Skjermdump: Muirfield

Medlemmene i Honourable Company of Edinburgh Golfers, som i 1744 ble grunnlagt som verdens første golfklubb, har vedtatt at også kvinner kan bli medlem i klubben.

Verdens eldste golfklubb er mest kjent for navnet på banen: Muirfield Golf Course i Gullane en liten times kjøring øst for Edinburgh.

I mai i fjor stemte klubbens medlemmer ned et forslag om å få kvinnelige medlemmer. Dette resultatet har altså klubbens medlemmer nå valgt å gå i mot.

Dersom noen av klubbens eksisterende medlemmer skulle være misfornøyd med ledelsens overstyring, så er i alle fall de som jobber med kvinner og golf svært fornøyd.

Blant dem administrerende i Ladies European Tour, Ivan Khodabakhsh, som roser Muirfield i en pressemelding onsdag:

“Ladies European Tour er ekstremt fornøyd med å høre at Honourable Company of Edinburgh Golfers har stemt ja til å inkludere kvinnelige medlemmer, og vil påbegynne arbeidet med å gjenopprette klubbens gode rykte etter den skuffende avstemningen i mai i fjor. Idrett er et speilbilde av verdiene i samfunnet vi lever i i dag, der kvinner og menn har like rettigheter. Vi mener dette skal gjenspeiles ikke bare på toppnivå i internasjonale turneringer, men også på klubbnivå.”

Verdens eldste golfklubb ikke lenger horrible

Etter medlemmenes nei i avstemningen i fjor var mindre velmenende tunger ikke sene om å begynne å omtale the Honourable Company of Edinburgh Golfers som the Horrible Company of Edinburgh Golfers.

Vi tror imidlertid det bare var økenavnet som til slutt fikk medlemmene til å endre syn. At R&A truet med å fjerne Muirfield Golf Club fra listen over baner som står på sirkulasjon til å arrangere The Open Championship har nok også hatt noe å si.

Muirfield har arrangert The Open hele 16 ganger, sist i 2013, og banen er kjent som å være den mest rettferdige blant alle Open-banene.