10. desember 2023 12:33
Eventyrforfatter H.C Andersen kunne neppe skrevet en mer spennende avslutning på Nordic League-turneringen på Odense Eventyr Golf fredag da Aksel Olsen burde vunnet i ordinært spill.

Tinderbox Charity Challenge endte med jubel til danske Peter Launer Bæk etter birdie på første omspillshull. Men også uten stor fortvilelse for Aksel Olsen. Den andre andreplassen på rad på Nordic League gir nemlig Aksel Olsen opprykk til Challenge Tour, med 99 prosents sikkerhet.

I følge rapportene fra Odense var Aksel Olsen svært nær ved å vinne i ordinært spill. På siste hull hadde han bare en kort putt for birdie. Men da ballen bestemte seg for å ta en tur rundt hullkanten framfor å falle i,  måtte alså turneringen avgjøres med omspill mellom siddisen og Bæk.

Tinderbox Charity Challenge

Bittersøt andreplass

På sin Facebook-profil oppsummerer Aksel Olsen den bittersøte smaken av å tape omspillet, men styrke mulighetene for opprykk:

— I dag tapte jeg i play-off  for å få andreplass to uker rad. Det gir alltid et stikk å tape. Imidlertid er ett steg nærmere for å få challengetour-kortet for 2019, som er det som betyr noe. SÅ jeg føler ikke at det er riktig å være for opprørt (over det tapte omspillet). Men likevel: Det stikker.

 Andreplassen var verdt 45.350 kroner (4720 euro) til Olsen . Som bragte ham til 341.000 kroner (35.512 euro) totalt på andreplass på Nordic Leagues pengeliste.

Med fire turneringer igjen av sesongen har Stavanger-spilleren allerede spilt inn rundt 80.000 kroner mer enn det som var nødvendig for å rykke opp etter forrige sesong. Årets opprykket er etter vår mening rimelig sikkert. Skjønt, i golf kan man aldri ta noen ting for sikkert ...

Knud Andreas Krokeide fra Asker GK kom forøvrig på delt 21.-plass i Tinderbox Charity Challenge med -2 etter 72-71-71, Jørgen Winther fra Moss & Rygge GK brukte ett slag mer på delt 29.-plass etter 71-72-73.

Se også: Resultater fra Odense


Runde 2: Olsen ett slag bak teten før finalen

Stavanger-spilleren har to runder på tre under par,69, og deler andreplassen med svenske Felix Pålsson. Duoen er ett slag bak Robert S. Karlsson fra Sverige før siste runde i danske Odense.

Jørgen Winther fra Moss & Rygge GK og Knud Andreas Krokeide fra Asker GK fra er også brukbart med i Tinderbox Charity Challenge med -1 på delt 21.-plass etter runder på henholdsvis 71-72 og 72-71.

De øvrige norske i feltet misset cutten. På Nordic Leagues Order of Merit, der de fem beste rykker opp til Challenge Tour neste sesong, er Aksel Olsen beste nordmann på andreplass.

Etter Tinderbox Charity Challenge gjenstår det fire turneringer på Nordic League før sluttstrek for sesongen settes på Barsebäck i Malmö lørdag 13. oktober.

 

 

Kommentarer