Siste

Siste nytt fra golfverden


 • Netflix annonserer at 2. sesong av Full Swing starter fra 6. mars.

  I sesong 2 følger vi Rory McIlroy, Justin Thomas, Dustin Johnson, Rickie Fowler, Tom Kim, Joel Dahmen, Matt Fitzpatrick, Alex Fitzpatrick, Wyndham Clark, Keegan Bradley, og Justin Rose i tillegg til Ryder Cup-kapteinene Luke Donald og Zach Johnson.

  Vi får se nærmere på dramatikken rundt den uventet foreslåtte avtalen mellom PGA-touren, DP World Tour og Public Investment Fund of Saudi Arabia.

  Ryder Cup har også fått en del plass i den nye sesongen.


 • Først var det Nicolai Højgaard som nesten sikret den første danske seieren på PGA Tour med en imponerende 2. plass i Farmers Insurance Championship.

  Senere på søndagen opplevde vi dobbel-dansk for første gang i DP World Tour-historien, i det Thorbjørn Olesen tok sin åttende tittel på Europatouren foran landsmannen Rasmus Højgaard i Ras Al Khaimah Championship.


 • Adrian Meronk, som nylig sikret seg en plass på PGA Touren ved å avslutte blant topp 10 i fjorårets DP World Tour Eligibility Ranking, er i ferd med å gå over til LIV Golf, og vil delta i neste ukes sesongåpning i Mexico, skriver NBC Sports.

  Meronk vil bli en del av Martin Kaymers Cleeks-team. Og det forventes at den Europeiske stjernen vil delta i alle 14 av LIVs turneringer i 2024.


 • I hva som er beskrevet som en av de mest bemerkelsesverdige prestasjonene i golf de siste 40 årene, har 20 år gamle Nick Dunlap fra University of Alabama annonsert at han skal bli profesjonell etter sin historiske seier i The American Express på PGA West.

  I en pressekonferanse i Tuscaloosa, Alabama, beskrev en rørt Dunlap avgjørelsen som “den enkleste vanskeligste avgjørelsen jeg noen gang har måttet ta,” rapporterer Golf Digest.

  Nick Dunlaps seier i The American Express sist søndag gjorde ham til den åttende amatør som vinner på PGA-touren og den første siden 1991.

  Diskuterte avgjørelsen med familie og rådgivere

  Dunlap hadde egentlig planer om å spille i Farmers Insurance Open på Torrey Pines på en sponsorfritak, men valgte i stedet å dra hjem til Alabama for å diskutere fremtiden med familien og rådgivere. Resultatet var innseelsen om at det var mye potensial i å bli profesjonell.

  En annen faktor som påvirket Dunlaps beslutning kraftig var det faktum at hans Amex-seier ga ham fritak på PGA-touren frem til 2026.

  Mister kvalifisering til The Open Championship

  Interessant nok kvalifiserte Dunlap seg først for Masters, US Open og The Open Championship ved å vinne US Amateur-tittelen i fjor sommer. Men seieren på PGA-touren gir ham nå adgang til Masters og PGA Championship som tourens vinner. I US Open får man beholde sin amatør-kvalifisering selv om man blir profesjonell, men for The Open Championship, er kvaliferingen som US Amateur mistet.

  Han ligger per dags dato på 68. plass på verdensrankingen etter å ha klatret over 4000 plasser med seieren – dette åpner opp muligheten for at han allikevel kan spille seg inn i The Open Championship, ettersom verdens top-50 automatisk er kvalifisert.

  Aktuell i kommende AT&T Pebble Beach Pro-Am

  Etter dette valget vil hans første start som profesjonell golfer være i den kommende AT&T Pebble Beach Pro-Am, en av PGA-tourens store begivenheter med en premiepott på 20 millioner dollar.

  Et sjeldent talent

  Dunlaps seier anses som langt fra flaks, han har vist seg som en stort talent gjennom hele sine amatør-karriere og ungdom. Dette talentfulle individet vant 2021 U.S. Junior Amateur og forrige sommers U.S. Amateur på Cherry Hills.

  Tøft å forlate lagkamerater og venner

  Til syvende og sist ble denne avgjørelsen ikke tatt lett rapporterer Golf Digest. Med samtaler og utvekslinger med lagkamerater fra universitetet og trener som den tøffeste delen, innrømmet Dunlap, “For en uke siden, hvis du hadde fortalt meg at jeg ville få muligheten til å realisere drømmen min som 20-åring – det er ganske uvirkelig.” Men med den enestående muligheten han står overfor, vurderte han det som noe verdt å forfølge.


 • Den skotskfødte transkvinnen Hailey Davidson, som nylig ble vinneren av NXXT Women’s Classic, har blitt mål for en bølge av hatefull kommentarer på sosiale medier.

