Krogh Johannessens første proffseier

MINNEVERDIG SEIER: Kristian Krogh Johannessen glemmer neppe sin første proffseier. Den bestod av banerekord på runde 2 med åtte under par, 64, den inneholdt et par-4-hull siste dag der alle de tre i lederballen fikk dobbelbogey og ble avgjort med seier i omspill på det andre ekstrahullet. Og ... ikke minst ... den ble den første turneringen Kristian Krogh Johannessen spilte med briller. Men antageligvis ikke den siste. Foto: Jan E. Espelid

Endelig en norsk golfspiller med marginene på sin side! Kristian Krogh Johannessen ble reddet av konkurrentene på hull 14, og klarte en drøy time senere up-and-down fra bunkeren for seier på andre omspillshull.

For en heldramatisk forestilling det ble da Kristian Krogh Johannessen tok sin første proffseier! Og der hull 14 på Holtsmark kommer til å bli husket lenge i Nordic League-sammenheng.

Krogh kom til 14. tee med to bogeyer på rappen i baklomma, hadde tapt ledelsen, og lå likt med medkonkurrent Petter Bocian.

— Jeg spilte feilfritt til og med hull 11. Men hadde så litt dårlig fokus på utslaget på hull 12, og det ble bogey. Og enda en bogey på hull 12, forteller 20-åringen til Golferen.no.

Da så hull 14 resulterte i dobbelbogey, kunne løpet vært kjørt. Men begge medkonkurrentene i ledeballen, Bocian og Eirik Tage Johansen, gikk også av med seks slag på kortet på par-4-hullet.

— At alle tre i lederballen får dobbelbogey på samme hull har jeg aldri hørt om før, kommenterer NGFs kommunikasjonssjef, Tom Rosenvinge.

«Bare å ta det med ro»

— Det var en helt ny situasjon for meg, og jeg bestemte meg for å bare ta det med ro, forteller Johannessen om omspillet som måtte til for å kåre vinneren etter at han og Bocian fikk to birdier hver på de siste fire hullene.

Det første omspillshullet endte i par både for svensken og for Hokksund-gutten, som representerer Drammen GK.

— På det andre omspillshullet lå vi begge i greenbunkeren. Jeg klarte å redde par, og vant på det konstaterer Johannessen.

En ny Tom Kite?

— Jeg har jo lyst til å se ballen i luften, og jeg liker ikke å skulle spille med linser. Dessuten sitter brillene veldig godt fast, kommenterer Krogh Johannessen at han spilte Holtsmark Open med briller.

Det er ikke uvanlig at proffene spiller med solbriller. For å finne spillere som bruker vanlige briller, må vi tilbake til Tom Kites dager på 70-80-90-tallet.

— Ja, kanskje jeg skal la briller bli mitt varemerke, undrer Johannessen, og konstaterer at brillene var gode nok til å hjelpe han til banerekord på åtte under par, 64, torsdag.

Tage i rute

Eirik Tage Johansen har vist god og stabil form gjennom hele sesongen. På Holtsmark ble det delt tredjeplass, ett slag bak teten.

STABIL FORM: Eirik Tage Johansen har vist stabil form gjennom hele sesongen, og ligger på fjerdeplass på Nordic League-rankingen. Foto: Jan E. Espelid

STABIL FORM: Eirik Tage Johansen har vist stabil form gjennom hele sesongen, og ligger på fjerdeplass på Nordic League-rankingen. Foto: Jan E. Espelid

For Stavanger-spilleren var det en trippelbogey på hull 16 på andre runde som ødela.

Ballen la seg dårlig på utslaget, og det endte med en syver, forteller Tage, uten at det ser ut til å plage ham veldig mye.

— Jeg er bra med i stort sett hver turnering. Wedgene mine flyr bra, og dette er en kjekk bane å spille, sier 33-åringen, som liksom Johannessen har som mål å bli topp-5 på rankingen og få challenge-kategori neste sesong.

Etter Holtsmark Open ligger de begge innenfor, med siddisen på fjerde- og drammenseren på femteplass.

Se også:

Resultater fra Holtsmark

Nordic League-ranking

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: RBC Canadian Open  ( 8. -11.juni)

  Korn Ferry Tour: BMW Charity Pro-Am med Ktistoffer Ventura   ( 8. -11.juni)

  DP World Tour og LET: Volvo Car Scandinavian Mixed med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad , Michelle Forsland, Tina Mazarino og Julie Bpysen Hillestad ( 8. -11.juni)

  LPGA: LShoprite Classic (9. - 11.juni)

  lNordic League : Thomas Bjørn Samsø Classic  ( 7. -9.juni)


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.