Rita kan forårsake ball-mangel

Orkanensesongen i det sørøstlige USA kunne føles godt på flere områder også i Norge, og preget både bensinpriser og nyhetsbildet. Orkanen Rita kan imidlertid få en helt uventet konsekvens: mangel på golfballer.

rita-kan-for-rsake-ball-mangel


TITLEIST PRO V1: Takket være Orkanen Rita kan denne populære golfballen bli mangelvare i vinter.

Orkanen Rita lot de amerikanske delstatene Texas og Louisiana virkelig få gjennomgå tidligere i september. En av byene som fikk en trøkk, var Orange i Texas, og det kan få uventede konsekvenser for golfere i Norge og resten av verden.

I Orange ligger nemlig selskapet DuPonts fabrikk for fremstilling av et stoff som heter Surlyn, og den fabrikken led «betraktelig skade» da Rita feide gjennom området. Fabrikken ble stengt 22. september og har fortsatt ikke åpnet igjen. Fabrikken har ikke en stabil energikilde for tiden, og frem til strømmen kommer på igjen, vil ikke selskapet engang kunne anslå hvor store skadene er.

Nå har det seg slik at Surlyn er viktig i produksjonen av skallet til en rekke populære golfball-modeller, og DuPont er, som patentinnehaver, eneleverandør av dette stoffet til Acushnet. Acushnet står blant annet bak merker som Titleist og Pinnacle, og er verdens desidert største leverandør av golfballer med en markedsandel på mer en 75 prosent.

Acushnet er nå i daglig kontakt med DuPont for å holde seg oppdatert på Surlyn-situasjonen. I mellomtiden har de trappet ned ballproduksjonen betraktelig, og bruker det de har av Surlyn på lager til å produsere Titleist Pro V1, Pro V1x, Titleist NXT Tour og DT SoLo, men ikke ved full kapasitet.

Dermed går det utover lagerbeholdningene av disse ballene — en beholdning som i følge selskapet bør holde i to måneder. Hvis det skulle ta lenger tid enn det for DuPont å reparere Surlyn-fabrikken sin, vil det imidlertid begynne å tømmes i butikkene. For oss her hjemme i Norge skjer dette heldigvis når det som oftest er minst fristende å gå en runde, men for dem som planlegger en golftur i vinter kan det være lurt å passe litt ekstra godt på ballene sine i tiden frem til det.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×