Selv om det er midt i mars er sesongen fortsatt langt unna. Heldigvis er det mulig å komme seg ut av landet.
m-te-golfsesongen-

SÅNN SKAL DET SE UT: Golfsesong, slik den arter seg på mallorcanske Son Gual.

m-te-golfsesongen-

IRLAND ER ÅPENT: … men fargene ser nok dessverre ikke slik ut på denne tiden av året.

Golferen tok en liten ringerunde til noen reisebyråer. I første omgang hadde vi håpet å få brukt påsken til å varme opp golfsvingen før sesongen, men alle vi snakket med var enig om at det ikke var optimalt. Ikke slik å forstå at det ikke lar seg gjøre …

– Men det er kjempedyrt, sier Roger Lode i Din Golfreise.

Og både Mikael Löfström hos Golfbutikken til Ola Axelsson og Steinar Langseth hos SponsorLink gir ham rett i det.

Dyre flybilletter
Det er særlig flyprisene som trekker opp. For selv om det er mange som ringer på jakt etter et godt tilbud, så trekker de seg når de får høre at flybillettene alene koster 5000 kroner stykket. Når kost, losji og greenfee kommer i tillegg, blir det fort voksen pris.

Löfström understreker imidlertid at påsken stort sett er dyr over hele Europa, ikke bare hos flyselskapene.

Han kan videre fortelle at det er full fart hos dem i mars, men at de aller fleste som reiser med dem nå, bestilte før jul. Alle pakkene de tilbyr i denne perioden er fulle, men Golfbutikken kan fortsatt hjelpe folk med frittstående turer til for eksempel Tyrkia, Portugal og Tunisia.

Særlig Tunisia kan være et rimelig alternativ hvis flybillettene spiser for mye av reisebudsjettet, sier han. Det er rimeligere enn det meste av Europa, og tilbyr grei golf på et lite knippe baner.

Verd prisen?
Selv om flybillettene er dyre, så kan det hende de solhungrige nordmenn synes det er verdt det.

Roger Lode er selv i Tyrkia når vi når ham på telefonen, og kan fortelle at været er “100 prosent”. Noen-og-tyve varmegrader, sol og helt vindstille. Rimelig perfekte golfforhold, med andre ord.

Og hvis man er villig til å betale det det koster, eller man klarer å finne rimelige flybilletter på egen hånd, ligger det mange gode golfdestinasjoner og venter.

Sponsorlink har nylig oppdatert nettsidene sine med tilbud på reiser til blant annet Murcia i Spania og Lisboa-området i Portugal, og Langseth kan fortelle at han nylig har satt sammen en Spania-tur for noen som ikke lot seg avskrekke av flyprisen.

– Ellers letter det litt etter påske, sier han, og sikter til at det blir rimeligere da.

Og hvis snøen blir liggende så lenge som det kan se ut nå – noe meterologene ikke akkurat avviser – så er det fortsatt mulig å smugstarte sesongen så sent.

Alternativ uten solgaranti
Til dem som bare vil starte golfsesongen med en gang, og ikke er avhengig av sol og varme for å gjøre det, kan han tilby turer til irske Dublin eller til Selsdon Park ved London.

– Der spiller de på sommer-greener nå, sier han, men innrømmer at det gjelder å kle seg litt godt når man skal prøve.

En stor fordel med det, er at det kan være lettere og rimeligere å få tak i flybilletter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.