Made in Denmark har vært en kjempesuksess siden den første utgaven i 2014 med mange tilskuere og høy stemning. I år flytter turneringen fra Himmerland til Silkeborg.

I mai 2018 er spenningen til å ta og føle på i Silkeborg. Det er noen måneder før Made in Denmark, klubbens største turnering noen gang, skal gå av stabelen. Det er snakk om «Danmarks Holmenkolluke».

Klubben får låne europaturneringen, i alle fall for i år. Neste år skal den kanskje tilbake til Himmerland igjen. Endelig beslutning om hvor Made in Denmark skal spilles i 2019 tas i løpet av august i år.

I skrivende stund ettersåes greenene i Silkeborg, og pleies etter alle kunstens regler. Plassering av tribuner og andre fasiliteter for publikum planlegges i minste detalj. Målet er at alt skal være lagt like godt til rette for tilskuerne i det småkuperte landskapet her, som det arrangørene fikk til i Himmerland .

Etter å ha testet banen, kan vi forsikre at Thomas Bjørns og Morten Ørum Madsens hjemmeklubb leverer golfopplevelse så til de grader. Golferen var med i en gruppe journalister fra fem land, som var samstemte i sin dom: Dette må være Skandinavias beste, eldre golfbane!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Danmarks Holmenkolluke
TUSENER SAMLES HER: Under Made in Denmark skal det bygges tribuner rundt hele Silkeborg GKs hull 15, Lille Bjørn, designet av Thomas Bjørn. Foto: Silkeborg GK

Danmarks Holmenkolluke

Under Made in Denmark 30. august til 2. september får det berømte hull 16 fra Himmerland sin midtjyske motsvarighet i hull 15 i Silkeborg, med plass til flere tusen tilskuere. Lille Bjørn er et vakkert par-3-hull designet av klubbens største stjerne, Thomas Bjørn, med tre nivåer på greenen, og der vinden og høyden på teestedet avgjør alt.

Her kommer det til å sitte tusenvis av tilskuere på tribunene som bygges opp rundt det naturlige amfiet. Slik kommer det også til å være ved hull 13, et kort par-4-hull der teestedet rykkes fram for å inspirere spillerne til å gå for den opphøyde grenen.

I det hele tatt er utsiktspunktene mange og gode i det bakkede skogslandskapet i Silkeborg, 4 mil vest for Århus.

— Så venter vi da også 100.000 tilskuere til Made in Denmark i år, forteller journalist og Silkeborg-medlem, Frits Christensen, til Golferen.

Til fjorårets turnering i Himmerland, 10 mil lenger nord, kom det 70.000 tilskuere. Frits mener at det først og fremst er Silkeborgs mer sentrale beliggenhet som vil gjøre at tilskuerantallet i år kommer til å bli såpass mye høyere enn det har vært på Himmerland.

Kombiner turnering og eget spill

Også norske golfpublikummere drar gjerne til Made in Denmark. Både for å se store stjerner som Thomas Bjørn, Danny Willet, med flere, i aksjon på nært hold fra fairwaykanten. Eller oppleve selveste «Big John» Daly traktere golfkøllene på banen og traktere sin gitar fra turneringens konsertscene.

Er du sugen på enda mer golf, pakker du med deg golfkøllene, og kombinerer årets Made in Denmark-turnering med en golfferie i nærområdet.

Midt-Jylland har gode golfklubber. Blant demt Silkeborgs nummer-2-bane, Silkeborg Ry Golf Klub, som Silkeborg GK overtok i 2013.

Ry har 18 hull mesterskapsbane i amerikansk stil pluss nihulls Pay&play-bane. De 1700 medlemmene er medlem av begge anlegg, og spiller fritt begge steder. Og får altså to helt forskjellige golfopplevelser innbakt i medlemskapet sitt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Danmakrs Holmenkolldag
AVSLAPPET OG FREDELIG: Hammel GK er en hyggelig og fredelig golfbane med noe vann i spill. Foto: Hammel GK

Norsk seier

Hammel Golf Klub er en vakker og velstelt golfbane som har hatt besøk av Nordic league. Det var i 2012, med Peter Kaensche som norsk seierherre

Vi spiller her en deilig sommerdag uten nevneverdig vind, og med akkurat passe mengde spillere på banen til at spillet flyter uten stopp. Vi kan nyte gleden uten noe som helst stress.

Ved Tange Sø, en 6 kvadratkilometer stor, kunstig anlagt innsjø for kraftproduksjon, ligger enda en naturskjønn åpenbaring: Tange Sø Golf Klub.

Golfklubben troner på en høyde over sjøen, med klubbhuset som det høyeste punktet. Herfra går banen i småkupert terreng, og beveger seg ned mot innsjøen. Det er billedvakre golfhull, som fortjener hvert eneste klikk du gjør med kameraet.

Fra Tange Sø tar tar det en halvtimes tid til Skanderborg Golf Klub, en klubb som kan skryte av å ha Danmarks mest fotograferte golfhull i hull 8. Det er et par-3 på 120 meter på toppen av banen, og med utsikt til Møllehøy i Ejerbjerge. Som med 171 meter er Danmarks høyeste punkt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Danmarks Holmenkollsøndag
MORSOM AVSLUTNING: Himmelbjerget GK avsluttes med et morsomt par-3-hull med mye større høydeforskjell enn det ser ut på bildet. Foto: John Krstoffersen

Men selv om Møllehøy offisielt er Danmarks høyeste punkt, er det rundt ti meter lavere Himmelbjerget mest kjent. Og her, like ved toppen, finnes en fantastisk hyggelig golfbane.

Himmelbjerg Golf Club møtes vi med stor vennlighet. Formann John Kristensen smiler fra øre til øre over at antall medlemmer har doblet seg de siste tre årene. Og det forstår vi godt; det er en morsom og til tider trang og kupert bane vi får oppleve.

Hull 18 er signaturhullet; et par-3-hull fra stor høyde mot en green der nede, og med vann foran. Hullet spilles lenger enn det ser ut i motvinden.

Godt har vi det også på vår base Knud Hule Badehotel. Alle banene vi besøker under maidagene i Midt-Jylland ligger rundt 20 minutter herfra .

Hotellet ligger ved bredden av en innsjø elven Gudenå renner gjennom, og har et kjøkken folk flokker til fra fjern og nær. Og nyter gourmetmat med nydelig utsikt over sjøen og opp til toppen av Himmelbjerget.

Danmarks Holmenkolluke
HOPP I SJØEN! Knud Hule Badehotel har sjøen like utenfor døren. Foto: Knud Hule

Les Mer: Golf Gudenaa