Lån av penger uten sikkerhet til golfturen

Planlegger du en golftur til utlandet med vennegjengen? Hvert år pakker tusenvis av nordmenn golfbagen før de legger kursen mot frodigere baneforhold. Populære destinasjoner inkluderer Spania (Tenerife), Portugal, Skottland og Irland.

En golfweekend eller langferie kan også ende opp med å koste mye penger. Velger du et høykostland vil en slik tur fort kunne koste deg nærmere 30.000 kroner, inklusive både kost og losji.

Derfor er det ikke uvanlig at golfere søker om kreditt i form av et lån uten sikkerhet for å dekke turens utgifter. I denne guiden kan du lese mer om finansieringsformen og hvordan du bør gå frem for å finne det billigste lånet.

Sammenlign

Begynn med å sammenligne tilbud om lån hos så mange banker som mulig. I Norge finnes det nærmere 50 forskjellige banker og långivere som tilbyr lån uten sikkerhet. Renten er ofte vidt forskjellig hos hver bank, med ulike gebyrer og krav til nedbetaling.

For å korte ned prosessen kan det være lurt å bruke en megler. De største lånemeglerne samarbeider med opptil 17 banker.

Løsningen gjør det lettere å hente inn flere tilbud til samme tid, uten at du må fylle ut enkeltsøknader online hos hver bank.

Et høykost lån

Lån uten sikkerhet er et høykost lån med en årlig rente som fort kan passere 25%. Det fungerer på samme måte som et kredittkort, med den forskjell at kredittlinjen forsvinner etter endt nedbetaling.

Samtidig har disse lånene som regel en lavere årlig effektiv rente enn hva du betaler med et kredittkort. Forskjellen ligger i at kredittkortet gir deg en rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager.

Sagt på en annen måte: Betaler du tilbake hele saldoen på kortet innen 50 dager så slipper du rentekostnadene.

Et lån uten sikkerhet passer derfor best i de tilfeller hvor du ønsker å betale ned gjelden over minst 3 måneders tid.

Bankenes krav

Når du søker om å låne penger uten krav om sikkerhet vil bankene foreta en kredittsjekk. De sjekker da personnummeret ditt opp mot det nye gjeldsregisteret.

Der står all usikret gjeld oppført. Det inkluderer både forbrukslån, kredittkort og varefinansiering.

Hvorvidt “golflånet” innvilges vil avhenge av resultatet av denne vurderingen. Det stilles en del strenge krav til bankene, som omhandler betjeningsevne og gjeldsgrad.

Det inkluderer blant annet:

– Din totale gjeld må ikke overstige 5 ganger årsinntekten (brutto).

– Banken må gjøre en teoretisk test, som viser at du klarer å betjene gjelden enda renten skulle settes opp med 5%.

Nesten ingen banker er villige til å innvilge lån uten sikkerhet dersom du har en betalingsanmerkning registrert på navnet ditt. De fleste stiller også et krav om at du er norsk statsborger.

Her finnes det visse unntak, da noen banker tillater bruk av d-nummer med krav om at søkeren er oppført i Folkeregisteret, med minst 2-3 års opphold i Norge.

Hvilken rente får du?

Renten baseres på resultatet av kredittvurderingen. For banken er det snakk om risiko, og hvor sikker den er på at pengene betales tilbake.

Hvis du er en sikker betaler med høy kredittscore vil banken også være villig til å gi deg et bra rentetilbud.

I dag er det realistisk å kunne motta en rente ned mot 7-8% på forbrukslån, og 12-13% for utvalgte kredittkort. Du kan enkelt sammenligne prisene på Finansportalen sin nettside.

I motsatt ende finner vi søkere med dårlig kredittscore. Disse anses for å ha høy risiko for mislighold og vil derfor måtte betale en høyere rente.

Huskeregler

Før man søker om et lån til golftur er det viktig at man gjør en nøye vurdering av sin egen privatøkonomi.

Vil gjelden kunne betjenes som avtalt og med en rask nedbetalingstid? Vær forsiktig og forsøk å legge inn så mye penger som mulig av egen lomme.


Sponset innhold
Dette sponsede innlegget inneholder et produkt som er relevant for våre lesere, samtidig som våre redaksjonelle retningslinjer for å være objektive og pedagogiske ivaretas.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.