Med totalt ni over par på tredje og fjerde runde bar det rett ut av LPGA-kvaliken for Marita Engzelius. Caroline Westrup avsluttet med en 68-runde, og fikk begrenset LPGA-status.
-laquo-game-over-raquo--for-engzelius-

MÅ SE LANGT ETTER LPGA: Svake runder fredag og lørdag sendte Marita Engzelius fra Oslo GK ut av LPGA Qualifying Tournament på LPGA International Golf Course i Daytona Beach, Florida.

-laquo-game-over-raquo--for-engzelius-

Turnering: LPGA Qualifying School Stage III
Dato: 4. – 8. desember
Bane: LPGA International, Daytona Beach, Florida (Champions- og Legends-banen)
Format: 90 hull slagspill, cut etter 72 hull ved de 70 beste og like, de 20 beste får tourkortet til LPGA
Norske deltakere: Marita Engzelius og Caroline Westrup

Rapportene forteller at dårlig sving og uflaks ødela fredagens fem over par 77-runde for Marita Engzelius.

Lørdagens runde var bra, men endte bare ett slag bedre. Noe caddie og bror Haakon karakteriserer som utrolig.

Med åtte over par totalt etter 74-69-77-76 ble det 102.-plass etter fire runder, mens cutten for de 70 beste og like gikk ved +3.

Etablerer seg på Bay Hill

Selv om Engzelius mislyktes denne gangen, gir hun ikke opp håpet om en karriere som LPGA-spiller. Det blir Symetra Tour i 2014, der målet er topp-10 og avansement til LPGA etter endt sesong.

Hun har derfor etablert seg i leid leilighet ved Bay Hill i Orlando. Der har hun også medlemskap, og blir klubbvenninne av Suzann Pettersen også der.

— Med 365 dager i året med golfvær og perfekte treningsfasiliteter, samt kun én tour å fokusere på, er det bare å glede seg til neste år, skriver caddiebror Haakon i en e-post.

Westrup endte topp-45

Med +2 klarte Caroline Westrup cutten med ett slags margin. Det skulle imidlertid vise seg at det ble for tøft for Bærums-spilleren å komme seg til topp-20 i søndagens finalerunde.

Med 69-74-75-72-68 endte hun på delt 32.-plass med -2, fire slag bak avansement til LPGA-touren for 2014.

Også topp-45 får en LPGA-kategori, men den gir ikke plass i så veldig mange turneringer.

Det fikk ikke minst Marita Engzelius erfare i år. I fjor misset hun LPGA-kortet med ett slag, og fikk dermed beste ranking i topp-45-kategorien.

Med det ble hun forespeilet rundt ti starter på LPGA-touren i 2013. Hun fikk fire … og misset cutten i alle.

Jaye Marien Green fra USA vant kvaliken med sterke 29 under par. Danske Lene Vedel ble eneste skandinav i topp-20 med -8 og delt niendeplass.

Se også: Resulater fra Q-School


Runde 2:
Engzelius bykser oppover listen

Med en runde på tre under par føk Oslo-spiller Marita Engzelius fra Oslo GK fra delt 88.- til delt 30.-plass i LPGA-kvaliken. En plassering hun deler med Caroline Westrup fra Bærum GK.

Alt handler om å være blant de 20 beste når siste putt settes på LPGA National i Daytona Beach på Floridas nordøstkyst søndag.

Det sikrer LPGA-kortet, og begge de norske er etter to av de fem rundene i grei posisjon til å levere varene.

Torsdag var det Marita Engzlius’ tur til å vise seg fram med tre under par, 69, med fire birdier og én bogey på kortet.

Først ut sikret radig spill

25-åringen fra Oslo hadde første starttid, og runden gikk unna på 4 timer og 20 minutter.

— Spillet går radig i dag uten folk foran, og det er lett å holde fokus og flyt, skriver caddie og bror Haakon i en e-post etter runden.

Engzelius startet på hull 10, og åpnet med birdie. Som hun fulgte opp med nok en birdie på hull 12.

Den tredje birdien kom på hull 18 og den fjerde på hull 5 mens dagens eneste bogey kom etter vannbesøk på hull 16.

— Putteren er hot og absolutt alt under fire meter detter i koppen i dag. Langputtene er også tett på og, som i går, er det mange trygge tap-ins for par, oppsummerer caddiebroren.

Caroline Westrup slet med sin sene starttid torsdag, og måtte tåle fire bogeyer og to birdier for to over par, 74.

Amerikanske Jaye Marie Green fortsetter å fosse fram i teten, og leder med fem slag på -14 etter 62-68. Line Vedel fra Danmark er beste skandinav på delt 16.-plass med -2, ett slag foran den norske duoen.


Runde 1:
Stødig av Westrup, Engzelius skuffet

Bærumspiller Caroline Westrup åpnet LPGAs Q-School-finale med tre under par, og ligger på delt 13.-plass. Marita Engzelius fra Oslo GK brukte fem slag mer.

Caroline Westrup fra Bærum, som fortsatt har et drøyt år igjen før hun kan bli norsk statsborger, hadde en flott bogeyfri runde med birdier på hullene 1, 2 og 15 på.

Tre under par 69-runden på LPGA International i Florida gir henne delt 13.-plass etter den første av de fem rundene som avgjør hvem som får LPGA-kortet i 2014.

De 20 beste etter 90 hull i det 154 kvinner store feltet vil få kategori 12 på LPGA kommende sesong, som betyr fulle spillerettigheter med plass i de fleste turneringene.

Engzelius slet med chippene

For Marita Engzelius ble det sur avslutning av dagen. Med tre hver av birdie og bogey på kortet var hun på par etter 17 hull.

Innspillet på hull 18 endte i en skråning ti meter til venstre for greenen, rapporterer caddiebror Haakon fra Florida. Derfra bar det i et vannhinder på andre siden av greenen, og til slutt seks slag i på par-4-hullet.

På sin Facebook-side skriver Engzelius at hun var fornøyd med drivene onsdag, men at hun synes hun slet vel mye med chippene. Torsdag får hun fordelen av å spille i roligere forhold om formiddagen med forhåpentligvis mindre vind.

Med +2 er Engzelius delt 88.-kvinne. De 70 beste etter fire runder får spille finalerunden om LPGA-plassene søndag.

Jaye Marien Green fra USA har tatt en ledelse på fire slag etter en kanonsterk ti under par 62-runde. Line Vedel fra Danmark er beste skandinav på delt fjerdeplass med -5.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.