29. september 2023 16:56
Med november rett rundt hjørnet er været ubønnhørlig ikke lenger på golferens side. Å trene på svingen gjennom vintermånedene krever både besluttsomhet og en stor porsjon kreativitet

Temperaturer i minus-skalaen eller snøskavler på bakken gjør det til en utfordring å holde svingen ved like. Uansett om vi snakker chip, putt eller lange slag. Likevel skal du motstå fristelsen til å la det bli en unnskyldning for å la golfbagen stå i skapet fram til våren.

Det finnes nemlig mengder av øvelser og teknikker du kan ta i bruk for å forbedre svingen selv om det er kaldt ute.

Forslag 1

Prioriter styrke og fleksibilitet gjennom vinteren. Stjerner som Tiger Woods, Phil Mickelson og andre bruker som oftest vinterpausen til å forbedre fysikken.

Noe som ikke nødvendigvis gir deg bedre sving. Men å gå ned litt i vekt og øke muskelmassen kan både hjelpe deg å unngå skader og å spille bedre når den nye sesongen er i gang igjen.

Visepresidenten i PGA of America, Ted Bishop, anbefaler minimum 45 minuter aerobic trening fire til fem ganger i uken. Etterfulgt av et treningsprogram du enten kan få en personlig trener til å legge opp, eller sette sammen selv. Her finner du noen forslag til øvelser og rutiner, med forklaring til hvorfor de er bra for deg.

Forslag 2

Oppsøk nærmeste innendørs drivingrange eller golfsimulator. Å trene slag i varmen innendørs er en mulighet langt flere golfere burde være flinke til å unytte. Du vil ikke få helt nøyaktig tilbakemedling på alle deler av slagene innendørs, men de fleste golfere vil få mer enn nok informasjon til å holde svingen ved like.

Forslag 3

Sving med en vektet kølle i garasjen eller i kjelleren om du har takhøyde til det. Treningskøller med innlagt vekt er normalt kortere enn vanlige køller, og de fleste garasjer og kjellerrom vil ha takhøde nok til at du kan svinge med dem.

PGA of America anbefaler å bruke et par minutter hver dag til å svinge med en vektet kølle, for å øke styrken i håndleddene og armene samt for å øke svinghastigheten.

Forslag 4

Bruke tiden innendørs til å perfeksjonere grepet. Grep-endringer er blant de vanskeligste endringene å få til, og vinteren er perfekt for å finstemme grepet. Du kan få hjelp av en trener. Eller kjøp en spesialkølle med treningsgrep på. Ha gjerne treningskøllen liggende ved tv-stolen, og grip den i pauser i programmene. For eksempel holde køllen i riktig grep gjennom en reklamepause.

PGA-instruktøren Michael Breed har et smart tips til å forbedre grepet: Legg papir rundt grepet på en vanlig kølle. Øv deg på å holde køllen så lett at papiret ikke knitrer. I følge Breed lærer øvelsen deg å holde en kølle uten noe anspenthet i armer og hender.

Forslag 5

Kom deg til et sted der golfbanene er åpne om vinteren. Golfere emigrerer i hopetall fra Nord-Europa til Portugal, Spania og andre Middelhavsland gjennom vinteren. Temperaturforskjellen i seg kan gjøre underverker for svingen din.

Forslag 6

Ta deg en tur ut i hagen eller parken på en fin vinterdag, og gjør 100 svinger med en kølle i hendene. Uten ball, selvfølgelig. Gjennomfør hver eneste av de 100 svingene som om den var en ordentlig sving. Gjør du det jevnlig gjennom vinteren, betyr det underverker for styrke og fleksibilitet, og kan lede til åpenbare svingforbedringer.

Forslag 7

Bli med på en golfskole. Mange klubber arrangerer medlemsturer gjennom vinteren, og mange klubbproer lager sine egre reisopplegg med golfskole som alle kan melde seg på. Etter noen måneder i mørke er det en deilig mulighet til komme seg på grønt gress igjen, og få se en golfball fly pent gjennom luften og lande silkemykt på greenen.

Uansett hvilke av disse forslagene du velger å følge, så husk én ting: De gode golfspllerne setter ikke bare bort køllene og glemmer golf fram til våren igjen smiler til oss.

T

Kommentarer