne linken.

Disney’s Magnolia Golf Course, Florida, USA

Foto: Maedi
Foto: Flickr/Creative Commons/Maedi

Florida er virkelig et golfmekka. Staten har faktisk så mye som cirka 3500 golfbaner! Det er med andre ord nok å velge mellom, men hvis du vil kombinere familieferie og golf er Disney’s Magnolia Golf Course perfekt.

Her kan du spille golf mens de mindre golfinteresserte i familien utforsker resten av Walt Disneys univers. Banen har fått navn etter sine flotte magnoliatrær, og er den lengste av alle Disneys golfbaner. Disney’s Magnolia Golf Course passer for alle slags spillere og kan reserveres på denne linken.

Har du lyst til å dra til Disney’s Magnolia? Disney World ligger utenfor Orlando, som du kan fly rimelig til fra Oslo med for eksempel British Airways og American Airlines. Her må du som regel skifte fly to ganger. Bussene fra Orlando til Disney World kjører ofte og koster kun et par dollar per tur. Les mer på denne linken.

Kommentarer