Mikkelsen kjempet seg til andresteget

Siste runde av førstesteget i Texas ble en hard batalje der bare fem mann kom seg under par. Joakim Mikkelsen var +3 for dagen, som holdt til å komme greit videre til andresteget 13. til 16. november.

mikkelsen-kjempet-seg-til-andresteget-


VIDERE TIL ANDRESTEGET! Under tøffe forhold på The Lakes at Castle Hills i Lewisville i Texas kjempet Joakim Mikkelsen seg til en plass i andresteget midt i november.

mikkelsen-kjempet-seg-til-andresteget-

mikkelsen-kjempet-seg-til-andresteget-


MIKKELSENS VEI MOT PGA-TOUREN
Joakim Mikkelsen måtte gjennom forkvalik på The Golf Club of Dallas i september, der han ble andremann.

Første kvalfiseringssteget spilles over fire runder i totalt 13 kvalik-turneringer mellom 16. og 27. oktober. Fra hver av disse går 18 – 21 spillere videre til andresteget, som spilles i seks forskjellige turneringer mellom 13 til 17. november.

Hvor mange som går videre fra andresteget avgjøres gjennom et sinnrikt system basert på resultater og ranking på spillere som går rett inn i andresteget og finalesteget.

Finalesteget spilles på PGA West i Florida over seks runder fra 28. november til 3. desember. Der vil de 25 beste, og like, få kortet til PGA-touren 2013.

mikkelsen-kjempet-seg-til-andresteget-— Q-School er slitsomt. Det var svært vanskelig i dag. Jeg fikk en god start, men gikk så på noen skreller, sier en svært fornøyd Joakim Mikkelsen til joakimmikkelsen.com

Med én under par totalt endte Mikkelsen på delt niendeplass, to slag fra andreplassen og fem bak vinneren Jace Long.

The Lakes at Castle Hills i Lewisville, Texas, bød spillerne opp til svært krevende dans med lave temperaturer i sterk vind.

Mikkelsen åpnet imidlertid bra, og var -2 etter fire hull. «Men Mikkelsen skulle få litt mer å bryne seg på utover runden,» skriver hans nettsted.

Fra hull 5 og inn ble det nemlig sekse bogeyer og én dobbel samt to birdier, den siste på det aller siste hullet. Uten at den fikk betydning; grensen for å gå videre til andresteget endte på +1.

Også svenske Henrik Norlander kom seg videre på delt andreplass med -3.

Se også: Resultater fra Texas


Runde 3:
Eagle reddet dagen for Mikkelsen

Med fire under par totalt er Joakim Mikkelsen delt sjettemann på The Lakes at Castle Hills, fire slag bak ledende Jace Long.

Den avsluttende eagelen bør sørge for at drammenseren drar dette i land, og blir blant de 18 beste og like som går videre til andresteget av PGA-kvaliken.

Etter tre runder har Mikkelsen tre slag ned til streken. Men det er slett ingen hodepute. Det er meldt fortsatt vanskelige forhold, så Joakim er foreberedt på at det slett ikke blir noen tur i parken å gå videre.

— Jeg er veldig fokusert og veldig klar over at det er langt frem, sier han i sin oppsummering av torsdagens runde på sitt nettsted.

Foruten eagelen på hull 18, innehold scorekortet hans tre birdier, to bogeyer og én dobbel.

Det er også verdt å merke seg at han fikk ukens første treputt på det 170 meter lange hull 3, og fikk en ny treputt som endte med dobbeltbogey to hull senere.

Joakim Mikkelsen går ut i tredje siste gruppe klokken 17.25 norsk tid fredag.


Runde 2:
Skarpt nærspill sendte Mikkelsen oppover

Under tøffe forhold i Texas gikk Joakim Mikkelsen tre under par på andrerunden i PGA-kvaliken, og avanserte til femteplass. Selv takker han nærspillet.

— Det var en bra runde under tøffe forhold i dag. Nærspillet var skarpt, skriver han på Twitter.

Andrerunden inneholdt fem birdier og to bogeyer. Hvorav den ene kom på samme hull som han gjorde trippel på første dag: Hull 9.

— -3 og femteplass, men det er fortsatt mye golf igjen, konstaterer drammenseren.

Med -3 er Mikkelsen tre slag bak ledende Jaxon Brigman fra USA. De 18 beste og like etter fire runder går videre til andresteget, som starter 13. november.

Onsdag går Joakim Mikkelsen ut klokken 17.25 norsk tid på hull 1.


Runde 1:
17 gode hull for Mikkelsen

Joakim Mikkelsen spilte kanongolf i 17 hull, var -3 og i delt ledelse i PGA-kvaliken i Texas. Han avsluttet med trippelbogey, endte dagen på par, og ligger på delt 17.-plass.

Drammens-golfer og nyslått proff av året, Joakim Mikkelsen, startet førstesteget i PGA-kvaliken i Lewisville, Texas, på hull 10 på The Lakes at Castle Hills.

Etter glimrende spill med tre birdier på sine første ni og to hver av birde og bogey deretter, stod han på siste utslag med tre under par i sekken.

På det siste hullet «skar det seg» for Mikkelsen i følge hans nettside, og hullet endte med en sur trippel og dermed par for dagen.

Det gir delt 17.-plass, der de 18 beste og like går videre til andresteget etter fjerde runde fredag.

— En vindfull dag. Må holde ballen lavt, og kontrollere den, oppsummerer Mikkelsen på sin Twitter-konto.

Turneringen ledes med ett slag av amerikaneren Luke Symmons på -3. Onsdag starter Mikkelsen klokken 17.45 norsk tid på hull 1.

Joakim Mikkelsen kvalifiserte seg til førstesteget ved å bli nummer to i forkvaliken i Dallas i september.

Les også: Forkvaliken – Mikkelsen lett videre

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: WM Phoenix Open Med Viktor Hovland (9. - 12.februar )

  DP World Tour :Singapore Classic med Kristian Krogh Johannessen (9. - 12.februar )

  Challenge Tour: Dimension Data Pro-Am  med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen (9. - 12.februar )

  Korn Ferry Tour: Astara Golf Championship presented by Mastercard med ristoffer Ventura (9. - 12.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya LDIES OPW

 • Ladies European Tour: Lalla Meryem Cup med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (9. - 11. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.