Marianne Skarpnord endte damenes europatour i Kina på samme plassering som hun startet siste runde. To under par, 70, ga sjetteplass.

Sjetteplassen kom etter fire birdier og to bogeyer, og betyr at hun avanserte til 14.-plass på pengelisten før tourfinalen i Dubai 9. til 12. desember.

Totalt har 29-åringen spilt inn en drøy million kroner på europatouren samt ytterligere 300.000 på den australske touren.

Det betyr  at uansett hvordan det går i Dubai, blir 2015 en gedigen opptur for Moss og Rygge-spilleren, som også er tatt ut på Europas lag i The Queens-turneringen.

Tonje Daffinrud avsluttet med én under par, 71, for -2 og delt 31.-plass, hennes beste turnering siden hun kom tilbake til europatouren etter skade.

Turneringen ble vunnet av Xiyu Lin på -13, to slag foran landsmanninne Jing Yan. Shnashan Feng sørget for at pallen ble helkinesisk.

Se også: Resultater fra Sanya

Runde 2: Nakkeplaget Marianne stod fram, delt sjette før siste runde

Lørdag var det Marianne Skarpnords tur til å vise seg fram på damenes europatour i Kina. Med fire under par, 68, avanserte hun til delt sjetteplass før siste runde.

Lørdagens scorekort var trist til å begynne for Marianne Skarpnord med bogey på hullene 1 og 5.

— Jeg var umenneskelig trøtt på morran i dag og hadde en veldig ugrei nakke, så det tok litt tid før jeg våkna og nakken løste opp, forteller hun til Golferen.no.

Men fra hull sju av endret det seg, og på de siste ni trillet birdiene inn.

— Jeg slo en del bra slag, et par helt nærme (hullet) og satte også noen fine putter, oppsummerer 29-åringen de siste 12 hullene på Yalong Bay Golf Club i Sanya helt sør på Hainan-øya.

Med -2 i bagasjen fra fredagens åpningsrunde har Moss og Rygge-spilleren -6 totalt- Det gir delt sjetteplass, fire slag bak ledende Kusuma Meechai fra Thailand.

Daffinrud fikk slite

Tonje Daffinrud hadde en litt tyngre dag lørdag, der hun kom inn på tre over par, 75, for dagen etter tre birdier, fire bogeyer og én dobbel, som kom på hull 2.  Det gir -1 totalt og et fall på 26 plasseringer til delt 30.-plass.

Også Caroline Martens avsluttet med en 75-runde. Med 78 slag fredag ble det +9 totalt, seks slag bak cutstreken.

Runde 1: Tonje i toppen, ett slag bak teten

I sin andre turnering etter skade åpnet Tonje Daffinrud med fire under par, 68, på damenes europatour i Kina. «God følelse i dag», forteller hun til Golferen.no.

Tonje Daffinruds scorekort fra første runde av Sanya Ladies Open helt sør på Hainan-øya i Kina inneholdt fire birdier og resten par.

— Jeg hadde en god følelse i dag. Jeg spilte veldig stabilt og bra fra tee til green, noe som gir meg mange sjanser. Og putteren var bra i dag! oppsummerer Tønsberg-jenta fire under par 68-runden.

Det gir henne delt fjerdeplass med fire andre jenter, ett slag bak ledertrioen Amelia Lewis fra USA og thaiduoen Thidapa Suwannapura og Pavarisa Yoktuan.

Kan gi nesten full gass

Kina-turneringen er bare den andre turneringen siden skade i håndleddet satte henne ut av turneringsgolf i over fire måneder. Debuten i India endte i delt 40.-plass med +13. Er hun nå, to uker senere, fullt restituert?

— Jeg er 100 prosent når jeg er på banen. Jeg spiller bare med tape rundt håndleddet for å være sikker, forteller hun, og legger til det stort sett bare er på trening at hun må ta hensyn til at hun har vært skadet i så lang tid.

— Jeg må ta hensyn i forhold til treningsmengden, spesielt på drivingrangen. Rundt én bøtte om gangen er maksimum. Jeg må også ta forbehold med wedge-trening, men bortsett fra det er alt normalt og bra, forsikrer 24-åringen.

Også Skarpnord godt med

Marianne Skarpnord fikk også en bra åpning i på Yalong Bay Golf Club i Sanya med to under par, 70.

Moss og Rygge-spilleren hadde også fire birdier på scorekortet, men også to bogeyer midt i runden, som gir delt 15.-plass før helgespillet.

Caroline Martens slet på sin runde, og kom inn på seks over par, 78, etter to birdier, tre bogeyer, én dobbelbogey og én trippelbogey, noe som gir delt 111.-plass.