  I tillegg til bølgen av netthat har NXXT Women’s Pro Tour, i følge Sky News, bedt Davidson om å gjennomgå flere testosterontester, og de har igangsatt en avstemning blant sine spillere om kjønnspolitikken deres.

  Golfturnerings CEO, Stuart McKinnon understreket at organisasjonens beslutninger blir styrt av “hva som er best for våre spillere”, og målet om å nære et inkluderende og trygt miljø for alle medlemmer.

  I et intervju med Sky News sier Davidson selv at “transidrettsutøvere ikke bør bli utestengt, men samtidig må det være reguleringer på plass fordi det ikke bare kan være fritt frem”.

  Davidson tror at tilbakeslaget fikk momentum etter hennes nylige suksess, og uttalte at “det er alltid interessant hvordan ingen blir sint før det kommer en form for suksess.”


 • Slutt mellom Callaway og Phil Mickelson etter 20 år

  Seks ganger majorvinner Phil Mickelson kunngjorde nylig sitt brudd med utstyrprodusenten Callaway. Det markerer slutten på et 20 år langt forhold. Kunngjøringen ble gjort den 19. januar foran LIV Golf 2024 sesongen, bare uker etter at Tiger Woods det samme med Nike.

  Siden partnerskapet begynte i 2004 ble Callaway en merkevare som gikk hånd i hånd med Mickelsons karriere. Han brukte først og fremst utstyret deres under Ryder Cup samme år og hjalp til med å fremme Callaway-merket på global skala. Dette inkluderte hans avgjørende bidrag til utviklingen og promoteringen av Callaway-utstyr, spesielt Chrome ball-serien.

  Utfordringer i forholdet med Callaway

  Imidlertid har Mickelsons forhold til Callaway møtt flere utfordringer de siste årene. Etter å ha kommet med kontroversielle kommentarer om den saudiske regjeringen, bestemte Callaway seg for å midlertidig ‘pause’ sitt samarbeid med Mickelson. Som sitert av Sportskeeda, “For et par år siden, ‘pauset’ Callaway sitt forhold til Mickelson etter hans kontroversielle merknader om golfjournalist Alan Shipnuck.”

  Hyggelig avskjed

  Til tross for disse utfordringene, og det påfølgende bruddet, opprettholder Mickelson et godt forhold til Callaway. Han uttrykte han i sin kunngjøring på X, sin beundring for Callaways nye Chrome Tour X-ball ved å uttale at den har, “den raskeste ballen fra driveren, mest spinn rundt greenen, og mest konsekvente aerodynamikk av noen ball på markedet.”

  Spekulasjoner oppstår nå om hvilket utstyr Mickelson vil bruke denne sesongen. Sportskeeda delte at, “Phil Mickelson har brukt Yonex, Titleist, TaylorMade, og Vokey før han signerte en langsiktig avtale med Callaway Golf. Det vil være interessant å se hvilket utstyr han vil velge denne sesongen.”


 • Adrian Meronk: Årets Spiller på DP World Tour

  Adrian Meronk har som første fra Polen blitt tildelt den prestisjefulle Seve Ballesteros-prisen etter å ha blitt stemt frem som Årets Spiller av sine kollegaer på DP World Tour. (DP World Tour)

  Hans fremragende sesong viste til tre seire og en karrierebeste fjerdeplass i Race to Dubai-rangeringen i samarbeid med Rolex.

  Foruten å bli hedret med Seve Ballesteros-prisen som Årets Spiller, oppnådde Meronk mye mer i løpet av sesongen. Han forsvarte også imponerende en siste dags utfordring i ISPS HANDA Australien Open mot Major-vinneren Adam Scott – en av hans idoler – og vant turneringen. Etter denne seieren kom han blant de 50 beste i den offisielle verdens-rankingen og sikret plassen sin i alle fire Major mesterskapene for første gang.

  Senere i sesongen, gikk Meronk videre til å triumfere i DS Automobiles Italian Open og Estrella Damm N.A. Andalucía Masters, noe som ytterligere styrket hans posisjon blant sesongens topp ti rangeringer. Hans prestasjoner gjennom sesongen sikret ham også dobbeltmedlemskap på PGA TOUR for 2024.

  Meronk ble overrakt troféet av Javier Ballesteros, sønn av den legendariske golfspilleren Seve Ballesteros, som prisen er oppkalt etter. Javier reiste til Dubai i forkant av Hero Dubai Desert Classic, en turnering som hans far vant for tre tiår siden.

  Prisen for Årets Spiller ble tidligere kjent som Prisen for Årets Golfer. Men i 2021, ble den kombinert med Seve Ballesteros-prisen for å bli en enkelt utmerkelse stemt frem av DP World Tour-medlemmene.

