Foto: Jan E. Espelid

To ganger har Lee Westwood gått på en hjerteskjærende smell, og tapt majortittelen helt på tampen. «Men jeg har fortsatt en majorseier i meg», sier 42-åringen til Golferen.no.
lee-westwood-ser-bare-fremover

HAR MÅLET I SIKTE: Selv om Lee Westwood fylte 42 år i april har han solid ambisjon om å abdisere som »Den beste spilleren som aldri har vunnet en major»

lee-westwood-ser-bare-fremover

POPULÆR: Rekken var lang av publikummere som ville bli tatt bilde av sammen med en verdensstjerne.

lee-westwood-ser-bare-fremover

STOLT ØYEBLIKK: Fredrik Lind fra den norske Bushnell-distributøren, Chrisco Sport, var blant de heldige som ble foreviget sammen med Lee Westwood.

Bushnell, en sponsor av Lee Westwood de tre siste årene, har invitert kunder, ansatte og et knippe golfjournalister til et møte med verdensstjernen. Og til å se ham i aksjon med køllene.

42-åringen fra Worksop, en halvtime øst for Sheffield, annonserer slag med draw og fade eller høye og lave ballbaner, med de godt over 20 forskjellige køllene han plukker fra før hver turnering.

Proffene velger køller etter banen, og Wedgewood viser fram en 54-graders gap-wedge, der det er skrevet et firetall med tusj.

Det betyr at den hører med i hans firewedgers oppstilling, mens han bruker en annen 54-grader i turneringer der han bare har tre wedger i bagen.

— Jeg vil vinne mer i år. Jeg vant i Indonesia (på asiatouren i april), og jeg kan vinne igjen, sier han om det å hele tiden sette sammen bagen forskjellig avhengig av banen.

Vil vinne majorturnering

Etter at Colin Montgomerie har begynt å dra på årene, troner Lee Westwood øverst som den beste spilleren som aldri har vunnet en majorturnering.

Han klatret til topps på verdensrankingen høsten 2010. Etter å ha blitt vippet ned, inntok han toppen nok en gang våren 2011, og han har spilt i ni Ryder Cup.

— Nå vil jeg vinne en major, det er tre igjen i år. U.S.Open-banen (Chambers Bay i Washington) passer meg veldig bra.

— Og så er det jo (The Open i) St. Andrews igjen, og det er jo alltid spennende, smiler han.

Smilte gjorde han imidlertid ikke verken i U.S. Open 2008, da han misset en putt for omspill, eller i The Masters 2010, der han måtte konstatere at ledelsen siste dag krympet og krympet, for så å forsvinne helt.

Tøffere i Ryder Cup

Westwood sier, halvt spøkefullt, at det blir lettere for ham å vinne en major enn for Europa å fortsatt dominere i Ryder Cup.

Og 42-åringen bør ha en viss bakgrunn for å uttale seg: Av de ni Ryder Cup han har spilt siden Valderrama i 1997, har Europa vunnet sju.

— Men nå er det så mange unge, amerikanske spillere på vei opp; Rickie Fowler, Jordan Spieth og flere, så det blir veldig tøft for oss i USA neste høst.

— Hva med den siste seieren mot USA (Europa vant 16½ — 11½ på Gleneagles i 2014)? Skyldres resultatet deres kaptein eller vår?

— Ingen kommentar, sier Westwood, politisk korrekt. Kroppsspråket avslører imidlertid at han nok ikke er helt uenig med dem som mener USA-kaptein Tom Watson gjorde en slett jobb i Skottland.

Har tro på olympisk golf

Selv om Ryder Cup er verdens største golfturnering målt i interesse, tror ikke Westwood at flere lagturneringer er veien å gå for å få golf høyere på listen hos verdens sportspublikum.

— Jeg tror egentlig det er nok laggolf som det er, og jeg tror publikum liker best å se oss kjempe individuelt og score lavt.

— Da tror jeg faktisk mer på golfutviklingen som følge av OL. Selv om majorturneringene nok kommer til å forbli det største i golf.

Det største. Og det verste.

Da Westwood ble profesjonell i 1993 gikk de første årene relativ ubemerket hen, og han var en spiler som levde mer i det stille.

Godt inn i 1997 fanget imidlertid tre kjappe seiere oppmerksomheten på begge sider av Atlanteren, og gjennombruddet var definitivt da han den høsten fikk plass i Ryder Cup.

— Men det største var nok likevel det å bli nummer én i verden, svarer han på spørsmålet om hva som er karrierens tre høydepunkter så langt.

— Etterfulgt av da jeg slo Greg Norman i omspill (i Australian Open 1997), da han var nummer én i verden.

— Og på tredjeplass setter jeg siste dag på Medinah (i Ryder Cup 2012, da Europa tok igjen USAs 10-6 ledelse og vant 14½ — 13½).

— Og det verste øyeblikket i karrieren?

— Å tape på Brookline (i Ryder Cup 1999)! kommer det lynkjapt om det som i ettertid er blitt kalt Battle of Brookline., og der frontene fortsatt er steile etter amerikanernes oppførsel på hull 17 da Justin Leonard hullet en gigantputt siste dag.

Se også: Lee Westwood hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.