Kristian Krogh startet finaledagen i Foshan i Kina på delt 25.-plass, og gikk ut av dagen to plasseringer lenger ned på listen. Eirik Tage Johansen snublet enda mer, og endte på delt 55.-plass.

Dermed ble nest siste challengeturnering, som ble spilt på Shishan Town-banen, ikke den oppturen norske golffans håpet på.

Eirik Tage Johansen hadde muligheter til å komme Topp 15 på sammenlagtlisten etter å ha åpnet på delt sjetteplass. Men med 71, 72 og 75 slag de tre siste dagene endte han 49 plasseringer lenger ned på delt 55.-plass med +3.

I stedet for p avanserte falt Tage seks plasseringerRoad to Ras Al Kaimah-listen. Som i praksis betyr at seier i siste turnering om to uker vil sikre europatour-kortet for 2019, tredjeplass alene kan gjøre det dersom alle resultater ellers går i siddisens favør.

For Kristian Krogh kan også seier i siste turnering sende ham direkte til European Tour. Men etter all sannsynlighet blir spranget fra 39.-plass til 15.-plass for høyt til at ingen andre vil smette foran selv om hokksunderen vinner finalen.

nest siste challengeturnering

Foshan Open ble vunnet av franskmannen Victor Perez, som eliminerte skotten Robert MacIntyre med birdie på første omspillshull etter at begge hadde endt på 19 slag under par.

Se også: Livescoring fra Kina

Runde 3: Krogh utnyttet Moving day

Etter en god åpning har det vært en mer beskjeden Eirik Tage Johansen å se på Shishan Town-banen i Foshan i Kina. For Kristian Krogh har derimot utviklingen gått motsatt vei.

Lørdag viste Kristian Krogh hvorfor tredjerunden kalles Moving day. Drammenspilleren avanserte hele 28 plasseringer til delt 24.-plass før siste runde av sesongens nest siste challengeturnering.

For Eirik Tage Johansen gikk det motsatt vei. Lørdagens par-runde, som inneholdt tre hver av birdie og bogey, sendte ham 23 plasseringer nedover til delt 38.-plass med -7. Som betyr at han har falt 32 plasseringer siden åpningsdagens seks under par 66-runde.

I teten har hele fem mann lagt seg på -12. Som er tre slag foran Kristian Krogh og fem slag foran Eirik Tage Johansen.

Runde 1: Tage flyr høyt i nest siste challengeturnering

Eirik Tage Johansen innledet den nest siste turneringen av årets challenge-sesong med en runde på fire under par, 66, i på Shishan Town-banen i millionbyen Foshan i Kina.

Tage åpnet årets neste siste challengeturnering med en feilfri runde med tolv par og seks birdier på kortet.

Det som virkelig teller for Tage er imidlertid plasseringen på challengetourens pengeliste. Med to turneringer igjen ligger han 22.-plass, med 64.114 euro (607.000 kroner innspilt).

Som er nesten 14.000 euro bak den viktige 15.-plassen som vil gi europatour-plass etter tourfinalen om to uker. Med 500.000 euro i premiepotten denne uken, betyr det rundt 80.000 euro til vinneren søndag.

Åpningen torsdag plasserer ham på delt sjetteplass før fredagens spill, tre slag bak lederen Jack Singh Brar fra England.

Kristian Krogh åpnet med tre under par, 67, som plasserer Drammen-spilleren på delt 31.-plass i feltet