Søndag ble første serieomgang i pilotsesong av NGF Klubbserien avviklet med 72 seksmannslag i sving på Sør-Østlandet.
ngf-klubbserien-sl-tt-i-gang

HISTORISK SERIESTART! Den første gruppen i et seriespill i NGF-regi er klar til å slå ut i 1. divisjonskampen mellom Moss og Rygge GK og Onsøy GK på Evje Golfpark. Til venstre de to lagenes kapteiner Magnus Martinsen (Onsøy) og Dagfinn Johnsen (Moss og Rygge). Videre, fra venstre, første fourballmatch: Ole Kristian Arnesen, Onsøy, de to Moss og Rygge-spillerne Thomas Solberg og Lars Erik Kure mens Onsøys Calle Bonnier har pegget opp og er klar til å feie ballen avgårde.

ngf-klubbserien-sl-tt-i-gang

ngf-klubbserien-sl-tt-i-gang

ngf-klubbserien-sl-tt-i-gang


30 golfklubber meldte sin interesse til å stille med lag i inntil tre divisjoner da golfforbundet sendte ut invitasjon til pilotsesongen avNGF Klubbserien tidligere i år.

Da antallet påmeldinger ble talt opp i begynnelsen av mai, stod 72 lag på blokken fordelt på fem puljer i 1. divisjon, fem i 2. divisjon og tre puljer i 3. divisjon.

Seks spillere er involvert på hvert lag per kamp, og det spilles fourball match i de to øverste divisjonene og tomanns scramble match i 3. divisjon.

Enkel serie

NGF Klubbserien spilles som enkel serie med fordeling mellom hjemme- og bortekamper, med siste serierunde 1. september.

I pilotsesongen er divisjonene satt sammen etter handicap, mens puljene er fordelt etter geografi.

1. divisjon er for spillere med inntil 12 i handicap, 2. divisjon går fra 12,1 til 26,0 mens 3. divisjon er fra handicap 26,1 til 36,0.

Se også:
Terminliste og tabell 1. divisjon
Terminliste og tabell 2. divisjon
Terminliste og tabell 3. divisjon

Vi gjør oppmerksom på at ansvarlig redaktør Jan E. Espelid i Golferen.no også er NGFs prosjektleder for NGF Klubbserien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.