Skotte skal lede Solheim Cup hjemme på Gleneagles

GLEDER SEG TIL Å LEDE EUROPA PÅ HJEMMEBANE: Catriona Matthew blir Europas kaptein nåt Solheim Cup spilles på Gleneagles i 2019, knapt to timer fra hjemmet i North Berwick. Foto: Tristan Jones

Det kunne vanskelig bli noen annen kaptein når Solheim Cup vender tilbake til Skottland etter 19 år. En 47 år ung skotte ble valgt til å lede Europa på hjemmebane.

— Det er en stor ære, og en drøm som går i oppfyllelse, å bli kaptein hjemme i Skottland, sier Catriona Matthew om storturneringen hun skal lede på Gleneagles 13.-15. september 2019.

Da er Solheim Cup tilbake i Skottland for første gang siden den dramatiske utgaven på Loch Lomond i 2000. En turnering som kanskje huskes best for at amerikanske Kelly Robbins krevde at Annika Sörenstam måtte slå et slag på nytt etter å ha chippet i koppen for birdie på hull 13.

En gråtende svenske bommet på andre forsøk, og amerikaneren måtte tåle å bli beskyldt for usportslig opptreden. Men turneringen endte godt! USA fikk bank for andre gang i historien da Europa vant Solheim Cup 2000 med 14½ mot 11½ poeng.

Skal spilles på Gleneagles berømte Centenary Course

Solheim Cup 2019 vil finne sted på den samme banen som var vertskap for Ryder Cup 2014;  verdensberømte PGA Centenary Course ved The Gleneagles Hotel i Perthshire,

Matthew gjorde sin niende opptreden som spiller for det europeiske laget på Des Moines Golf and Country Club i Iowa i forrige måned. Hun erstattet en skadet Suzann Pettersen, og var også visekaptein for Annika Sörenstam.

Reserven for Tutta viste seg å bli en ankerkvinne i laget, og skaffet tre poeng til Europa i sine fire matcher

Med totalt 22 Solheim Cup-poeng i karrieren, avanserte Matthew til tredjeplass på all-time poenglisten, bak Laura Davies, 25 poeng, og Sörenstam, 24 poeng. Hun tangerte også Cristie Kerr på tredjeplass på listen over flest vunnede Solheim Cup-matcher med 18, fire bak Davies og Sörenstam på delt førsteplass med 22 seiere

Vil ta Europas sjette seier på Gleneagles

Nå ser Matthew med glede fram til sin neste utfordring: Å føre Europa til sin sjette Solheim Cup-seier over USA:

— Siden min første opptreden i 1998 har jeg alltid elsket å spille i Solheim Cup. Det er alltid en utrolig atmosfære, og gjennom de årene jeg har spilt, har jeg bare elsket det mer og mer. Alt fra ekstremt høy standard på spillet, til enorme folkemengder, utrolig infrastruktur og fantastisk mediedekning, gjør arrangementet bare større og bedre. Skottland vil bli den perfekte arenaen for Solheim Cup 2019, og Gleneagles vil være et fantastisk sted. Jeg var heldig og var med da vi vant her (i Skottland) i 2000, og det finnes ingenting bedre enn å vinne på hjemmebane!

Avtroppende kaptein Annika Sörenstam, som også var Matthews første Solheim Cup-partner i Muirfield Village i 1998, er meget fornøyd med valget av etterfølger:

— Jeg er veldig glad for at Catriona ble valgt som neste Solheim Cup-kaptein for Team Europe. Hun har hatt en fantastisk Solheim Cup-karriere, og hun fortjener muligheten til å få denne prestisjefylte rollen. Med Solheim Cup i Skottland, hennes hjemland, blir det det et perfekt scenario at det er hun som skal lede det europeiske laget. Hun hjalp meg mye som visekaptein det siste året. Og steppet så inn og vant tre poeng som spiller. Catriona nyter stor respektert blant alle spillerne.

Se også: Solheim Cup 2019

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 30. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×