Foto: Tristan Jones

Ingen av de fem norske i Q-School-finalen på La Manga i Spania klarte å sikre beste europetour-kaetegorti for 2022-sesongen. Men både Madelene Stavnar og Maiken Bing Paulsen vil få plass i majoriteten av neste sesongs turneringer.

De 20 beste etter siste runde mandag fikk Kategori 11, som gir plass i de aller fleste turneringene i 2022-sesongen av Ladies European Tour.

De som endte på plass 21 til 50 fikk LET-kategori 15,og kan også se fram til å få plass i en god del europaturneringer. kommende sesong. Blant dem finner vi altså Madelene Stavnar fra Vestfold GK, som endte på delt 29.-plass med +4 og Maiken Bing Paulsen fra Drammen GK på delt 39.-plass med +7.

BEDRE RANKING: Maiken Bing Paulsen vil få plass i de fleste europa-turneringene også i 2022. Foto: Tristan Jones

Plasseringene betyr at begge havner så høyt i kategori 15 at  de kommer tll å få plass i en veldig stor andel av turneringene i kommende sesong.

— Virkelig fint å avslutte sesongen med 29.-plass i Q-school. Dette gir meg en veldig god kategori på LET neste år. 2021 har vært et bra år for golfen min, og jeg kan ikke vente med å se hva 2022 bringer.

Madelene Stavnar på Instagram

Spillerne som havnet utenfor Topp 50, men klarte cutten i Q-School-finalen, fikk kategori 18. Der finner vi Michelle Forsland fra Oppegård GK, som endte på delt 62.-plass med +12.

Finalen ble spilt over fem runder, med cut etter fire runder.

Dorthea Forbrigd fra Oslo GK misset cutten med ett slag på +9. Tina Mazarino fra Haga GK misset cutten med ni slag på +17.

Gabriella Then fra USA vant LET Q-School på -12, fire slag foran svenske Lena Pettersson.

Se også: Resultater fra La Manga