  I en uttalelse uttrykte Meronk sin takknemlighet for prisen og erkjente at det betydde mye at sesongprestasjonene hans ble verdsatt av hans medspillere. Han beskrev det foregående året som den beste sesongen i hans karriere og uttrykte hans begeistring for å spille på hans favoritt-turnering i Dubai.


 • LIV vurderer å endre format etter Rahm-kritikk

  I lys av Jon Rahms overgang til LIV Golf, vurderer organisasjonen angivelig betydelige forandringer i turneringens format, ifølge SportsKeeda. En utvidelse av feltet fra 48 til 54 spillere inkluderes i de foreslåtte endringene. Dette beveger seg i retning av Rahms tidligere kritikk rundt det eksisterende formatet.

  Til tross for hans forbehold, uttrykte Rahm vilje til å tilpasse seg den eksisterende strukturen, men beholdt en preferanse for en firedagers turnering i stedet for det nåværende tredagers formatet. Det gjenstår å se om Rahms synspunkter vil føre til en offisiell endring av formatet, men ifølge Bunkered diskuterer LIV Golf sin ledelse for tiden detaljene rundt de foreslåtte endringene.


 • Fleetwood seirer i Dubai etter sjokkerende feil fra McIlroy

  Det ble en utrolig spennende avslutning på helgens Dubai Invitational på DP World Tour. Tommy Fleetwood utnyttet mange feil fra McIlroy og tok sin første seier på over et år da han vant Dubai Invitational med ett slag.

  Rory McIlroy så lenge ut til å ha seieren i lomma, men sjokkerte publikum med å 3-putte fra under en meter på hull 14. Rory hentet seg litt inn igjen, og ledet før han hooket driven ut i vannet på hull 18.

  Tommy Fleetwood på sin side, avsluttet med to birdier, ved hjelp av en het putter, og tok dermed sin første seier på over ett år.


 • Gary Woodland tilbake etter hjerneoperasjon

  Etter å ha operert bort en lesjon på hjernen, er den tidligere U.S. Open-vinneren Gary Woodland er igjen aktuell på PGA-touren når han denne helgen spiller Sony Open på Hawaii. På pressekonferansen foran Sony Open på Hawaii, fortalte han åpent om de prøvelsene han har møtt det siste året.

  Woodlands sykdom begynte å vise seg i april, da han startet å oppleve en rekke symptomer som fylte ham med uro. “Jeg var redd hver dag, for det meste omkring døden.” Han forklarte at lesjonen i hjernen hans satt på den delen som styrer frykt og angst, noe som førte til symptomer som skjelving i hendene og konsant frykt.

  Til tross for de fysiske og mentale utfordringene fortsatte Woodland å spille, men etter hvert var symptomene for sterke for å fortsette med golf, så han og legene bestemte seg for at operasjonen var det rette valget. Han gjennomgikk den vellykkede operasjonen i september. Etter flere måneder med restitusjon er Woodland nå tilbake på PGA-touren.

  Woodlands kamp har forandret ham vesentlig. “Jeg har innsett at det er mye godt i denne verden. Kjærligheten og støtten jeg har fått har vært utrolig… Det har vært overveldende hvor bra det har vært,” sa han. Selv om han fortsatt må overvåke sin hjerneskade i tilfelle lesjonen begynner å vokse igjen, er Woodland takknemlig for å ha kommet gjennom denne skremmende prøvelsen og tilbake til sitt normale liv.


 • DP World Tour-sjef Keith Pelley går av

  Sjefen for DP World Tour, Keith Pelley, trer ut av sin stilling etter et åtte og et halvt år i jobben. Han overlater rollen til sin visepresident, Guy Kinnings, fra og med 2. april, melder blant annet Golf Digest.

  Pelley er på vei tilbake til sin fødeby, Toronto, med intensjon om å bli en del av Maple Leaf Sports & Entertainment Ltd (MLSE).

  Pelley har ledet DP World Tour fra 2015 frem til i dag, og er kjent for å innføre innovasjoner som blant annet Rolex Series-eventene og G4D-touren for golfspillere med funksjonshemninger. Golf Digest nevnte også hans ekstraordinære håndtering av organisasjonen midt i Covid-19-pandemien og forsterkning av forbindelsen mellom DP World Tour og PGA Tour i juni 2022.


