Det ble ikke helt den avslutningen vi håpet på i ukens turnering i Kina denne uken. To norske i topp-10 før siste runde ble til en 12.- og en 19.-plass til slutt.

Marianne Skarpnord mistet topp-10-plasseringen i Sanya Ladies Open med en bogey på hull 18.

Én under par, 71, for dagen og -4 for turneringen ga henne delt tolvteplass. Som likevel er årsbeste, og som førte henne til 40.-plass på Order of Merit-listen med 277.000 kroner (28.468 euro) innspilt så langt i år.

Sanya Ladies Open

For Madelene Stavnar ble siste runde en skuffelse. Europatourens yngste spiller måtte tåle fire bogeyer og bare én birdie søndag. Tre over par 75-runden sendte henne 15.-plasseringer nedover, til delt 19.-plass, på den endelige resultatlisten.

Også Tonje Daffinrud snublet på oppløpet med én birdie, tre bogeyer og én dobbeltbogey for fire over par, 76, på kortet og +4 totalt. Det ga også henne et fall på 15 plasseringer; til delt 51.-plass.

Førsteårsproffen Celine Boutier fra Frankrike vant med fire slag på -12. Islandske Valdis Thora Johnsdottir fra Island ble beste nordiske spiller på tredjeplass med -7, ett slag balk Solar Lee fra Sør-Korea.

To norske til tourfinalen

Nå gjenstår bare én turnering av den ordinære sesongen på damenes europatour 2018: Tourfinalen i Dubai 6.-til 9. desember med Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord på startstreken.

For Tonje Daffinrud vil nok hennes 73.-plass på pengelisten etter ukens turnering rekke til topp-90 og tourkortet for 2018 også etter Dubai-turneringen.

Mens Madelene Stavnar, som er på 105.-plass på Order of Merit etter Kina-turneringen, må gå veien om Q-School-finalen i Marokko 16. til 20. desember..

Se også: Resultater fra Kina

Runde 2: Stavnar og Skarpnord topp-10

Det kan gå mot en bra norsk turnering i Kina denne uken. Madelene Stavnar er på fjerde- og Marianne Skarpnord på åttendeplass før siste runde.

Også Tonje Daffinrud klarte cutten i Sanya Ladies Open med par og delt 36.-plass etter 70-74.

De norske øynene er imidlertid først og fremst rettet mot Daffinruds 17 år gamle klubbvenninne fra Vestfold GK. Med to under par, 70, avanserte Madelene Stavnar tolv plasseringer til delt fjerdeplass med -5.

Sanya Ladies Open er Madelene Stavnars tolvte europaturnering siden hun som 16-åring sensasjonelt ble nummer ni i fjorårets finale i LETs Q-School i Marokko.

Så langt har årets sesong bragt europatourens yngste spiller til 124.-plass på Order of Merit-listen med 33.000 kroner (3405 euro) innspilt.

Turneringen i Kina kommer til å øke Stavnars årsinntekt betydelig. Premiepotten er på 2,9 millioner kroner, hvorav vinneren stikker av med 435.000 kroner.

Skarpnord henger også godt med

Marianne Skarpnord måtte opp i en over par, 73, lørdag etter tre birdier, to bogeyer og én dobbeltbogey. Det gir henne -3 og delt åttendeplass før siste runde.

Celine Boutier fra Frankrike leder på -8, ett slag foran islandske Valdis Thora Johnsdottir.

Runde 1: Marianne Skarpnord i tetkamp i Sanya Ladies Open

For tredje turnering på rad ble det en knallstart for Marianne Skarpnord. Også Madelene Stavnar og Tonje Daffinrud er godt med denne uken i Kina.

Marianne Skarpnord åpnet Sanya Ladies Open med en runde på fire under par, 68.

Det gir henne delt tredjeplass, ett slag bak lederduoen Wichanee Meechai fra Thailand og  franske Celine Boutier.

Madelene Stavnar åpnet ett slag svakere enn kollegaen fra Moss & Rygge GK. Tre under par 69-runden gir Vestfold-spilleren delt tolvteplass, ett slag foran klubbvenninne Tonje Daffinrud på delt 16.-plass.