Fire norske spillere endte i Topp 10 i Swedish Golf Tours på Nøtterøy Golfbane. Stina Resen fra Oslo Golfklubb ble vår beste på tredjeplass, én plassering foran unge Celine Borge og Mariell Bruun.

Med Marita Engzelius fra Oslo GK på delt åttendeplass ble den nordiske Swedish Golf Tour-finalen en oppløftende affære for norsk damegolf.

Stina Resen avsluttet med en runde på tre under par, 69. Hun endte med det på -2 totalt, ett slag fra andreplassen og fire slag bak vinneren Sarah Nilsson fra Sverige.

tour-finalen

Også Celine Borge fra Vestfold GK avsluttet med tre under par, 69, og endte på totalscoren -1. Det ga delt fjerdeplass sammen med blant andre Mariell Bruun fra Larvik, GK, som hadde én under par, 71, siste dag.

Marita Engzelius fra Oslo GK hadde én over par, 73, lørdag, som ga totalscore på +1. Madelene Stavnar, Vestfold GK, ble nummer 16 med +4. Rachel Raastad fra Haga GK tok delt 17.-plass med +6 mens Tonje Daffinrud fra Vestfold GK kom på delt 22.-plass med +8.

Se også: Resultater fra Nøtterøy

Fredag: Bruun og Engzelius bra med

Før siste runde av Swedish Golf Tours finaleturnering er fem norske spillere i Topp 10 på Nøtterøy. Med Mariell Bruun fra Larvik GK og Marita Engzelius fra Oslo GK best på delt femteplass.

Det ser med andre ore ut til å gå mot en hyggelig norsk innsats i  Swedish Golf Tour-finalen på Nøtterøy-banen.

Larvik-spiller Mariell Bruun hadde en andrerunde på to over par, 74, mens Oslos Marita Engzelius kom inn på én under par, 71, fredag. Det gir duoen par før finalerunden, seks slag bak ledende Sarah Nilsson fra Sverige og to slag fra pallen.

Stina Resen tangerte klubbvenninne Engzelius’ 71-runde, og overnatter på delt sjuendeplass med +1. De to Vestfold-spillerne Celine Borge og Tonje Daffinrud deler tiendeplassen på +2 etter runder på henholdsvis tre under par, 69, og tre over par, 75.

Rachel Raastad fra Haga GK er delt 16 med +4, Vestfolds Madelene Stavnar delt 25 med +6.

Torsdag: Sterk norsk åpning

Det ble en flott norsk åpning i nordiske proffserien Swedish Golf Tours finale med fire norske spillere i Topp 10 på Nøtterøy. Med Mariell Bruun fra Larvik GK som vår beste på andreplass.

Mariell Bruun innledet Swedish Golf Tour-finalen med en runde på to under par, 70. Som gir andreplass, ett slag bak   Larvik-spillerens førsterunde inneholdt seks birdier, to bogeyer og én dobbelbogey.

Tonje Daffinrud , Vestfold GK, følger hakket bak på delt tredjeplass med -1 etter fem birdier og fire bogeyer. Rachel Raastad fra Haga GK er på delt sjetteplass med par etter å ha levert en åpning med tre hver av birdie og bogey. Marita Engzelius ligger ett slag etter henne igjen med +1 etter én birdie og to bogeyer.

Starten av andre runde fredag ble 15 minutter forsinket etter årets første nattefrost på Nøtterøy.

Før turneringen

13 norske spillere er på plass når den nordiske proffserien Swedish Golf Tour avslutter sesongen på Nøtterøy. Vestfold GKs Tonje Daffinrud har ambisjoner om å blande seg i tetstriden.

Tonje Daffinrud har med seg klubbvenninnene Celine Borge og Madelene Stavnar fra Vestfold GK i Swedish Golf Tour-finalen.  Fra Larvik GK kommer Mariell Bruun og Julie Loennechen.

Oslo GK har med  Marita Engzelius, Anna Krekling og Stina Resen. De øvrige norske utgjøres av Tina Mazarino, Kjekstad GK, Julia Myklebust, Ålesund GK, Rachel Raastad, Haga GK, samt Elisabeth og Katrine Tønnessen, begge Grimstad GK.

Tonje Daffinrud er først ut blant de norske med starttid klokken 08.00 torsdag. Vestfold-spilleren sikter høyt, forteller hun i en pressemelding fra NGF:

— Jeg gleder meg veldig til å spille og jeg syntes det er gøy å endelig ha turnering på hjemmebane. Jeg håper mange kommer ut og ser på. Banen er i fin stand etter forholdene og været ser ikke så ille ut heller. Jeg kjenner det er på tide med en norsk seier, og jeg skal gjøre mitt for at den pokalen blir min.

Utmerket bane til Swedish Golf Tour-finalen

Daglig leder i Nøtterøy Golfklubb, Peter Johansson, garanterer en spektakulær turnering, uansett om man er deltaker eller tilskuer:

Banemannskapene og de frivillige har gjort en kjempejobb. Banen er i utmerket stand, så Nordens beste damer kan se frem til en flott avslutning på årets Swedish Golf Tour.

Turneringen er et samarbeid mellom Swedish Golf Tour, Norges Golfforbund og Nøtterøy Golfklubb, og omfatter 54 hull over tre dager fra torsdag 27. til lørdag 29. september.

Swedish Golf Tour er en nordisk turneringsserie for profesjonelle golfere med 13 turneringer i 2018, hvorav to i Norge. Totalt spilles det om 2,25 millioner kroner (2,45 millioner svenske kroner). 49 spillere er med i med  finalen på Nøtterøy Golfklubb, som har 368.000 kroner (400.000 svenske kroner)i premiepotten.

De norske spillerne har ikke akkurat rent ned den nordiske kvinne-touren denne sesongen. De fleste har deltatt i én turnering, noen i to turneringer mens to spillere har vært med i tre turneringer.

Før Swedish Golf Tour-finalen er Celine Borge fra Vestfold GK den beste norske på rankingen med 21.-plass etter å deltatt i tre av de elleve turneringene denne sesongen. Tonje Daffinrud har deltatt i én turnering, og er nummer 34 på rankingen.