Foto: Mizuno

Før Honda Classic hadde Keith Mitchell bare vunnet én eneste turnering på minitouren som profesjonell i 2014. Søndag avgjorde han med en lang putt på siste hull. SE VIDEO

Putten gjorde at 27-åringen fra Georgia ble en svært overraskende vinner i den første turneringen i PGA-tourens Florida swing med -9, ett slag foran Brooks Kopeka og Rickie Fowler.

Etter triumfen var det en reflektert Mitchell som snakket med pressen om det å avslutte med å sette en lang birdieputt. Og på den måten unngå et omspill mot to av de tøffeste konkurransemenneskene på touren :

—  Jeg regnet ikke med at det var meg det skulle skrives store ord om, fordi jeg bare har vært her ute (på PGA Tour) i ett år. Og jeg sier ikke det i negativ betydning. Det er mer et følelsesuttrykk om at alle må starte et sted, alle får en første seier et eller annet sted, og jeg ville at dette skulle bli min.

Se Mitchells vinnende putt

Se høydepunkter fra siste runde

Svenske Jonas Blixt ble beste skandinav på delt 36.-plass med +1.

Se også: Resultater fra Honda Classic

Overaskende vinner med overraskende bag

Vinnerne på PGA Tour, og på andre store tourer, har normalt brorparten av utstyret fra en og samme leverandør. Keith Mitchell har imidlertid foreløpig litt herfra og litt derfra av utstyr.

Driver: Mizuno ST190 9,5 grader, Project X HZRDUS T1100-skaft

Fairwaywooder: Titleist 917F2 16,5 grader og Titleist TS2 21 grader, Mitsubishi Tensei CK Blue 90X-skaft

Jernkøller: Mizuno MP-18 (4-PW), True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100-skaft

Wedger: Titleist Vokey SM7 50 og 54 grader, Titleist Vokey Proto 60V 59, True Temper Dynamic Gold Tour Issue S400-skaft

Putter: TaylorMade Spider X

Ball: Titleist Pro V1