Nytt golfutstyr eller golfferie? Et forbrukslån kan hjelpe deg!

Norges Golfforbund ble etablert like etter andre verdenskrig, nærmere bestemt i 1948. Men, visste du at golfen slik vi kjenner den stammer fra Skottland? Her har det blitt spilt i mange hundre år. Faktisk er den første skriftlige kilden datert 1457.

Golf er en flott og sosial sport, som attpåtil kan gi noen fantastiske naturopplevelser. I likhet med de fleste idretter kreves det noe utstyr, og dette kan være kostbart. Har du spilt en stund, drømmer du kanskje også om å dra på en golfferie og oppleve berømte baner i utlandet? Et forbrukslån kan være løsningen.

Forbrukslån – penger til det du trenger

Det er nå engang slik at det til tider dukker opp et behov for mer penger enn det du har tilgjengelig. Det kan være en bil som må repareres eller et bad som må pusses opp. Det kan også være utgiftene til det nødvendige sportsutstyret.

Et forbrukslån er for mange løsningen. Det er både fordi lånebeløpet er fleksibelt, ned i noen få tusen og opp til så mye som en halv million, men også fordi långiveren ikke spør deg om hva du skal bruke pengene til. En annen stor fordel med et forbrukslån er det ikke kreves noen sikkerhet for lånet.

Den nødvendige kredittvurderingen

I Norge kommer du ikke unna en kredittvurdering dersom du søker om å låne penger. Det er denne långiveren bruker til å avgjøre om de ønsker å låne deg penger, hvor mye og, ikke minst, til hvilken rente. I kredittvurderingen sjekkes det opp hvilke inntekter du har, utgifter og annen gjeld samt om du har noen betalingsanmerkninger.

Dersom du tidligere har fått anmerkninger for manglende betaling, vil du ikke kunne ta opp ny gjeld. Uten slike anmerkninger, vil det være forholdet mellom inntekt og gjeld som er avgjørende. Du må tjene nok penger til å betjene utgifter og avdragene på det lånet du søker om.

Renter, nedbetaling og gebyr

Et forbrukslån skal betales tilbake med renter og gebyrer. Kostnadene ved et lån vises gjennom den effektive renten. For å se hvilke banker som tilbyr lavest rente, kan du ta en titt på oversikten Matchbanker har laget. Det er en oppdatert låneliste over lån på markedet nå. Så slipper du å søke hos banker med dårlige vilkår.

Nedbetalingstiden på lånet avhenger av hvor mye du låner, men ligger normalt på alt fra ett år til fem år. Noen banker tilbyr også en nedbetalingstid på opptil 12 år. Vær dog oppmerksom på at desto lengre tid du bruker på tilbakebetalingen, desto dyrere blir lånet ditt da renten løper i hele perioden.

Slik søker du

For å søke om forbrukslån i Norge må du som minimum ha fylt 18 år. Husk at de ulike bankene kan ha forskjellig krav til alder. Noen har, for eksempel, satt aldersgrensen til 23 år.

Videre må du ha inntekt slik at du kan betjene lånet dersom det blir innvilget. Mange banker krever også at du står oppført med adresse i Folkeregisteret og at du har et norsk mobilnummer.

Søknaden utfylles og sendes inn på nettet. Dersom du blir spurt om ytterligere dokumentasjon, kan du skanne inn og sende dette via nettet. Får du et tilbud du ønsker å si ja til, signerer du trygt med din personlige BankID.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 30. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×