Det blir ingen norsk kvinne som setter den avgjørende putten i Solheim Cup på Inverness Club i Ohio sjette september. Europakaptein Catriona Matthew fant nemlig ikke plass på laget for nummer seks på europarankingen, Marianne Skarpnord fra Moss & Rygge Golfklubb.

Catriona Matthrew viste fram en liste med både velkjente navn og mer ubeskrevne blad da hun presenterte Team Europe for 2021-utgaven av Solheim Cup etter majorturneringen i Skottland. Alle tre plassene som kapteinens valg gikk til rookies, altså debutanter.

De tre som får stille på startstreken i Solheim Cup for første gang er Irelands Leona Maguire, Finlands Matilda Castren og Denmarks Nanna Koerstz Madsen.

Castren blir den første finske spilleren i Solheim Cup-historien, mens Maguire blir den første irske.

Svensk retur

28 år gamle Madelene Sagström fra Sverige var med i Team Europe i 2017, og spilte seg inn i 221-troppen med delt andreplass i helgens majorturnering på Carnoustie.

De seks kapteinens valg blir supplert med Danmarks Emily Kristine Pedersen og Englands Georgia Hall, som kvalifiserte seg gjennom Solheim Cup-poeng.

I tilleg kommer svenske Anna Nordqvist,tyske Sophia Popov,engelske Charley Hull og spanske Carlota Ciganda med på laget. De fikk plass på Inverness Club i Toledo, Ohio gjennom sine Rolex Women’s World Golf Rankings.

Les mer: Solheim Cup 2021