 • Jack Nicklaus uttaler seg om Tiger Woods

  Golfikonen Jack Nicklaus ser med stor forventning frem til Tiger Woods’ mulige inntreden i senior-golfturneringene, PGA Tour Champions, ifølge golf.com. Nicklaus mener at Woods, ved en eventuell deltakelse, vil utgjøre en formidabel motstander. “Jeg har en følelse av at Tiger vil delta i seniorturneringene,” sa Nicklaus til Golf Channel’s Rich Lerner under et innslag på Golf Central. “Han vil få muligheten til å bruke golfbil, og jeg er overbevist om at han vil dominere stort.” Tidligere har Woods, etter det Nicklaus forstår, bekreftet sin intensjon om å spille i seniorturneringene når han når 50 år i 2025.

  Nicklaus viste også forståelse for de fysiske utfordringene Woods har støtt på i karrieren. Han spekulerte i at Woods kunne ha overgått hans rekord på 18 major-seire, hadde han vært skadefri. “Vi har alle våre skader og utfordringer i livet som påvirker oss, og Tiger har hatt sine. Det er synd for ham, men sånn er det. Han er fortsatt en enorm inspirasjonskilde for golf,” sa Nicklaus.

  Når det gjelder Woods’ potensielle deltagelse i PGA Tour denne sesongen, mener Nicklaus at det avhenger av hvordan kroppen hans holder. “Jeg tror Tiger kommer til å spille noen turneringer i år,” uttalte han. “Hans suksess vil avhenge av hans fysiske tilstand. Jeg er veldig spent på at han har denne muligheten til å konkurrere igjen.”


 • Justin Rose ble påført 2 straffeslag for å spille på feil ball

  Den engelske golfspilleren Justin Rose, mottok den PGA-tourens første to-slags straff for sesongen under Sentry-turneringens første runde torsdag.

  En mindre misforståelse med hans spillepartner førte til at Rose feilaktig slo spillepartnerens ball, noe som resulterte i straffen.

  Under turneringen spilte Rose sammen med PGA Tour-golfspillerne Taylor Moore og Andrew Putnam. På det syvende hullet slo Rose først en slag på 359 yards. Moore fulgte opp med en lignende, men 37 yards kortere slag. En forvirring oppstod da Rose, uvitende om at Moore hadde byttet ball tidligere i runden, slo Moores ball i stedet for sin egen på det neste slaget. Begge ballene var merket med ‘2’, og Moore hadde ikke informert Rose om byttet.

  Rose måtte akseptere PGA-tourens regler og ble tildelt en to-slags straff i henhold til regel 6.3c for bruddet. Rose kommenterte senere hendelsen på X, og beskrev situasjonen.


 • Hole-in-one etter 36 timer og 2627 forsøk på en golfsimulator

  Jersey Jerry, en ansatt hos Barstool Sports, har tatt golfverdenen med storm gjennom sin utrolige prestasjon: en hole-in-one etter 2627 forsøk på en golfsimulator, levert over en tid på 36 timer. Det ble rapportert av barstoolsports.com at Jerry spilte på golfsimulatoren som ukens utfordring for YouTube-kanalen Jerry After Dark, og han ble ikke ferdig før han hadde oppnådd en hole-in-one.

  Jerry – hvis virkelige navn er Gerard Gilfone – hadde satt seg selv utfordringen å slå en hole-in-one på det ikoniske syvende hullet på Pebble Beach. Selv om ferdighetene til Jerry er imponerende, er det verdt å nevne at oddsene for en amatørgolfer å slå en hole-in-one er rundt 12.500 til 1.

  Se slaget her.


 • McIlroy mykner holdningen til LIV Golf

  Golfstjernen Rory McIlroy har åpnet opp om sitt endrede syn på den omdiskuterte LIV Golfturen, hvor han tidligere uttrykte kritikk mot de spillerne som valgte å bli en del av denne turneringen. I et nylig intervju med Sky Bet’s “Stick to Football” podcast, sa McIlroy at han kanskje var for dømmende i begynnelsen. Han innrømmet at ikke alle spillerne er i samme privilegerte posisjon som ham selv eller Tiger Woods, og forklarte at det nå er en del av sporten deres å spille for å tjene penger og gjøre en levende (theguardian.com).

  McIlroy har også uttrykt støtte til Jon Rahms avgjørelse om å bli en del av LIV Golf. Han anerkjenner det som en smart forretningsavgjørelse, og forstår det økonomiske lokkemiddelet den nye ligaen representerer for spillere. McIlroys endring i holdning setter søkelyset på mangler i PGA-turens system, noe som fører til pågående forhandlinger mellom PGA-turen og det offentlige investeringsfondet i Saudi-Arabia om en fusjon, som strekker seg inn i 2024 (bnnbreaking.com, theathletic.com).

  McIlroy understreket også viktigheten av å sikre at sponsorer får det de har betalt for, og uttrykte bekymring for årsaken til at flere store selskaper har trukket seg unna PGA-turen det siste året (theathletic.com).